- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Aperitive din peste, Aperitive rapide, Fara foc, Legume, Peste, Ton, Pranz, Cina
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara pestisorul colorat?
Avand in vedere ca pestisorul colorat este o reteta foarte simpla si rapida, nici ingredientele nu sunt numeroase sau prea scumpe.
- o cutie de ton in apa
- 50 gr. de unt
- 100 gr. masline fara samburi
- o ceapa verde
- o rosie
- o ridiche
- un ardei gras verde
- un ardei gras galben
- o lamaie
- o paine bagheta
- zeama de lamaie
Cum se prepara pestisorul colorat?
Cu putina indemanare si mai multa imaginatie, pestisorul colorat poate fi gata in mai putin de jumatate de ora. Iata ce trebuie sa faci:
1. Scurge apa din conserva de ton si goleste continutul acesteia intr-un bol.
2. Peste ton se adauga unt, sare, zeama de lamaie si se amesteca bine, pana se obtine o pasta omogena. Dupa preferinta, poti adauga in aceasta pasta si diferite plante aromate precum busuioc sau patrunjel.
3. Taie maslinele rondele si adauga-le in vasul cu pasta de ton.
4. Decupeaza din bagheta forme medii de peste.
5. Unge bucatile de peste cu un start uniform de pasta.
Acum, ca reteta este gata, urmeaza proba de imaginatie. Taie felii ardeii, rosiile, ridichea si ceapa verde si orneaza formele de paine astfel incat sa obtii un pestisor colorat, care sa il inveseleasca pe micutul tau. Poti folosi jumatati de felii de lamaie pentru ca pestisorul colorat sa aiba ochii mari si expresivi. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!