- Timp preparare:
- 4-5 ore
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, Carne de caprioara, La cuptor, Iarna, Carne, Fripturi, Pranz, Cina, Deosebite
- Ingrediente principale:
- carne de caprioara, condimente
Ingrediente pentru friptura de caprioara:
3 kg carne de caprioara, de preferat pulpa
sare, piper, ule, 3-4 catei de usturoi
100 g de slanina afumata pentru impanat
Marinata: 1 morcov, 2 felii de telina mare, 2 cepe, cimbru, frunze de dafin, rozmarin, 4 catei de usturoi mari, cateva boabe de piper, cateva boabe de ienibahar, 2 linguri de ulei, 1 lingura de otet, 200-250 ml vin
Sosul vanatoresc: legumele din marinata, ulei, 1 lingura de gem de fructe mai acrisor (macese, merisoare, caise) 200ml smantana, sosul de la friptura, 1 catel de usturoi zdrobit.
Cum prepari friptura de caprioara:
Se spala bine carnea, se curata de pielite. Se prepara marinata: morcovul telina, cepele taiate in bucati mici, usturoiul pisat, ulei, otet, vin si celelalte condimente. Carnea se inteapa ici si colo cu cutitul si se pune in marinata pentru cel putin 2 ore. Daca este carne de vanat proaspat, atunci este recomandat sa o lasi in apa o zi, sa se scurga de sange si apoi sa o pui in marinata pentru cel putin 6-8 ore. Dupa ce a stat in marinata, tamponeaza-o usor cu un servetel uscat. Fa-i crestaturi peste tot si impaneaza cu slanina si usturoi si condimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-o tava adanca, cu o cana de apa si zeama si legumele din marinata, la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, pentru 2-3 ore la o temperatura de 200 de grade Celsius. Cand friptura este gata, scoate din tava legumele si sosul ramas. Pune totul in robot, alaturi de 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de gem de fructe mai acrisor (macese, merisoare, caise) 200ml smantana, 1 catel de usturoi zdrobit si amesteca bine, pana ce se omogenizeaza. Serveste friptura taiata felii, cu sosul ducle-acrisor alaturi si cu o granitura simpla, precum orez, piure de cartofi sau cuscus. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!