Categoria "Bine pentru copii"
Itsy Bitsy a premiat UNICEF Romania pentru proiectele sale ample. A contribuit la elaborarea si implementarea a numeroase legi si politici pentru copii, precum: Strategia Nationala privind Educatia Incluziva, Legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului, Legea privind regimul juridic al adoptiei si multe altele.
Categoria "Impreuna pentru copii"
A castigat poiectul "De la capat", initiat de trupa Voltaj, pentru sprijinirea micutilor, in general, si a copiilor cu parintii plecati la munca in strainatate, in special. Proiectul a fost realizat in colaborare cu organizatiile World Vision Romania, Habitat for Humanity si Western Transylvania Studios. Pentru acest proiect, Voltaj a compus si o piesa, al carei mesaj a ajuns si peste hotare, prin participarea la Eurovision 2015.
Categoria "Imi pasa"
Andreea Marin este premiata pentru implicarea si coordonarea a numeroase proiecte pentru drepturile copiilor si femeilor si bunastarea familiilor. Printre realizarile sale se numara, strangerea fondurilor pentru copiii nevoiasi si cu dizabilitati, lupta impotriva cancerului la san, impotriva violentei domestice si sustinerea informarii tinerelor mame, prin proiectele Scoala Mamelor, Alege demnitatea, Pretuieste viata.
Categoria "Oameni care inspira"
Simona Halep a inspirat o tara intreaga, de la copii pana la parinti, prin tenacitate si perseverenta. Joaca tenis de la varsta de 4 ani. La varsta de 20 de ani, a intrat in topul celor mai bune 50 de jucatoare din lume (2012). Un an mai tarziu, s-a clasat in top 20, iar peste inca un an - in top 10. Acum, sportiva se afla pe locul II pe plan mondial, in Women's Tennis Association (WTA). Pe parcursul carierei sale, a castigat 11 titluri WTA.
Categoria "Parinte implicat"
Oana Moraru a fost premiata pentru implicarea in demersurile imbunatatirii sistemului de invatamant romanesc. Este consultant educational si fondator al scolii private Helikon, din Calarasi. Prin scoala sa si prezenta activa in diverse publicatii pentru parinti (Totul Despre Mame, Contributors.ro si Itsy Bitsy), Oana Moraru face progrese importante pentru educatia copiilor in Romania, schimband atitudinea parintilor si a dascalilor.
Categoria "Parenting pentru toti"
Urania Cremene este mama, public speaker si trainer, pentru suita de activitati de parenting, construite si prezentate pe limba tuturor parintilor. Prin conferintele sale si materialele in folosul parintilor, Urania Cremene a incercat mereu sa arate ca lucrurile pot fi facute si mai simplu; cresterea copiilor, rolul de parinte, activitatile in familie si dezvoltarea personala devin mult mai accesibile, cu sfaturile sale.
Categoria "Sport pentru copii"
Premiul a revenit Academiei de fotbal Gheorghe Hagi. Academia este mai mult decat un proiect sportiv de pregatire a viitorilor fotbalisti profesionisti, este si un proiect social si de educatie. La Academie, copii si tineri au parte de educatie scolara, pe langa cea sportiva, si multi dintre ei sunt beneficiari de burse pentru a se putea sustine.
Categoria "Altfel de Educatie"
Castigator este Lumina lnstitutii de Invatamant. Lumina promoveaza principii moderne de educatie si multiculturalitatea, organizeaza numeroase evenimente si concursuri cu participarea internationala a copiilor, iar rezultatele se vad. Scolile Lumina, gimnaziu si liceu, numara peste 84 de laureati ai olimpiadelor nationale si au adus in tara peste 300 de premii internationale, de la olimpiade de matematica, informatica si alte stiinte exacte.
Categoria "Arta spectacolului pentru copii"
Teatrul de Animatie Tandarica a fost premiat pentru cei 70 de ani dedicati in slujba artei pentru copii. De-a lungul bogatei sale istorii, institutia nu numai ca a adus zambete pe fetele copiilor, dar a incurajat tinerele talente si a impus constant noi standarde de excelenta.
Categoria "Proiecte artistice pentru copii"
Academia de Talente Contrapunct primeste premiu pentru sustinerea consecventa a educatiei artistice in randul copiilor. Din 2004, este un loc in care copiii cu varste intre 5 si 19 ani isi pot descoperi si dezvolta talentele in muzica, dans, actorie. Nu numai atat, dar clubul ii sustine pe cei mici prin proiecte castinguri, emisiuni radio si spectacole.
Categoria "Muzica pentru copii"
Itsy Bitsy premiaza artistii romani consacrati, care au inclus in repertoriul lor muzica pentru copii si care au lucrat in beneficiul copiilor si familiilor. Castigatorul este Margareta Paslaru, care, in al 59-lea an de activitate, a inspirat copiii si a creat in folosul lor si al artei.
Aceasta a importat in Romania conceptul de Food Bank, din Statele Unite ale Americii, colaborand cu Crucea Rosie, pentru a lansa Banca de Alimente, in ajutorul oamenilor nevoiasi. De asemenea, a initiat programul Vise frumoase copii, pentru micii pacienti de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Un proiect prin care copiii pot asculta basme povestite de artista, prin difuzoare.
Categoria "Muzica pentru copii cantata de copii"
Castigatori sunt Andra si Razvan Gogan, pentru sutele de realizari muzicale pentru copii. Cei doi fratiori canta de la varsta de 3 ani si au intrat in repetate randuri in Cartea Recordurilor, cu premii pentru cel mai lung concert live sustinut de un copil si cele mai multe CD-uri lansate de doi copii.
Itsy Bitsy a mentinut o colaborare frumoasa cu cei doi copii talentati, promovandu-le realizarile si oferindu-le micilor ascultatori piese indragite, precum „Chitaristul Chit", „Mica Sirena" si „Nu mi-e frica de Bau Bau".
Categoria "Concursuri pentru copii"
Itsy Bitsy premiaza institutiile care ofera cursuri extrascolare si ateliere pentru copii, promovand creativitatea si educatia prin joc, ca mijloc de educatie non-formala. Castigatorul este FasTracKids, pentru ca a devenit cea mai mare retea de centre de educatie prescolara complementara, din intreaga lume. In Romania, FasTracKids numara 14 centre, in 9 orase ale tarii, oferind programe educationale de exceptie pentru copiii cu varste intre 6 luni si 8 ani.
Categoria "Investim in educatie"
Brandul Himalaya este castigator. Cu o istorie de peste 20 de ani in Romania, Himalaya a inteles cat de importanta este dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a copiilor. Astfel, pe langa produsele destinate pentru cei mici, compania a dezvoltat si programe educative, precum: Himy elefantelul si Te asteptam in librarie.
Categoria "Bine pentru familie"
Compania de produse de frumusete Avon a fost premiata pentru derularea campaniilor sociale, in beneficial familiei. De 10 ani, firma deruleaza campania Stop Cancer la San, in care sunt implicate nume sonore din Romania, precum Andreea Marin, Loredana Groza si Antonia.
Campania implica materiale informative, testimoniale si solutii pentru lupta impotriva cancerului la san. Printre evenimentele campaniei, amintim de Marsul Trupelor Roz, primul Mars Roz din Romania. De asemenea, Avon desfasoara Campania Respectului pentru Femei, pentru a lupta impotriva violentei domestice in Romania, prin educarea publicului larg si prin sustinerea proiectelor sociale din aceasta arie.