1. Flora intestinala
Flora intestinala, totalitatea bacteriilor care populeaza intestinul (colonul) ajuta digestia si absorbtia nutrimentelor (vitamine, minerale, proteine etc) dar in acelasi timp asigura pana la 65% din functionarea sistemului imunitar. Asadar, este foarte important ca flora intestinala a bebelusilor, copiilor si adultilor sa fie echilibrata pentru a-si indeplini rolurile importante atat in ceea ce priveste digestia cat si functionarea sistemului imunitar.
2. Cauze frecvente ale problemelor digestive
Problemele digestive ale bebelusilor si copiilor pana in 4 ani, cel mai adesea se datoreaza faptului ca flora intestinala se considera echilibrata doar in jurul acestei varste.
Bebelusii se nasc cu intestinul steril, popularea cu bacteriile benefice (probiotice) facandu-se continuu pana in jurul acestei varstei cand flora se poate considera definitivata. Din aceasta cauza, bebelusii pot avea colici, flatulenta, tranzit lent (constipatie), ocazional scaune moi (diaree) etc.
Diversificarea precoce a alimentatiei poate irita mucoasa intestinala ducand la aparitia colicilor, durerilor abdominale, modificarea tranzitului.
In cazul copiilor, anumite alimente consumate inainte de varsta recomandata pot fi iritante pentru mucoasa intestinala, favorizand aparitia inflamatiilor, colitelor etc.
3. Rolul si administrarea corecta a probioticelor
Conform studiilor efectuate, probioticele ajuta ameliorarea tuturor acestor probleme digestive. Laboratoarele franceze Pileje, in urma a peste 20 de ani de cercetare in micronutritie, au elaborat formule diferite in functie de varsta si disconfort digestiv utilizand tulpini de probiotice special selectate pe probleme digestive.
Probioticele se fixeaza temporar pe mucoasa intestinala si se elimina active dupa 5-7 zile datorita miscarilor peristaltice ale intestinului (de unde si nevoia de a se administra pe termen lung). Administrarea probioticelor se face pe termen lung, minim 30 de zile in fiecare zi, apoi 1 data la 2-3 zile timp indelungat pentru a preveni reinstalarea problemelor digestive si a mentine sistemul imunitar la un nivel ridicat.
In timpul tratamentelor cu antibiotice, probioticele se administreaza inainte sau dupa dupa administrarea antibioticelor cu 1 ora si jumatate - 2 ore, niciodata odata cu antibioticul!
Probioticele se administreaza intotdeauna pe stomacul gol, de preferinta dimineata, cu un pahar mare de apa (sau in cazul bebelusilor si copiilor mici, apa sau ceai in cantitatea acceptata de ei) pentru a ajunge in cantitate cat mai mare, in forma activa, in colon unde actioneaza. Se recomanda o pauza de minim 30 de minute pana la reluarea alimentatiei.
Pentru bebelusii, copiii si adultii care, din fericire, nu au probleme digestive se recomanda totusi administrarea probioticelor toamna si primavara pentru intarirea sistemului imunitar.
4. Alte probleme influentate favorabil de probiotice specifice (sensibilizarile la alimente, atopie, absorbtia nutrientilor etc)
Mucoasa intestinala inflamata poate permite absorbtia nedorita a unor patogeni ducand la aparitia unor infectii insotite de febra dar si absorbtia unor molecule mai mari care in mod obisnuit nu s-ar absorbi si care pot favoriza manifestarea unor sensibilizari, alergii. S-a constatat ca flora intestinala a copiilor si adultilor cu atopii, echilibrata cu ajutorul probioticelor specifice, poate duce la ameliorarea unor manifestari atopice.
In cazul in care, la o anumita varsta, apar alergii la anumite alimente, probioticele specifice pot ameliora toleranta la aceste alimente astfel: se recomanda administrarea de probiotice specifice timp de minim 3 luni, apoi, la recomandarea medicului, se poate relua introducerea in alimentatie in cantitati mici si in prezenta altor alimente, a alimentului care a produs sensibilizarea.
Flora intestinala dezechilibrata precum si mucoasa intestinala inflamata pot duce la scaderea absorbtiei nutrientilor. Admnistratea probioticelor specifice, odata cu refacerea florei va favoriza absorbtia optima a acestora.
Qbebe iti recomanda suplimentele alimentare Pileje specifici, solutia pentru ameliorarea problemelor mentionate
Lactibiane Enfant este produsul recomandat de Pileje bebelusilor si copiilor pana la varsta de 4 ani pentru ameliorarea generala a problemelor digestive ce depind de functionarea normala a florei intestinale (colici, constipatie, ocazional scaune moi), ajutand refacerea florei. Datorita tulpinilor de probiotice dozate la 4 mld. de unitati, Lactibiane Enfant este recomandat a se administra in timpul tratamentelor cu antibiotice (care pot dezechilibra flora digestiva). Bebelusii si copiii care au probleme respiratorii dese (un sistem imunitar deficitar) pot fi ajutati de Lactibiane Enfant deoarece refacerea florei digestive asigura o mai buna functionare a sistemului imunitar.
Produsul contine si tulpina Lactobacillus Rhamnosus care amelioreaza specific scaunele moi determinate de instalarea nedorita a infectiei cu Rotavirus.
Contine de asemenea si vitamina D, ce contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos, la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange si la absorbtia/utilizarea normala a calciului si fosforului.
Mod de utilizare: bebelusi si copii pana la varsta de 4 ani in doza de ½ - 1 plic pe zi, copii intre 4-6 ani, 2 plicuri pe zi.
Lactibiane RefferenceIn jurul varstei de 6 ani, copiii isi dezvolta abilitatea de a inghiti capsule si comprimate.
Lactibiane Refference este un supliment alimentar pe baza de bacterii lactice, ce contribuie la echilibrarea si refacerea florei intestinale si amelioreaza problemele disgestive, ajuta functionarea normala a tranzitului intestinal (amelioreaza tranzitul lent) si sustine imunitatea generala.
Mod de administrare: 1 capsula pe zi. A se inghiti cu un pahar mare cu apa, inainte de masa.
PiLeJe Lactibiane Tolerance contine 5 tulpini de microbiotice dozate la 10 mld unitati, echilibreaza alternanta diverselor tipuri de disconfort si amelioreaza disconfortul digestiv si digestia in cazul sensibilizarii la alimente. Lactibiane Tolerance favorizeaza refacerea florei digestive si amelioreaza absorbtia nutrimentelor.
In cazul in care nu au fost luate masuri la timp in ameliorarea problemelor digestive obisnuite dar repetate, acestea se pot agrava ducand la aparitia disconfortului digestiv inflamator care se poate manifesta prin modificarea nejustificata a tranzitului (diaree in alternanta cu constipatia), dureri abdominale, flatulenta etc.
Mod de administrare: 1 capsula pe zi. Se consuma cu un pahar mare cu apa, inainte de masa
Pileje a fost fondat de specialisti (medici, biochimisti, farmacisti etc), experti in micronutritie, ce au studiat si evidentiat rolul hotarator pe care il au probioticele specifice in concentratii optime asupra sanatatii. In urma studiilor, de-a lungul timpului, au constatat ca numeroase probleme de sanatate isi au originea la nivelul intestinului, flora intestinala echilibrata putand ameliora si preveni aceste probleme. Probioticele Pileje sunt depozitate si pastrate in colectiile particulare ale Institutului Pasteur din Franta ca o recunoastere a standardului inalt de calitate al acestora.