Urechea înfundată la bebeluși
Este greu să-ți dai seama când bebelușul tău prezintă un disconfort pentru că nu îți poate spune, tocmai de aceea trebuie să-i urmărești cu atenție comportamentul. De exemplu, dacă micuțul tău de doar câteva luni are una dintre urechi înfundată vei vedea că își duce mâna în acea direcție destul de des, semn că există o problemă care îl deranjează. Urechea înfundată poate apărea ca urmare a infecției urechii medii (otită) și poate fi însoțită de dureri și stare febrilă.
Un alt semn care îți spune că una dintre urechile piticului nu funcționează la capacitate maximă este dacă acesta devine agitat și începe să-și frece urechea de saltea. În această situație ai putea avea de-a face cu prezența unui corp străin în canalul auditiv, care de altfel îi provoacă și starea de disconfort. Tot din seria semnelor face parte și indiferența bebelușului la zgomotele puternice. Indiferent dacă este vorba despre o jucărie cu accesorii zgomotoase, sau căderea unui obiect în apropierea micuțului, acesta trebuie să reacționeze instinctiv la auzul sunetului puternic. Dacă reacția întârzie să apară atunci este posibil ca una dintre urechile sale să fie înfundate.
De asemenea, vei conștientiza că piticul are probleme cu urechea în momentul în care nu reacționează la auzul vocii tale, aceasta fiind singura pe care o poate distinge încă din primele luni de viață, conform specialiștilor. Aici, este posibil să ai de-a face cu un „dop de ceară", care va bloca canalul auditiv. Din fericire, există o soluție la îndemâna oricui, fiind potrivit atât pentru bebeluși începând cu vârsta de 6 luni, dar în egală măsură și pentru adulți. Acesta este potrivit pentru eliberarea și dizolvarea dopului de ceară. Este vorba despre spay-ul auricular DOCULYSE, pe care îl găsești în magazinul online Vavianpharma.
Urechea înfundată la copii
Chiar dacă micuțul tău a trecut de stadiul de bebeluș, problemele precum urechea înfundată este posibil să reapară oricând. Ca și în cazul micuților, înfundarea poate apărea din cauza unei infecții a urechii medii ce este strâns legată de virozele respiratorii.
Nici de dopurile de ceară nu veți scăpa definitiv pentru că ceara există în urechile fiecăruia, singurul lucru care diferă fiind cantitatea. Cel mic va experimenta cu adevărat disconfortul creat de prezența dopului de ceară după baie, când senzația de înfundare se va accentua. Este foarte important să știi că nu trebuie să încerci să scapi de această problemă cu ajutorul bețișoarelor de urechi. Acestea se folosesc doar pentru curățarea pavilionului urechii, nicidecum în interiorul canalului pentru a evita posibilele leziuni.
Urechea înfundată la copiii mai mari poate apărea și ca urmare a unei lovituri puternice în acea zonă. Spre deosebire de bebeluși, preșcolarii și școlarii pot spune când există senzații de disconfort. Însă, există și situația în care cel mic nu sesizează nicio diferență, fapt pentru care trebuie să-l pui la încercare. Îi poți testa auzul rostind cuvinte în tonalitate diferită către fiecare ureche, descoperind astfel dacă una dintre acestea este sau nu înfundată.