Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Relația părinte-adolescent: nu mai sufocați copiii doar pentru a vindeca rănile din trecut

Relația părinte-adolescent: nu mai sufocați copiii doar pentru a vindeca rănile din trecut

Doina Ana Butman - Contributor

Educaţia copilului reprezintă o provocare pentru orice părinte. Lumea nu este perfectă şi nici noi nu suntem părinţi perfecţi. Trebuie să avem o deosebită grijă, să nu transmitem frustrările şi nemulţumirile noastre.

Abilitatea de a ne asuma rolul de părinţi depinde nu, doar, de copil, ci şi de gradul de dezvoltare şi de înţelegere a legăturilor sentimentale, trăite în propria noastră familie. Abilitatea de a te ataşa de copilul tău depinde, foarte mult, de temperamentul şi personalitatea lui, ca şi de gradul de acceptare a defectelor şi calităţilor acestuia. Educarea unui tânăr presupune identificarea cu el/ea şi, mai târziu, în adolescenţă, empatia, în ceea ce priveşte situaţiile, în care, se implică, şi lumea, pe care, şi-o creează.

mama cu fiica ei adolescenta

Este o dorinţă a celor mai mulţi dintre noi, ca întâmplările nefericite, prin care, am trecut, când, eram tineri, să nu se repete, în cazul copiilor noştri. Din acest motiv, deseori, tindem să exagerăm cu grija pentru cei mici şi să îi sufocăm cu dragostea noastră; psihologii consideră, că este o modalitate de a ne vindeca rănile din trecut.

Cred, că o investiţie câştigătoare ar fi aceea orientată spre educaţie, atât personală, cât şi a membrilor familiei.
Importanţa educaţiei a cântărit, întotdeauna, în favoarea formării unor cetăţeni instruiţi şi evoluaţi, indiferent de specificul şi caracteristicile societăţilor, cărora le aparţineau.

O generaţie educată, instruită, căreia, i s-au transmis valorile morale, culturale şi istorice, poate duce, mai departe, moştenirea primită de la predecesori şi poate da şansa viitorului spre mai bine. O societate educată este in măsură să facă diferenţa, între bine şi rău, între influenţele negative şi cele pozitive.

concurs contributors qbebe

Articolul urmator
De când a decedat tatăl ei, pe soția mea nu o mai interesează de familia noastră. Stă doar cu mama ei iar eu cresc copilul cu ajutorul mamei mele
De când a decedat tatăl ei, pe soția mea nu o mai interesează de familia noastră. Stă doar cu mama ei iar eu cresc copilul cu ajutorul mamei mele

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2025 Qbebe