Mamici vedeta: interviu cu Ligia Pop

Mamici vedeta: interviu cu Ligia Pop

Alexandra Negreanu

La 33 de ani Ligia Pop este autoarea cartilor de bucate: Retete Vegane Fara Foc, Deserturi pentru Parinti si Copii Sanatosi si a cartii Germeni si Vlastari - Surse de Sanatate si Energie, raw food chef (bucatar specializat in bucataria vegetala fara foc), sustine demonstratii culinare si organizeaza bi-anual expozitii nationale pentru promovarea unui stil de viata sanatos.

Ea este gazda show-ului TV online, Ligia's Kitchen. Insa dincolo de acestea, Ligia Pop este licentiata in muzica de catre Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi, profesoara de pian si autoarea metodei inovative de pian, Pasi in Lumea Muzicii, premiata ca important promotor al alimentatiei sanatoase in Romania in cadrul galei "Ce Se Intampla Doctore" si, castigatoarea alaturi de alti 15 bucatari din lume a titlului international, YouTube Next Chef.


Stim ca esti unul dintre promotorii importanti ai alimentatiei raw food in Romania. De cat timp ai adoptat aceasta alimentatie si ce beneficii ai simtit?
Din 2008 am inceput sa studiez si sa aplic aceasta latura a alimentatiei sanatoase si rezultatele nu s-au lasat asteptate. Cei care adopta un stil de viata raw food in general sunt preocupati de mai multe laturi - minte, trup si suflet sanatos, aspecte ce tin de sanatatea interioara si exterioara si ne putem referi aici la ingrijire corporala, somn de calitate, miscare, cat mai mult timp petrecut in natura, protejarea mediului inconjurator, timp de relaxare si de hranirea sufletului printr-o carte buna sau o activitate care sa ajute creierul sa se mentina tanar, timp de calitate petrecut in familie etc.

Revenind la alimentatie, stim cu totii ca marile cantitati de cruditati ne mentin tineri la corp si ageri la minte, plini de armonie si pace interioara, si gata de a vedea viata in alte culori. A fost uimitor sa urmaresc schimbarile din corpul meu in functie de proportia de cruditati introdusa pe parcurs si am sa va vorbesc imediat despre asta. Transformarile mari se realizeaza atunci cand procentul de cruditati diversificate se apropie de 90% si ma refer aici la schimbari miraculoase realizate prin detoxifierea si curatarea organismului. Aceleasi schimbari le-am observat si la mine, prin lipsa constipatiei cat si schimbari in ce priveste textura pielii si claritatea ochilor. Iar de celulita nu mai spun fiindca, chiar de curand am citit ca singura cale prin care poti scapa de ea este prin consumul mare de cruditati. De asemenea parul si unghiile devin mai sanatoase si stralucitoare. Eu una am scapat de durerile de ficat si fiere care veneau ca bonus odata cu consumul preparatelor din carne, cat si de starea aceea de greutate si lipsa de energie, care au fost inlocuite cu o stare de bine si liniste sufleteasca.


Multe persoane nu cunosc cu adevarat ce inseamna raw food sau alimentatia fara foc. Poti sa ne explici in cateva cuvinte ce inseamna,de fapt, acest stil de viata?
Denumirea "raw vegan food" inseamna alimentatia vegana fara foc (vegan fara ingrediente de origine animala ci doar vegetala), in care alimentele de baza sunt
• Legumele, intr-o varietate cat mai larga si multe frunzoase folosite in salate si sucuri.
• Germenii si vlastarii - seminte germinate de legume crescute in mladite care sunt de 30 de ori mai bogat nutritional decat plantele mature si care sunt surse majore de proteine complexe, usor de asimilat si digerat.
• Semintele si nucile, de asemenea surse de proteine complexe si acizi grasi esentiali.
• Fructele in stare naturala sau uscata.
• Superalimentele, gen algele marine care reprezinta sursa cea mai complexa de minerale din lume si pana la cacao raw si diverse prafuri vegetale bogate in nutrienti complecsi.
Cu toate aceste ingrediente se pot face variatii si combinatii corecte din punct de vedere nutritional, deosebite si pe gusturile gurmanzilor. Cand spun raw = crud, nu ma refer doar la morcovi si salate goale. Alimentatia vegana fara foc cuprinde foarte multe retete gurmande, despre care multi nici nu au visat. In cartea mea, Retete Vegane Fara Foc, puteti observa diversitatea de retete, de la lapte de migdale/susan/orez, paine din nuci si combinatii diverse de seminte germinate, pizza, pateuri si unturi vegetale, branzeturi din nuci cu un gust exceptional, chiftele, ciuperci cu maioneza, legume marinate, deserturi extrem de simple si delicioase, torturi, inghetate si prajituri sanatoase, in special pentru copiii nostri.

