- Timp preparare:
- 90 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, Mere, La cuptor, La foc, Fructe, Placinte, Prajituri, Placinte cu mere, Placinte la cuptor, Prajituri cu mere, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- mere, faina
Ingrediente pentru strudel vienez:
Pentru aluat:
300 g de faina
1/4 lingurita de sare
30 ml de ulei
200 ml de apa calduta
Pentru umplutura:
100 g de unt
100 g de pesmet
100 g de stafide
4 linguri de rom
600 g de mere date pe razatoare
150 g de zahar
2 lingurite de zeama de lamaie
1/4 lingurita de scortisoara
zahar pudra pentru decorare
Cum prepari strudel vienez:
Pune fainia intr-un castron adanc cu sare, adauga apa si uleiul si amesteca usor cu o lingura de lemn pana ce se omogenizeaza, sau folosindu-ti mainile pentru framantare. Modeleaza aluatul intr-o minge, unege-l cu putin ulei si lasa-l la temperatura camerei pentru o ora, acoperit.
Topeste uleiul intr-o tigaie si adauga pesmetul, amestecand usor, pana ce devine maroniu. Pune deoparte sa se raceasca. Inmoaie stafidele in rom sau suc de portocale. Spala si curata merele, da-le pe razatoare. Adauga zaharul, zeama de lamaie, stafidele si scortisoara si amesteca bine. Adauga pesmetul si amesteca din nou.
Intinde aluatul pe suprafata de lucru, in forma rotunda, cat poti de mult, cu ajutorul unui sucitor. Pune umplutura ca pentru o rulada, pe verticala, apoi infasoara umplutura in aluat de mai multe ori, ruland-o. La capetele ruladei prinde bine aluatul, ca sa nu iasa in timpul coacerii. Unge-l cu unt topit si baga-la la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Dupa ce l-ai scos, lasa-l la racit, acoperit insa cu folie, daca vrei ca aluatuls a fie mai moale. Daca il vrei crocant lasa-l la racit neacoperit. Decoreaza cu zahar pudra. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!