Cazul a fost judecat de magistratul Curtii Superioare din New Jersey (districtul Passaic), Sohail Mohammad , care a descoperit ca gemenii au ca tati barbati diferiti. Acesta a descris situatia ca rara, dar nu fara precedent.
Reclamantul care nu a dorit sa-si dezvaluie identitatea, figurand drept A.S. (care s-a reprezentat singur), a sustinut ca nu este tatal gemenelor nascute in ianuarie 2013. Testarea ADN ordonata de serviciile sociale si emisa in luna noiembrie a revelat ca intr-adevar, in timp ce este aproape sigur tata pentru una din fete, nu este si pentru cea de-a doua. Mama copiilor, cunoscuta drept T.M, a intentat initial proces pentru pensie alimentara dupa nastere si a admis ca a intretinut relatii cu un alt barbat in aceeasi saptamana in care a fost si cu A.S.
In concluzie, instanta a emis saptamana aceasta decizia ca A.S. sa plateasca o pensie alimentara doar pentru una din fete (in valoare de 28$ pe saptamana), sustinand ca este posibil ca o femeie sa aiba ovulele fertilizate de doi barbati diferiti daca a intretinut relatii cu ambii in acelasi ciclu menstrual. Judecatorul a citat alte doua cazuri (tot din SUA) pentru intemeierea deciziei. Expertul in testare ADN, doctor Karl-Hanz Wurzinger a depus marturie ca incidenta de gemeni cu tati diferiti apare in 1 din 13000 procese de paternitate (si un studiu din 1997 sustine aceeasi concluzie).
Cum se poate intampla?
Procesul prin care doua ovule sunt fecundate de sperma de la doi tati diferiti este cunoscut sub denumirea medicala de fecundare hetero-paternala si, conform studiilor, apare in aproximativ 2,4% din gemenii testati. Se intampla cand femeia intretine relatii cu doi barbati diferiti in aceeasi saptamana si corpul sau elibereaza doua ovule in acelasi ciclu menstrual, iar barbatii fertilizeaza cate unul. Intervalul de timp pentru fecundare este de 5-7 zile.
Surse:
www.news.com.au; www.kidspot.com.au; www.dailymail.co.uk