 reteta hummus

Stilul acesta de viata nu este extremist ci promoveaza consumarea unor cantitati cat mai mari de mancare in stare naturala si fiecare este liber sa-si aleaga proportia dintre mancarea raw vegana si mancarea vegana/vegetariana gatita. Marea majoritatea a raw foodistilor consuma un procent de 60-80% crud si restul de 20-40%, mancare gatita vegetariana/vegana, precum supe de legume, preparate facute la slow cooker (aparat cu gatire lenta), la temperatura de 40 de grade Celsius pe o perioada mai lunga, la aburi, la cuptor in vase de lut sau ceramica, intr-un cuvant cat mai natural posibil.

Avem nevoie de aparate speciale, de alimente speciale?
Putem sa preparam raw food avand doar un cutit bun, un tocator si o razuitoare. Tehnologia a avansat si atunci avem la indemana multe ustensile care ne pot usura munca si limita timpul petrecut in bucatarie. La acest punct orice gospodina are in dotarea bucatariei un robot cat si un blender. Pentru a ne usura munca insa am putea folosi un blender cat mai puternic, adica peste 1,000W pentru prepararea nelactatelor, pentru crema si frisca, maioneza din nuci, paste din legume, supe, zacusca, cat si a multor altor preparate. Viteza mare conteaza deoarece ne dorim ca preparatele noastre (cremele, frisca, pateurile) sa fie placute ca textura, nu atoase sau cu bucati de legume nefragmentate. Vom avea nevoie si de o rasnita, pentru macinarea semintelor si a nucilor.

Ca si ingrediente, normal ca vom folosi multe cruditati, vlastari, seminte, nuci - dar nu sunt alimentate speciale. Efortul este la inceput cand trebuie sa ne straduim sa gasim sursele cat mai naturale locale, fermieri si producatori de incredere si site-uri unde le putem cumpara la preturi accesibile si nu cu adaosuri multiple, asa cum le gasim de cele mai multe ori in magazinele bio.

Beneficiile consumului de sprouts - una dintre vedetele alimentatiei sanatoase.

Sprouts inseamna orice samanta comestibila incoltita, si aici intra atat leguminoase cat si cereale. Sa analizam putin importanta in primul rand a semintelor atat simple cat si germinate. Semintele sunt surse vii de nutrienti precum minerale, vitamine, enzime cat si de acizi grasi esentiali care reprezinta sursa importanta a proteinelor din aceasta familie a vegetalelor. Marea majoritate a semintelor comestibile se pot incolti. De la semintele de floarea soarelui, care sunt mai dificile la incoltire si crestere, dar care sunt cele mai hranitoare superfoods cunoscute, pana la semintele minuscule de patrunjel, marar, mustar, varza, bostan, canepa, meiul, hrisca verzuie sau albicioasa, graul, orzul, ovazul, secara, amaranth-ul, midgalele, susanul, quinoa, schinduf-ul (fenugreek) toate din familia fasolei, dar atentie ca nu toate soiurile sunt indicate, decat urmatoarele, mung, fasolea adzuki, lintea, nautul, cat si alte soiuri precum lucerna, broccoli, mustarul, ridichile, trifoiul, salatele, spanacul, etc.

In SUA si alte tari, se vand de pe putin 10 ani vlastarii mai sus amintiti in orice supermarket si din fericire, de cand promovam consumul lor in Romania, au inceput cativa producatori sa ii comercializeze si in supermarket-uri. Sigur ati auzit in filme de alfalfa sprouts, care sunt vlastarii de lucerna si care se regasesc in multe sandwich-uri americane si
salate. Vedeti aici un articol minunat cu poze si beneficiile semintelor germinate si
crescute in vlastari.

seminte germinate si crescute

Prin inmuiere, incoltire si crestere in vlastari se produc reactii chimice ce activeaza enzimele gata sa ne protejeze de boli, si pregatesc prin pre-digerare pentru noi totul, adica rup structura nutritionala complexa fiind gata de asimilare. Sa vedem totusi ce se intampla prin aceste procese. Nutrientii se desfac si se simplifica devenind foarte usor de asimilat si digerat. Proteinele se transforma astfel in amino acizi, grasimile in acizi grasi esentiali, deci in proteine complexe. Proteinele, vitaminele, enzimele si urmele de minerale se multiplica de la 300% pana la 1200%. Anumite toxine si acizi care in mod normal ingreunau digestia, se reduc sau chiar sunt eliminate. Se pot spune mult mai multe...


