1."Pescuitul" merelor
Un joc deja traditional in sarbatorirea Halloween-ului, va pune la incercare indemanarea si concentrarea participantilor.
Tot ce va trebuie este o galeata cu un diametru cat mai mare (in lipsa acesteia puteti recurge la un butoi sau la un lighean), pe care sa o umpleti cu apa si cu cateva mere. Scopul jocului este sa se "pescuiasca" un numar cat mai mare de mere, prinzandu-le numai cu gura. Nu veti avea voie sa va ajutati deloc de maini. Cine va "pescui" cele mai multe mere, va fi castigator.
2."Serveste-te din dovleac"
Adaptare dupa varianta "serveste-te din pachet", pentru acest joc veti avea nevoie de: un dovleac golit de miez si de seminte, diverse bunatati (bombonele, prajiturele, fructe etc.) si de muzica.
Participantii vor forma un cerc si vor dansa, in timp ce-si dau dovleacul de la unul la celalalt. Cand cineva opreste brusc muzica, oricine are in mana dovleacul trebuie sa poata lua ceva dinauntrul sau. La sfarsit, inainte sa se spuna "stop", cand muzica si dansul se vor opri, ultimul la care s-a nimerit sa ajunga dovleacul il va primi intreg, cu tot cu surprize.
3. "Invelirea mumiei"
Cu siguranta ca acest joc simplu va binedispune intreaga familie. Participantii se vor imparti in doua echipe, fiecare primind cate o rola de hartie igienica, un sul de hartie creponata sau o bucata de panza alba.
In momentul in care cineva va da startul, pornind muzica, primul membru al fiecarei echipe va trebui sa-l inveleasca pe urmatorul (din propria echipa) in hartie/panza din cap pana in picioare (ochii si bratele vor fi lasate libere), transformandu-l in "mumie". Aceasta va trebui sa alerge apoi la o linie de sosire (stabilita in prealabil), asteptandu-le pe celelalte "mumii". Echipa cu cele mai multe "mumii'" va castiga.
4. "Bowling de Halloween"
Nu numai ca va veti distra pe cinste cu un "bowling" neconventional, dar copiii vor avea ocazia sa-si dezvolte creativitatea si coordonarea miscarilor.
Initial va trebui sa pregatiti popicele. Veti folosi 10 cutii de ness/ de vopsea (din material metalic), pe care le veti decora cu desene ce sugereaza Halloween-ul. Va fi alegerea voastra daca le veti desena si colora chiar voi sau daca le veti decupa din carti sau reviste. Nu uitati ca in fiecare dintre ele sa puneti cate o bombonica sau o alta supriza (o jucarioara, un breloc etc.).
In loc de bila veti avea la dispozitie un dovleac de jucarie, dintr-un material mai rezistent. Asezati popicele sub forma unui triunghi si incepeti jocul. Cine va darama una sau mai multe va primi si surpriza/ surprizele dinauntru.
5. "Intrecerea cu gogosi"
Este un joc ce se poate desfasura atat in interior, cat si afara. In functie de numarul participantilor, prindeti cate o gogoasa (de tip "donut") de o sfoara, pe care o veti agata de ramura unui copac sau de orice alt suport mai rezistent.
Jucatorii vor trebui, numai cu ajutorul gurii, sa prinda cate o gogoasa agatata si sa manance din ea. Cine va reusi sa-si manance gogoasa primul, va invinge.
6. "Potrivirea bomboanelor de ciocolata''
Iata un joc dulce si amuzant, ce poate fi indragit de intreaga familie.
Veti face rost de mai multe bomboane de ciocolata (in functie de cati participanti vor fi), astfel incat sa le puteti grupa doua cate doua. Ideal este sa aveti bomboane de forma banutilor, cat mai plate, pe ambalajul carora sa poata fi lipite cu usurinta imagini si cuvinte legate de Halloween. Astfel de imagini pot fi facute chiar de voi sau pot fi stickere din comert, esential este sa fie cat mai colorate si sugestive.
Dupa ce ati reusit sa aveti suficiente bomboane, amestecati-le. Puneti-le pe o suprafata plana si incepeti jocul: formati perechi in functie de desene sau cuvinte.
