Uneori chemarea Domnului este mai puternică decât orice altă chemare pe această lume. Ne demonstrează acest lucru o fostă gimnastă de performanță, care s-a călugărit și acum își dedică viața copiilor. Maica Ecaterina a renunțat la sport pentru a merge pe calea pocăinței și pentru a ajuta copiii care au fost abuzați sau provin din familii destrămate să ducă o viață mai bună.
Maica Ecaterina a devenit mamă pentru 150 de copii din Rădăuți, care acum îi sunt recunoscători, unii fiind campioni la karate, alții celebri muzicieni, matematicieni sau actori în piese de teatru.
Maica Ecaterina și-a dedicat prima parte din viață sportului, iar ultima parte din viață intenționează să și-o dedice Domnului
Calea bisericii a ales-o pentru că așa a simțit că îi este menirea, să ajute suflete neajutorate și să se apropie de Dumnezeu. Cel mai mic copil de care se ocupă are 7 ani și cel mai mare are 25 de ani: „pentru unul sunt mamă, pentru unul sunt soră, pentru unul sunt prietenă, mă transformă în ce vor ei să fiu, ca să le pot fi de folos. Sunt un pion prin care Dumnezeu vrea să facă ceva pe pământ”.
Maica Ecaterina mărturisește că își îmbrățișează foarte mult copiii, plâng împreună, râd împreună și în permanență este în mijlocul sufletelor pure.
Visul ei din copilărie a fost să devină călugăriță
Încă de mică, fosta sportivă de performanță a visat să fie măicuță și a tânjit după roba călugăriei mai mult decât după rochia de mireasă. La doar 25 de ani s-a dus la mănăstirea Bogdana din Rădăuți, primind numele Sfintei Ecaterina, ocrotitoarea celor învățați și iubitori de carte. Ulterior, măicuța a urmat studii de psihologie și de asistență medicală și susține că misiunea ei este să facă bine în această viață.
„Fiecare copil care a păşit pe poartă, nu a fost întâmplător să vină aici şi atunci misiunea mea este că eu să fac ceva pentru el. Primii au ajuns aici acum 12 ani. Au fost cazaţi în căsuţele colorate în care se gospodăresc, îşi fac teme şi planuri.
Nu cred că m-am culcat vreodată fără să mă gândesc la ei sau la ce mi s-a întâmplat sau ce face sau celui care e plecat în familie sau copii care au plecat de la noi. Binele trebuie să simţi că-l faci, misiunea omului este de a face bine în general. Binele face parte din fiinţa noastră”, declara măicuța pentru o emisiune de știri.
Maica Ecaterina i-a îndrumat pe cei mici să-și urmeze pasiunile și i-a dus la sport, muzică, pictură, dansuri, cursuri de engleză sau de dezvoltare personală și mulți dintre ei sunt oameni cu potențial de viitor.
Măicuța a devenit stareță în anul 2022 și continuă să fie mamă și soră pentru copiii de la așezământul Sfântul Leontie din municipiul Rădăuți. Aceasta și-a continuat activitatea de psiholog la centrul de copii în paralel cu stăreția, autonumindu-se „cârmuitoarea sufletelor copiilor” așezământului Sfântului Leontie.
Împreună au construit o mare familie creștină tradițională și adaptată timpurilor, căutând în permanență să urmeze calea, adevărul și viața. „Mă voi strădui ca și de acum înainte să mă implic la fel de mult în poveștile tuturor copiilor, în reușitele, bucuriile, dar și neajunsurile sau necazurile fiecărei zile din viețile lor, întărind legătura și apropierea dintre mănăstire și așezământ”, susține măicuța.
Maica Ecaterina este un exemplu de bunătate, de blândețe, de perseverență și stăruință în urmarea țelurilor, este cu adevărat un trimis al lui Dumnezeu pe pământ și o mamă spirituală pentru copiii pe care îi are în grijă.
Surse foto: facebook.com, facebook.com
Surse articol: basilica.ro, evz.ro