Exista si dezavantaje sau pot aparea carente in organism? Cum pot fi ele prevenite?

In general in toate alimentatiile, carentele nutritionale intervin in momentul in care procentul de hrana gatita este mult prea mare fata de hrana de origine vegetala sau, in cazul cand varietatea nu exista. In cazul nostru, solutia este simpla, incercati sa adaugati in alimentatia zilnica nu doar o cantitate mare de fructe ci o cantitate cat mai mare de legume locale in stare cruda, in special radacinoasele si legume pline de clorofila, consumati din timp in timp seminte si nuci, bogate minerale complexe (da, in calciu, magneziu, fier), in grasimi bune, proteine si acizi grasi esentiali despre care stiam inainte ca exista doar in peste. In felul acesta carentele si eventualele anemii sunt indepartate.

Atunci cand cel care isi doreste sa faca mai multi pasi pentru o sanatatea mai buna, trebuie sa se informeze cat se poate de mult. Nu spun ca trebuie sa faca cursuri sau pregatire speciala, insa pentru multi dintre noi cand spunem cruditati nu ne referim decat la kilograme intregi de mere, portocale, banane, morcovi, salate, rosii si cam atat. Trebuie sa realizam ca trebuie sa includem o paleta vasta de cruditati in care se includ semintele incoltite, germenii si vlastarii din cereale cat si leguminoase, acestea fiind adevarate surse de energie si vindecare, toate varietatile de nuci care le vom inmuia inainte pentru a le face mai usor de digerat, leguminoase cu frunze de un verde intens care sunt adevarate surse de calciu, zinc, magneziu, fier, legume radacinoase care se pot manca crude si lista poate continua.

Multe persoane care deja sufera de gastrite si ulcere au avut probleme deoarece au plecat la drum fara prea multe informatii si si-au inrautatit situatia prin consum ridicat de alimente acide contraindicate in cazul acestor boli. Conteaza foarte mult ca atunci cand aduci un procent mai mare de cruditati in viata ta sa stii sa le combini corect, si sa stii care sunt acide si care sunt bazice. Acelasi lucru este valabil si in cazul mancarii gatite deoarece mancarea combinata gresit ramane blocata in intestin si suferim ulterior de balonari, indigestii, constipatii, dureri de cap si lipsa de energie.

 

Care sunt beneficiile unui procent cat mai mare de raw food in viata noastra?

Aceasta alimentatie ne mentine tineri la corp si ageri la minte, plini de armonie si pace interioara, si gata de a vedea viata in alte culori. In plus, cine nu si-ar dori sa arate ca o persoana de 40 de ani la varsta de
50, 60 ani? Putem aminti aici de Mimi Kirk, care a primit titlul de cea mai sexy vegetariana trecuta de 50 de ani , de Annette Larkins si Karyn Calabrese. Utima persoana fost un model celebru in USA si in 2000 a fost invitata la show-ul lui Oprah pentru a povesti lumii despre secretul tineretii ei. La varsta de aproximativ 60 de ani, ea arata ca si de 40, cu pielea neteda, corpul suplu si parul matasos.

cea mai sexy vegetariana

Nimeni nu spune sa renuntam la mancarea gatita, insa beneficiile unui procent cat mai mare de hrana vie, alcalina consta in superioritatea ei nutritionala fata de mancarea gatita -- in continutul ridicat de nutrienti regasit in cruditati, ca si vitamine, minerale, proteine si enzime (sunt tot proteine, dar au roluri specifice in corp). In bucataria raw vegana, alimentele nu sunt pregatite peste 40C, si asta inseamna ca enzimele din ele sunt intacte si gata sa ne ajute in orice reactie chimica din corp, cat si in protejarea si lupta acestuia impotriva bolilor, asa cum le este menirea. Si fiindca restul moleculelor din mancarea vegetala sunt intacte, sunt de o suta de ori mai usor de asimilat, si nu suprasolicita ficatul, fierea si pancreasul, asa cum se intampla cu cele animale. E important sa nu uitam ca, cruditatile contin cei opt aminoacizi esentiali pentru corpul nostru.

