Femeia are în prezent 34 de ani, dar a primit acest diagnostic la vârsta de 16 ani. Inițial ea crezuse că suferă de sindromul ovarului polichistic, în condițiile în care avea menstruații foarte abundente și crampe menstruale puternice. Ulterior i s-a pus diagnosticul de uter didelfis și a suferit, un an mai târziu, o intervenție chirurgicală menită să-i îndepărteze porțiunea care unea cele două vagine, astfel încât să se poată bucura de o viață sexuală normală.
Ea s-a căsătorit în anul 2012 și, la un an de la căsătorie, a decis, alături de soțul ei, să încerce să aibă un copil. De mai multe ori i se spusese că nu prea avea șanse să ducă sarcina la bun sfârșit din cauza faptului că dimensiunile uterelor și cervixurilor ei erau reduse.
În octombrie 2013, află că este însărcinată cu primul ei copil, o fetiță. Medicii i-au spus că va trebui să nască prematur, prin cezariană. În iunie 2014, ea a născut-o astfel pe Amelie, la un spital din Melbourne. 18 luni mai târziu, cuplul a decis să mai încerce să mai aibă un copil. Au reușit, în 2 luni mama aflând iar că este însărcinată. Sarcina s-a dezvoltat în uterul din partea stângă, băiețelul ei, Harvey, născându-se la 33 de săptămâni.
Întrucât nu mai era sigură că își dorește și alt copil, mama a hotărât să apeleze la metode contraceptive. Pentru că tratamentul cu anticoncepționale îi dădea migrene, medicul i-a efectuat un implant contraceptiv. Deși despre această metodă auzise că este 99% sigură, după trei săptămâni de la instalarea implantului a descoperit că este iar însărcinată.
La ecografia pe care a făcut-o în săptămâna a noua a sarcinii i s-a spus că este însărcinată cu gemeni. Pentru ca sarcina să evolueze fără probleme, medicii au sfătuit-o să stea mai mult în pat începând cu săptămâna a 19-a de sarcină.
În iunie 2018, la 37 de săptămâni, s-au născut, tot prin cezariană, gemenele Evie și Maya. După naștere, Evie a fost dusă la terapie intensivă pentru că avea probleme de respirație și s-a descoperit că suferea de hernie congenitală la nivelul diafragmei (intestinele se aflau în zona pieptului).Ea a fost operată la 5 zile de la naștere, părinții aflând că operația avea șanse de reușită de 50% și că putea fi nevoie ca bebelușul să rămână în spital și 8 luni de la intervenție.
Lucrurile au decurs firesc, Evie revenindu-și foarte bine după intervenție, așa că a părăsit spitalul după aproximativ 3 săptămâni.
În prezent gemenele se simt bine, iar mama a anunțat că la ultima cezariană a solicitat legarea trompelor uterine.
Surse:
www.dailymail.co.uk, www.mirror.co.uk, www.thesun.co.uk
Surse foto: facebook.com, istockphoto.com