Demonstratia cuvintelor de mai sus a facut-o fetita mea, care a primit cu incantare povestile in prag de seara pe toata perioada sarbatorilor, iar acum, chiar daca sarbatorile au trecut, revine cu insistenta asupra povestii "Orasul oamenilor de zapada". Pe mine, ca mare amatoare de povesti si poezii pentru copii, cu o biblioteca bogata in acest sens, pot spune ca "Iarna cu Mos Craciun" are toate atuu-urile sa incante deopotriva copii si parinti.
Mai intai intram cu imaginatie, versuri si cuvinte alese, in povestea scrisorilor pierdute ale lui Mos Craciun, care ne aduce multe invataminte, ne invata cum sa nu mai fim lenesi, si, mai ales, de ce sa nu mai fim lenesi. Povestea este inteligent scrisa, amuzanta si in acelasi timp muzicala, cursiva si incantatoare. Apoi vine povestea oamenilor de zapada, care raspunde intrebarii misterioase pe care si fetita mea mi-a pus-o de cateva ori: "unde se duc oamenii de zapada cand nu mai este frig?". Ei bine, aflam ca exista un orasel al oamenilor de zapada, iar povestea lor pune imaginatia copiilor la lucru. Dupa aceste doua povesti suntem alintati cu numeroase poezii de sezon, care mai de care mai dragute, mai rimate si mai potrivite pentru copilasii nostri.
Concluzia?
"Iarna cu Mos Craciun" de Aurora Georgescu
Este acea carte care vine cu o obligatie din partea noastra, a parintilor, si de ce nu, a educatorilor: trebuie sa o aducem prin citire in viata copiilor nostri. Este atat de furmos ilustrata de catre Serban Andreescu, si atat de fermecator povestita, incat capata fata de iarna veleitatile unei bomboane delicioase fara de care o prajitura nu poate exista.
O gasiti pe www.adenium.ro