Medicina spune ca rezervele corpului uman de enzime sunt foarte limitate, si in permanenta trebuie realimentate. Atunci cand nu mai avem enzime, suntem considerati fara viata. Numai mancarea VIE si in special cea plina de clorofila contine enzime vii, deoarece prin gatire se distruge orice enzima. Distrugerea enzimelor face din mancare doar o materie fara calitate, plina de calorii goale, straina corpului si greu de digerat, iar de aici vine dorinta omului de a manca mai mult pentru a se satura.

Art Baker, autorul cartii "Gateste mai putin, simte-te mai bine" spunea ca prin temperaturi inalte incepand de la primele 3 minute, au loc urmatoarele transformari chimice si citez:

* 100% din enzime sunt distruse

* functia fibrelor naturale este anulata

* carbohidratii se caramelizeaza

* clorofila se degenereaza

* vitaminele si mineralele sunt distruse in mare parte

* pesticidele din ingrediente sunt restructurate in componente si mai toxice

* grasimea este deformata, generand numeroase substante carginogene care ulterior duc la dezvoltarea de tumori si cancer. Doua exemple sunt acroleina si benzopyrene.

* mancarea preparata termic si digerata, ajungand in sange, transporta minerale anorganice prin sistem, care se stabilesc in artere, vene, incheieturi si organe interne, si cauzeaza pierderea flexibilitatii
si imbatranirea prematura.

Si daca tot am inceput cu extrase din diferite carti, un paragraf interesant il gasim si la Dr. Virginia Vetra care scria, "Incalzind orice mancare distrugem majoritatea continutului de vitamine, minerale, si proteine, formandu-se particule otravitoare de acizi anorganici. Toata dieta care cuprinde in mare parte cruditati este cea mai indicata si in stare sa ne sustina sanatatea." Si are dreptate, ne preparam mancarea la foc, o refrigeram, o reincalzim la foc sau si mai rau, la microunde, dupa care o mancam. Oare cu ce ne nutrienti ne mai alegem din ea? Nimeni nu spune sa renuntam la mancarea gatita, insa trebuie sa fim constienti de efectele unei alimentatii bazata DOAR pe mancare gatita.

Spune-mi si despre expozitiile raw food pe care le organizezi in Romania. Cat de des se intampla? Care este scopul tau principal?

Expozitiile mele se numesc Raw Generation Expo si le tin de doua ori pe an, primavara si toamna in Bucuresti. Suntem la editia a sasea care se va desfasura pe 12 mai, 2013 la Rin Grand Hotel, intre orele 10-20 si la care va astept cu drag. Scopul expozitiilor este simplu, incerc sa promovez un consum cat mai mare de raw food si un stil de viata sanatos. Cred in educare treptata si cred ca pasii marunti sunt cei mai siguri. Cu pasi marunti oamenii au ajuns pe parcusul anilor sa faca schimbari majore in alimentatia familiei lor si asta este o veste exceptionala pentru mine. Oamenii isi scriu marturiile si impartasesc cu mine lucrurile exceptionale care li se intampla. Sunt intr-o comunicare permanenta cu foarte multe persoane si din nou, bucuria mea cea mare este ca aceasta miscare este ca un val care atrage pe cat mai multi.


Evenimentul nu este doar pentru cei care sunt vegetarieni, vegani sau raw foodisti ci este destinat tuturor celor care doresc sa isi imbunatateasca stilul de viata. La aceste evenimente vizitatorul va descoperi pe langa o oferta larga de produse naturale de la peste 60 de expozanti din intreaga tara si prezentari de sanatate, demonstratii culinare, colturi pentru copii in care acestia sunt invatati sa gateasca sanatos etc.

 Felicitari pentru sarcina, in primul rand. In momentul in care ai aflat ca esti insarcinata te-ai gandit vreo clipa ca ai putea reveni la consumul de carne, oua, lactate?


 Nici prin cap nu mi-a trecut ca as putea sa ma intorc la consumul de produse animale, fiindca stiam ca imi pot acoperi necesitatile nutritionale doar cu produse de origine vegetala, care se absorb mult mai usor in special de catre femeile insarcinate. Stiam ca poate imi va fi pofta si chiar am fost pregatita sa gust, insa in acelasi timp am fost constienta ca toate consecintele nu se vor lasa asteptate si ca voi avea cu siguranta simptomele "normale" ale unei femei insarcinate daca ma aventurez.

Sarcina presupune un necesar de acid folic, fier, vitamine si calciu. Care sunt alimentele care te ajuta sa acoperi aceste nevoi?

