- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Deserturi, Carne de curcan, Feluri de mancare, Aperitive cu branza, Aperitive speciale, Aperitive foietaj, La cuptor, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu smantana, Mancaruri gustoase, Cascaval, Carne, Lactate, Legume, Placinte, Oua, Ceapa, Mancaruri, Musaca, Frantuzesti, Craciun, Revelion, Oua de gaina, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- faina, oua, sunca
Ingrediente pentru Quiche Lorraine
Pentru aluat Quiche
- 200 g de faina
- 1 lingurita de sare
- 70 g de unt moale
- 3 linguri de apa rece
Pentru umplutura
- 8 felii de sunca de curcan
- 200 g de branza Cheddar
- 1 ceapa tocata marunt
- 4 oua
- 400 g de smantana batuta
- ¼ de lingurita de sare
- 1/8 de lingurita de piper
Cum prepari Quiche Lorraine
- Incalzeste cuptorul la 200 grade (respectiv treapta inalta la cele cu gaz).
- Intr-un castron amesteca faina cu sarea, adauga untul si apa si framanta bine aluatul pana ce se desprinde de maini.
- Modeleaza aluatul intr-o minge, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider pentru 45 de minute, pana ce aluatul devine usor de modelat.
- Intinde aluatul pe marginile unai tavi rotunde mai adanca.
- Baga tava la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade Celsius, pana ce aluatul devine auriu.
- Intre timp bate bine ouale, adauga sunca taiata marunt, cascavalul si ceapa, adauga si smantana batuta si amesteca usor.
- Pune compozitia in aluat si lasa tava la cuptor pentur 45-50 de minute.
- Verifica daca este gata introducand un cutit in tarta, iar daca acesta iese curat este gata. Lasa tarta sa se raceasca putin inainte de a o servi.
Tu mai cunosti si alta reteta pentru Quiche Lorraine?
Surse foto: istockphoto.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!