CEDCD organizeaza la Bucuresti o masa rotunda pe tema drepturilor copiilor cu dizabilitati intelectuale in parteneriat cu Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii in data de 21 martie, precum si un Concert Extraordinar in beneficiul copiilor cu Sindrom Down din Romania in data de 22 martie.
Concertul Extraordinar va avea loc la Sala de Concerte Mihail Jora incepand cu ora 19:00 şi il va avea ca protagonist pe Sujeet DESAI, un tanar muzician de 30 de ani din Statele Unite ale Americii. Sujeet DESAI va canta alaturi de violonista Cristina Anghelescu si Orchestra de Camera Radio, dirijor Tiberiu Oprea, invitati speciali fiind actorul Valentin Teodosiu, solista Paula Seling si BigBand Radio, dirijor Ionel Tudor.
Prezenta lui Sujeet DESAI in Romania este cu atat mai importanta cu cat parcursul sau de pana acum este unul impresionant: a facut sport de performanta, canta la sapte instrumente si este invitat peste tot in lume pentru a sustine, pe langa concerte solo, ateliere de dezvoltare personala si discursuri motivationale. Sujeet DESAI este un adevarat ambsador international al persoanelor cu dizabilitati, fiind diagnosticat el insusi cu Sindrom Down. Prin exemplu personal si multiple medalii de aur castigate la Jocurile Paralimpice, Sujeet DESAI vorbeste si canta lumii intregi despre abilitati, mai degraba decat despre dizabilitati. In 2009, Sujeet Desai a fost unul din cei 2 purtatori de mesaj ai campaniei nationale de informare asupra Sindromului Down lansate de National Down Syndrome Society in SUA. Povestea lui poate fi citita aici si aici.
"Prin aceste evenimente ne dorim sa aratam publicului larg cat de departe pot ajunge copii cu Sindrom Down daca au parte de servicii de asistenta si protectie si sa marcam inceputul unei campanii de constientizare a acestei problematici in Romania. Parintilor din Romania care au copii cu Sindrom Down si sunt lipsiti de orice perspectiva asupra viitorului copiilor lor, le oferim imaginea concreta a potentialului pe care il au acesti copii. Publicului larg ii transmitem mesajul ca Sindromul Down nu se ia, iar prejudecatile pot fi depasite. Factorilor de decizie le semnalam potentialul acestor copii, potential care se poate manifesta daca beneficiaza de o educatie si interventie bazate pe standarde individuale, evitand transformarea lor in asistati sociali", declara Madalina Turza, Presedinte al Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD).
CEDCD isi propune ca, din fondurile stranse in urma Concertului Extraordinar in beneficiul copiilor cu Sindrom Down, sa infiinteze o structura de interventie timpurie pentru copiii cu Sindrom Down, care sa ii si ajute efectiv pe copii, fiind bazata pe cea mai noua metoda de terapie, la ora actuala, in lume - PECS (Picture Exchance Communication System).
Biletele la Concert (categoria 1 - 30 Ron, categoria a 2-a - 25 Ron, Categoria a 3-a - 20 Ron) au fost puse in vanzare de astazi, putand fi rezervate si achizitionate (cu plata cash sau prin transfer bancar) de la sediul CEDCD (Str. Walter Maracineanu, nr. 1-3, parter, telefon: 021/3110401) si prin reteaua EVENTIM. Mai multe detalii despre evenimente si bilete puteti gasi pe siteul www.cedcd.ro.
Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Internationale a Sindromului Down in Romania sunt o initiativa a Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) in parteneriat cu Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si Radio Romania, cu sprijinul Sensiblu, Hotel Lev OR si R&S. Parteneri media sunt Televiziunea Romana, Smile Media si Hotnews.ro, iar partener de comunicare este Asociatia Romana de Relatii Publice.
Campania nationala de comunicare a Zilei Internaţionale a Sindromului Down in Romania debuteaza astazi si include: spoturi radio difuzate pe posturile Radio Romania pana la finalul lunii martie, spoturi TV care vor fi difuzate timp de trei luni, incepand cu data de 15 martie, pe TVR 2, TVR Cultural, TVR Info si statiile regionale ale TVR, afise si bannere online pe siteurile partenere. De asemenea, campania va fi comunicata si in online, prin websiteul dedicat www.cedcd.ro/sindromdown, pe Facebook si pe Twitter.
|
Despre CEDCD
Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD) este o organizaţie nonguvermanentala romaneasca dedicata promovarii drepturilor copiilor cu dizabilitati si facilitarii accesului acestora la serviciile de asistenta si protectie. CEDCD este membru afiliat al Organizatiei Down Syndrome International, organizaţie care promoveaza pe plan internaţional problematica Sindromului Down.