Este adevarat, insa nu uitati ca s-au facut multe studii in special in SUA care subliniaza ca de multe ori suplimentele sintetice nu sunt recunoscute de corp ca si nutrienti reali si nu se absorb in corp, chiar fac mai mult rau decat bine mamei si copilasului. Din fericire, toate sursele vegetale au in componenta cele enumerate mai sus, nutrienti care se absorb si sunt folositi atat de usor de catre corpul nostru daca sunt preluati din surse naturale. Folic inseamna "frunza" si poate fi gasit in toti vlastarii si in frunzele verzi, fierul, calciul si magneziu se poate gasi in cantitati nu mari ci suficiente in semintele de susan, de chia, in migdale si toate frunzele verzi, la fel si proteinele si vitaminele care pot fi gasite in cele de mai sus, dar si in legume si fructe (am exemplificat mai sus la vlastari). Si daca am vorbit de chia, sunt preferatele mele si vedeti mai jos din ce motive:

- Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele.
- Contin de 2 ori mai mult potasiu decat bananele.
- Ajuta corpul sa elimine kilogramele in plus si taie pofta de mancare.
- Ajuta corpul sa isi sustina si sa isi reconstruiasca muschii in timpul exercitiului fizic, in timpul sarcinii dar si dupa nastere, deoarece ajuta la regenerarea membranei.
- Cresc lactatia si sunt o sursa compacta de nutrienti pentru copii de orice varsta.
- Consumul de seminte de chia ajuta la echilibrarea zaharului din sange.

Doar ca idee, acidul folic nu mai este de foarte mult timp asa recomandat in alte tari, doar la noi inca se ridica in slavi, fiindca uite ce poate provoca. Vestitul Dr. Fuhrman spune ca " Femeile care iau acid folic suplimetar maresc sansele de aparitie a cancerului la san cu 20- 30%, potrivit unui studiu realizat de American Journal of Clinical Nutrition."

De cand esti insarcinata, ai facut modificari cu privire la stilul de viata?

Acest subiect este foarte vast, in sensul ca modificari am facut pe plan general la tot ce inseamna minte, trup si suflet sanatos. De aceea am documentat totul in cartea care sper ca va aparea in toamna acestui an (2013). Aceasta carte este un fel de jurnal al sarcinii si copilasului meu.


Restrictiile impuse de stilul tau de viata implica eforturi suplimentare pe perioada sarcinii?

Restrictii - este un cuvant care pentru mine n-a existat niciodata si care este foarte dur. Cand am trecut la alimentatia mai sanatoasa am facut-o treptat si am abandonat tot treptat ingredientele preferate din trecut si nu din obligatie, ci pur si simplu fiindca corpul mi le-a respins. Nu am fortat corpul sa faca schimbari majore fiindca stiam ca nu e natural pentru el si pasii marunti si siguri intotdeauna au dat cel mai bun randament. Legat de perioada sarcinii, trebuie intr-adevar sa iti doresti sa fii zilnic mai disciplinat cu tot ce tine de minte, trup si suflet sanatos.

Femeile insarcinate de multe ori nu prea baga in seama multe aspecte, de la alimentatie si pana la grija pentru linistea sufletului lor. Pun multe caderi si abuzuri alimentare pe baza poftelor, care daca am sta si le-am analiza am observa ca sunt tot marea majoritate a poftelor pe care le-am avut inainte, cu mici exceptii. O alta greseala este ca isi ocupa de prea multe ori timpul cu treburile pe care le faceau si inainte si nu este un lucru asa de rau, insa de cele mai multe ori uita sa se ingrijeasca mai atent, uita sa se relaxeze, sa se menajeze, sa isi ia timp pentru un masaj de relaxare sau pentru odihna etc. Eforturi in plus trebuie facute pentru ale mentine pe toate in echilibru si pentru a ii oferi bebelusului baza pentru intreaga lui viata, ceea ce mi se pare o responsabilitate maxima.

Care sunt avantajele unei alimentatii de acest gen pe perioada sarcinii?

