Noi, părinții, suntem întotdeauna în căutarea celor mai bune produse pentru răceală și gripă. Adevărul este că, mai ales în sezonul rece, este important să avem în casă, prevenitv, câțiva ”aliați” de nădejde în combatarea și prevenirea simptomelor de gripă și răceală la copii.
Însă pentru a trata corespunzător fiecare afecțiune în parte, este important de știut cum se manifestă răceala și gripa, cum le deosebim și la ce trebuie să fim atenți.
Gripa vs. răceala - cum se manifestă fiecare
Răceala este o afecțiune comună, frecvența toamna și iarnă, cu simptome ușor de recunoscut. Spre deosebire de gripă, unde simptomele debutează brusc, în cazul răcelii simptomele cresc gradual în intensitate. Știi că micuțul tău este răcit când manifestă următoarele semne:
- strănut;
- nas înfundat;
- dureri în gât;
- tuse.
Este una dintre cele mai frecvente infecții de tract respirator și foarte rar se manifestă și prin febră sau dureri musculare. Răceala poate dura de la 2-3 zile până la 10-14 zile și poate apărea în urmă contactului apropiat cu o persoană răcită, din cauza vârstei (sugarii și copiii mici au un risc mai mare de a răci) sau a sistemului imunitar slăbit.
Gripa, pe de altă parte, este o afecțiune respiratorie contagioasă, mai severă decât răceală, fiind provocată de virusurile gripale. Simptomele pot fi moderate până la severe și spre deosebire de răceală, gripă debutează brusc și violent. Acestea sunt:
- febră însoțită sau nu de frisoane;
- tuse neproductivă;
- durere în gât;
- dureri musculare și de cap;
- oboseală;
- nas înfundat;
- vărsături sau diaree în cazul copiilor.
De regulă, gripa trece după 3-7 zile de la debutul simptomelor, însă tusea sau starea generală de rău pot persistă și până la 2 săptămâni sau mai mult. Mergi imediat la medic dacă copilul tău are probleme de respirație, febră mare de peste 38.5 grade care nu scade, refuză să mănânce sau să bea apă.
Cum prevenim simptomele de răceală și gripă
Pentru că întotdeauna este mai bine să prevenim decât să tratăm, indiferent că vorbim de răceală sau gripă, există câteva lucruri pe care le poți face pentru un sistem imunitar puternic. De departe una dintre cele mai importante măsuri care trebuie luate pentru evitarea îmbolnăvirii este creșterea imunității.
Creșterea imunității la copii este esențială în sezonul rece, când sistemul de autoapărare al organismului luptă excesiv cu factorii de mediu și devine slăbit. Primul pas este o alimentație sănătoasă, bazată pe fructe și legume de sezon și alimente bogate în vitamine și minerale.
Dacă prichindelul tău răcește des, pe lângă o alimentație echilibrată, îi poți da și suplimente alimentare pentru întărirea și protejarea sistemului imunitar. Noi îți recomandăm produsele pentru răceală și gripă de la Ascovit, care conțin Vitamina C și un complex echilibrat de minerale ce întăresc imunitatea organismului.
Suplimentele alimentare de la Ascovit protejează și împotriva infecțiilor, previn anemiile și asigura protecția celulelor împotriva stresului oxidativ provocat de radicalii liberi. Toate suplimentele și siropurile au arome de fructe, în așa fel încât administrarea lor să nu devină un calvar pentru copii.
Cum tratăm eficient răceala sau gripa
Când copiii noștri sunt răciți sau gripați, am face orice ca să le ameliorăm simptomele și să îi știm din nou sănătoși și voioși. Tratamentele sub formă de sirop sunt printre cele mai indicate și eficiente în tratarea simptomelor de gripă și răceală.
Siropurile ColdTusin au acțiune rapidă și conțin ingrediente naturale, care ameliorează simptomele asociate tusei productive și tusei seci, din primele 10 minute. Siropurile conțin extract de nalbă, care are efect emolient, antiinflamator, decongestiv și expectorant, și miere, care are efect de barieră, protejând mucoasa împotriva agenților externi.
Siropurile Coldtusin sunt disponibile în două variante:
- Coldtusin pentru adulți
- Coldtusin Junior pentru copii, care poate fi adminisirat de la 1 an
Răceala și gripa nu au nicio șansă în fața unui sistem imunitar puternic, susținut de o alimentație sănătoasă și produse naturale, bogate în vitamine și minerale!
Află mai multe despre gripa și răceala la copii pe 27 octombrie, de la ora 14:00, când vom fi LIVE pe pagina de Facebook Qbebe alături de Irina Olteanu și Dr. Irina Costache, medic primar pediatrie.
Surse foto: istockphoto.com