Joi, 30 iulie: planul fusese facut cu cateva zile in urma si presupunea culcat copilul la ora 3 pentru ca la ora 5 sa iesim pe usa. Bineinteles ca rareori un plan poate fi respectat de la inceput la sfarsit, prin urmare ora 3 s-a transformat in ora 3 jumatate, iar plecarea a fost intarziata relativ proportional cu 10 minute. Speram totusi sa nu intarziem prea mult, mai ales ca se solicita participantilor sa sa inregistreze cu 10-15 minute inainte de ora 18. Dificil obiectiv, mai ales cand la ora 6 fara 10 alergam, cu trotineta cu tot, pe bulevardul Dacia in cautarea numarului 99. Era pentru prima data cand ajungeam la Connect Hub, prin urmare nu ne-am imaginat ca ar fi fost intr-adevar mult mai indicat sa luam un autobuz de la Piata Romana si nu sa ne incapatanam (adica eu) sa mergem pe jos, pornind de la premisa ca poate nu-i departe (asa parea pe harta Google Maps). Febra musculara post factum m-a contrazis (pasul alert pana la destinatie se subintelege).
Am ajuns prin urmare nadusiti, eu mai mult, baietelul meu mai putin (pesemne nici vestimentatia nu era cea mai potrivita in cazul meu) ca sa constatam ca nici liftul nu functioneaza. Inca un pic de miscare (a se citi 4 etaje de urcat) nu ne poate dobori (inca). Numele mi-a fost verificat pe o lista de la intrare (intrarea la eveniment era gratuita, dar conditionata de inscrierea pe un formular disponibil online) unde am descoperit, spre bucuria mea, ca cei mici au amenajata o incapere speciala de joaca cu diverse activitati creative supravegheate si, mai ales, fara aer conditionat. Spun asta pentru ca in incaperea principala atmosfera se simtea bine racorita, in special in primul rand unde am ajuns inevitabil. Pentru ca restul locurilor, evident fiind ora 6:15, fusesera deja ocupate. N-a fost prea rau, mi-am amintit cu ocazia asta de anii de scoala unde in partea din fata a clasei ma asezam.
Evenimentul a inceput curand dupa ce m-am asezat, fiind prezentat de doamna Violeta Dascalu, director al scolii Ferdinand I, care le-a prezentat pe rand pe doamnele Andreea Popescu de la hopasus.ro si pe doamna Adriana Alionte de la Shakespeare School. Dupa discursurile lor, a intrat in scena doamna Mirela Horumba. Era pentru prima data cand o vedeam, insa mi-a lasat o impresie tare placuta. Probabil datorita meseriei de psiholog, a reusit sa capteze atentia publicului, impletind in prezentare mici momente de destindere. Cu un singur lucru nu am fost de acord in legatura cu ceea ce a spus: sunt si copii care, desi le spui de o mie de ori sa stea cuminti, nu isi stirbesc deloc personalitatea, iar curajul nu li se diminueaza. Dovada vie este chiar al meu care, in mod surprinzator, pe durata seminarului nici nu si-a facut simtita prezenta (ceea ce inseamna ca nu s-a plictisit in camera de joaca).
In ce consta de fapt aceasta trusa? Este formata dintr-o serie de obiect de tip papetarie, aparent neinsemnate, dar care pot deveni extrem de importante in bunastarea familiei. Mai exact, ii ajuta pe parinti sa creeze copiilor deprinderi pozitive, dar si sa te sprijine in constientizarea asupra relatiilor din familie. Doamna Mirela Horumba a explicat cum se utilizeaza fiecare in parte apeland chiar la public pentru exemplificare, iar participantii au putut sa o achizitioneze doar in acea seara la un pret special, fiind incluse gratuit seminariile pe care urmeaza sa le sustina (in numar de 9) pe teme legate de parenting. In cazul in care trusa este achizitionata ulterior acelei seri, pretul ei este redus pentru cei care au asistat la lansare, care beneficiaza si de un seminar gratuit din urmatoarele:
1) 11 august: EDUCA CU BUCURIE - cum sa ai un copil fericit
2) 27 august: PUTEREA CUVINTELOR - cum avem un copil puternic
3) 10 septembrie: INTELIGENTA EMOTIONALA A PARINTILOR - cheia succesului copilului
4) 22 septembrie: DE CE CONTEAZA ATAT DE MULT PRIMII ANI AI COPIILOR?
5) 6 octombrie: DISCIPLINAREA POZITIVA - fara pedepse?
6) 20 octombrie: ASCULTA CU INIMA - intelepciunea parintilor incepe o data cu intelegere emotiilor
7) 3 noiembrie: COPILUL MEU ESTE ADOLESCENT - cum sustin schimbarea?
8) 17 noiembrie: FRICILE COPIILOR - cum ii ajutam sa le depaseasca
9) 3 decembrie: BUCURIE IN FAMILIE - cum sa petrecem timp de calitate si sa ne bucuram impreuna?
La final, toti participantii au completat un chestionar de feedback care le garanta si inscrierea intr-o tombola cu premii interesante, iar noi am avut norocul sa castigam un set Lego (la fix pentru ca nimic nu-i place baietelului meu mai mult, poate doar minecraft). De altfel, am beneficiat cu totii de o mapa cu produse de la sponsori (inclusiv un breloc Lego Mobil, preferatul nostru), iar la final de o punguta cu produse de tip cosmetice si de sanatate, pentru multumirea si celor mai putini norocosi.
Baietelul meu a participat si el catre final la extragerea castigatorilor alaturi de doua fetite (doar nu va imaginati ca putea lipsi de pe scena?!) si a degustat produsele de patiserie pentru invitati. S-a declarat multumit, iar multumirea lui e si a mea. Asa ca a fost o seara reusita, mai ales ca la intoarcere ne-am oprit si la 2 magazine de la Piata Romana (partea asta nu prea i-a placut).