In general oamenii au carente nutritionale majore si in special in sarcina, aceste carente ies la iveala intr-un mod foarte proeminent, in primul rand prin starile specifice insarcinatelor, considerate normale cat si prin starile de epuizare, de sfarseala datorate anemiilor. O alimentatie bogata in produse in stare cat mai naturala, un procent mare de vlastari despre care am discutat mai sus si asta, in special iarna fiindca asa s-a potrivit la mine, imbinate cu o gandire pozitiva si curata, cu exercitiul fizic, somn odihnitor si stare de liniste interioara, fac sarcina sa fie o perioada frumoasa si lipsita de carente, cum a fost si este la mine. Eu m-am bucurat de o sarcina superba pana acum, chiar daca in familie am un istoric bogat de disgravidii, sarcini toxice, stari greoaie si apasatoare de voma si stari de greata pe toata perioada sarcinii. Am avut foarte putine "simptome", nu m-am ingrasat decat cu greutatea bebelusului si a lichidelor care il/o inconjoara, nu am avut zahar ridicat in sange, varice, hemoroizi, constipatie, retentie de apa, stari hormonale suparatoare etc. V-as povesti mai mult, insa toate detaliile le veti gasi in cartea la care
lucrez acum.

Spune-ne care sunt retele raw adorate de tine, pe care le putem cauta pe ligiapop.com ca sa le incercam cat mai repede.

Prajitura de mere

 

 

Bombonele in stil Raffaello

 

Tort de ciocolata si menta

 

Tort de merisoare

 

Articolul urmator
De ce „trebuie” este un cuvânt periculos pentru proaspetele mămici?
De ce „trebuie” este un cuvânt periculos pentru proaspetele mămici?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Medicul și omul Monica Pop. A învins cancerul de cinci ori, ajută pacienții necondiționat și are o poveste de viață unică
    Medicul și omul Monica Pop. A învins cancerul de cinci ori, ajută pacienții necondiționat și are o poveste de viață unică

    A readus lumina în ochii milioanelor de pacienți, deși s-a luptat cu una din cele mai nemiloase afecțiuni. A condus imediat după externarea din spital la fiecare din cele cinci...

    Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți
    Ce mari au crescut copiii Flaviei Mihășan. Cum se descurcă vedeta în rolul de mamă de băieți

    Viață de mămică îi priește Flaviei Mihășan! Deși a renunțat la televiziune în urmă cu trei ani, pentru a se dedică vieții de familie, vedetă este o prezența activă...

    A murit mama Laurei Cosoi! Anunțul sfâșietor a fost făcut chiar de vedetă pe rețelele de socializare
    A murit mama Laurei Cosoi! Anunțul sfâșietor a fost făcut chiar de vedetă pe rețelele de socializare

    Ligia Cosoi, mama Laurei Cosoi s-a stins din viață după ce a luptat câțiva ani cu cancerul de col uterin. Acum își va găsi liniștea alături de soțul ei, care și-a...

    Ce familie frumoasă are Andreea Esca! Vedeta este extrem de mândră de Alexia și Aris
    Ce familie frumoasă are Andreea Esca! Vedeta este extrem de mândră de Alexia și Aris

    Andreea Esca este una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV de la noi, afirmându-se în universul televiziunii de peste două decenii. Formează un cuplu alături de omul de...

    Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață
    Ce mare a crescut fiul Romaniței Iovan! Băiatul este cel mai frumos cadou pe care vedeta l-a primit de la viață

    Romanița Iovan a debutat în lumea modei ca fotomodel, iar în momentul de față face parte dintre cei mai apreciați designeri vestimentari de la noi. De asemenea, este mama...

    Jojo și Paul Ipate au aniversat un an de la căsătorie. Ce mesaj emoționant a transmis vedeta în mediul online
    Jojo și Paul Ipate au aniversat un an de la căsătorie. Ce mesaj emoționant a transmis vedeta în mediul online

    Cei doi actori s-au cunoscut pe platourile de filmare și formează unul dintre cele mai solide cupluri din showbiz-ul autohton. Recent, Jojo (Cătălina Grama) a dezvăluit, pe o rețea de...

    Ce mari și frumoase au crescut fetițele Andreei Bălan. Uite cât de mult seamănă cu vedeta
    Ce mari și frumoase au crescut fetițele Andreei Bălan. Uite cât de mult seamănă cu vedeta

    Andreea Bălan este, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate artiste autohtone. Și-a început cariera muzicală în urmă cu aproape 30 de ani, când la doar 10...

    Ce mari și frumoși au crescut copiii Nicoletei Luciu! Vedeta a renunțat la aparițiile televizate și se bucură din plin de familia ei minunată
    Ce mari și frumoși au crescut copiii Nicoletei Luciu! Vedeta a renunțat la aparițiile televizate și se bucură din plin de familia ei minunată

    Fosta Miss România, frumoasa și talentata Nicoleta Luciu a renunțat la lumina reflectoarelor în favoarea vieții de familie și a copiilor! Frumoasa mămică ne dezvăluie...

    © 2025 Qbebe