Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc astazi, 9 iunie 2015, in Yantai, China, unde Laura a participat alaturi de numerosi reprezentanti ai industriei culinare din intreaga lume. Infiintate in Franta in 1995, Premiile Gourmand World Cookbook sunt astazi cele mai prestigioase distinctii din domeniul culinar, putand fi comparate ca importanta cu Premiile Oscar din cinematografie.
"Sunt extrem de emotionata, volumul „Ramai la masa?" este foarte important pentru mine si nu am visat niciodata ca as putea ajunge sa particip la o astfel de competitie - cea mai mare din lume! -, cu atat mai putin nu m-am asteptat sa castig! Iata ca pasiunea pe care am pus-o in aceasta carte a impresionat juriul, al carui presedinte, Edouard Cointreau, mi-a inmanat diploma! Sunt coplesita si extrem de fericita ca am parte de o experienta atat de frumoasa si intensa!", a declarat Laura imediat dupa festivitatea de decernare a premiilor, la care a participat alaturi de logodnicul ei, Cosmin.
Infiintate in urma cu 20 de ani, premiile Gourmand sunt practic cele care au creat industria cartilor de bucate, iar evenimentul organizat anual este cel mai mare eveniment pentru cartile de gastronomie din lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este mostenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franta (renumit in toata lumea pentru lichiorul si coniacul cu acelasi nume), Presedintele Asociatiei Mondiale a Producatorilor de Emisiuni Gastronomice si Presedintele de Onoare al China Food Television. Titlurile castigatoare vor fi in prim-plan la Targul de carte de la Frankfurt intre 14 si 18 octombrie 2015.
Curtea Veche Publishing a ajuns in finala prestigiosului concurs si in urma cu cativa ani, cu titlul „Carte regala de bucate" de Principesa Margareta a Romaniei. Anul acesta, alaturi de volumul Laurei Cosoi, in finala Gourmand World Cookbook Awards s-a aflat si cartea "Retete vegane fara foc" de Ligia Pop, care a concurat la nivel international la categoria Best Vegan Cookbook. Ambele volume au fost castigatoare la nivel national la categoriile pe care le reprezinta.
"Ramai la masa?" de Laura Cosoi este un veritabil jurnal culinar, splendid ilustrat, unde sunt adunate retete sanatoase pe care vedeta le indrageste - feluri de mancare pe care le prepara adesea, spre deliciul familiei si al prietenilor de suflet. Retetele din carte sunt usor de pregatit, rapide si pline de ingrediente sanatoase. Dincolo de o carte de bucate, Laura Cosoi ofera in dar admiratorilor ei o mostra a stilului sau de viata, o exprimare a bucuriei nu doar de a te hrani echilibrat, ci si de a trai armonios, cu pasiune si iubire.
