- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, La cuptor, Lapte, Lactate, Prajituri, Oua, Prajituri cu lapte, Prajituri de casa, Prajituri pufoase, Prajituri pentru copii, Oua de gaina, Gustari
Ingrediente:
- 100 g. unt sau margarina
- 8 linguri zahar
- 4 oua
- 5 linguri faina
- 500 ml. lapte
Mod de preparare:
Se freaca spuma untul/margarina (moale, la temp. camerei) cu zaharul,
Se separa ouale; se adauga cele 4 galbenusuri...unul cate unul ar fi ideal si cele 5 linguri de faina cernute,apoi punem
laptele fiert, (daca e cazul, si-apoi racit) iar la urma adaugam si cele 4 albusuri batute spuma.
Se toarna compozitia intr-o tava inalta unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
Se pune la foc mic (170 grade C) cca. 1 ora - 1 ora si 10 minute .
Se lasa la racit in tava 30 min dupa care se rastoarna pe un platou si se portioneaza.Prajitura va avea la final 3 straturi. la baza va fi blat , la mijloc crema si la exterior iar un blat usor si pufos. Este aspectuoasa si delicioasa!
Se serveste rece.
Pofta buna!
Reteta propusa de Rotaru Georgiana
pentru concursul Qbebe: Retete sanatoase pentru mamici si pitici
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!