7. "Cine se afla in spatele mastii?"
Stabileste dinainte ca invitatii la petrecerea voastra de Halloween sa aduca un fel de "masti", gata confectionate din hartie, care sa le acopere corpul sau capul (sa aiba gauri pentru fata). Copiii vor trebui sa le decoreze pentru a le pregati pentru petrecere.
Pune-le la dispozitie diverse foarfeci, lipici, sclipici si alte ornamente, cu care vor crea cele mai spectaculoase masti. Acestea vor fi puse apoi intr-o cutie si duse intr-un alt loc din casa, astfel incat oaspetii sa si le poata pune in secret.
Urmeaza o parada a mastilor. Copiii vor trebui sa ghiceasca cine este persoana din spatele fiecarei masti.
8. "Cat e ora, doamna Vrajitoare?"
Probabil ca v-ati dat deja seama ca veti avea de-a face cu o varianta a binecunoscutului "Cat e ora, Lupule?". Va puteti juca asa fie afara, fie in casa, cel mai important fiind sa aveti la dispozitie un spatiu cat mai larg, lipsit de "obstacole" (piese de mobilier, copaci, pietre etc.).
Unul dintre participanti se va deghiza in vrajitoare (daca nu are la dispozitie un costum special, vor fi suficiente o palarie si o matura) si va sta cu spatele la ceilalti. Acestia se vor aseza in partea opusa fata de locul in care sta "vrajitoarea" si vor intreba: "Cat e ora, doamna Vrajitoare?". Ea va spune o anumita ora, iar participantii vor trebui sa faca, din locul in care se afla, numarul de pasi indicati de acea ora, dar in directia vrajitoarei.
Cand jucatorii ajung in apropierea ei, va spune: "Este miezul noptii!". Vor trebui sa fuga de ea pentru a nu prinsi si scosi din joc.
9. "Panza de paianjen"
Pentru a "tese" o "panza de paianjen" consistenta, veti avea nevoie de cate un fir lung de lana pentru fiecare participant. Aveti insa grija ca firele sa aiba lungimi egale.
Pregatiti "panza" astfel: introduceti toate firele in jurul, dedesubtul si pe deasupra mobilelor sau asezati-le unele peste altele/ unele in jurul celorlalte.
Fiecare participant se va aseza la capatul unuia dintre fire si va trebui sa mearga de-a lungul sau, pana la celalalt capat. Daca vreti sa complicati jocul, puteti pune conditii de a ajunge la destinatia finala. De exemplu, se poate ajunge la celalalt capat al firului numai prin sarituri, prin tarare sau prin mers in zig-zag.
10. "Vanatoarea de Halloween"
Numai buna de organizat afara, aceasta activitate necesita procurarea unei recuzite speciale, formate din: lilieci de jucarie/ confectionati chiar de voi, paianjeni uriasi, panze de paianjen din sfori, panglici sau fire de lana, fantome (realizate din panza, hartie etc.), vrajitoare, dovleci tip "jack-o-lanterns" (dovlecii scobiti cu diferite chipuri, ce au in interior o lumanare) si chiar pietre de mormant false.
Tot ce aveti de facut este sa ascundeti printre/ in/ acestea mici cadouri si dulciuri, ce vor trebui sa fie descoperite de catre participanti. Astfel, cand se va spune "start", se va porni in cautarea "comorilor" de Halloween, ce le vor fi daruite celor ce au fost curajosi si le-au gasit in cele mai nebanuite locuri.
Surse:
http://www.activityvillage.co.uk/halloween-graveyard-hunt
http://www.agirlandagluegun.com/2010/10/pumpkin-bowling.html
https://www.etsy.com/listing/165458925/halloween-matching-game-chocolate-wraps?ref=unav_listing-same
http://fun.familyeducation.com/slideshow/halloween/33288.html#ixzz3FMutXStG
http://www.netmums.com/activities/autumn/halloween/halloween-games
http://www.sandiegofamily.com/for-the-kids/indoor-outdoor-games/1488-13-halloween-party-games-for-kids
Surse poze:
http://4.bp.blogspot.com/
http://1.bp.blogspot.com/