Studiile au fost realizate de cercetatori din cadrul Organizatiei de Stiinta si Cercetare Industriala, a guvernului australian. Acestia au administrat subiectilor o cantitate de 220 de ml de suc de pere asiatice, inainte ca indivizii sa consume alcool.
Rezultatele au aratat ca starea participantilor din urmatoarea zi era buna, cu simptome diminuate sau chiar inexistente de mahmureala. S-a observat si o imbunatatire a capacitatii lor de concentarare. De asemenea, datorita efectului anti-inflamator al sucului de pere asiatice s-a constat o ameliorare a durerilor de cap.
Cercetarile nu au fost finalizate si nu se stiu cu exactitate efectele pe care le-ar putea avea sucul, dupa consumul de alcool si nici motivele din spatele acestui intreg fenomen.
Desi nu s-a ajuns inca la o concluzie clara, Manny Noakes, cercetatorul care a coordonat studiul este de parere ca sucul de pere poate combate mahmureala datorita continutului sau puternic de enzime. Aparent, acestea ajuta la accelerarea metabolismului si la inhibarea absorbtiei de alcool.
Cerccetatorii incearca sa descopere daca sunt aceleasi efecte si in cazul cosumului intregului fruct, sau a altor soiuri de pere. Pentru moment, rezultatul studiului arata ca petrecaretii trebuie sa consume un pahar de suc de pere asiatice inainte de alcool, pentru a avea efectele dorite in dimineata urmatoare.
Surse: esquire.com, delish.com.