Istoria tutu-ului
Daca in secolele XVI-XVII, tinutele balerinelor pariziene erau constituite din rochii lungi, dar nu lipsite de eleganta, secolul al XVIII-lea impune aparitia unui trend ce modifica tinutele. Rochitele de balet sunt din ce in ce mai scurte, atat datorita faptului ca ofereau balerinelor mai multa libertate de miscare, cat si din cauza lipsei de material, dar si pentru a evita accidentele. Rochiile lungi puteau lua foc oricand, deoarece scenele de spectacol si salile de repetitii erau iluminate de lampi cu gaz si lumanari.
Iata deci contextul favorabil aparitiei tutu-ului.
Denumirea oficiala de tutu a aparut abia in 1881, desi piesa a fost purtata pentru prima data in 1832, de Marie Taglioni, balerina din Paris. Tutu-ul ei era format din mai multe fuste de tul, suprapuse.
Desi nu se cunoaste foarte bine originea numelui tutu-ului, se presupune ca ar proveni de la cuvantul tul (tulle- in limba franceza).
Tutu-urile sunt de doua feluri:
Tutu-ul lung, denumit si tutu romantic sau tutu Degas (de la numele lui Edgar Degas, pictorul balerinelor) si tutu-ul platou (gallete- se distinge prin rigiditatea volanelor, ce dau tutu-ului o linie orizontala).
Reinterpretat si restilizat in numeroase epoci ale modei, tutu-ul este astazi o piesa vestimentara versatila, ce se poate integra cu succes in nenumarate outfituri si tendinte.
Tutu-ul in moda copiilor
Tutu-ul transpus in moda imprumuta diverse formule, dar poate cea mai populara dintre toate este tutu-ul in tinute de inspiratie rock.
Combinatia intre rigiditatea unei geci de piele cu tinte si formula dulce a tutu-ului creeaza o tinuta extrem de populara.
|
|
O alta formula indragita de fashioniste este tutu-ul purtat cu dres si cardigan. Vremea rece pune la lucru creativitatea, astfel ca se nasc asemenea tinute neobisnuite. Tutu-ul feminin poate fi combinat cu dresuri colorate, cardigane groase si botine.
|
|
Tutu-ul purtat cu tenisi imbina stilul sport cu stilul elegant, fara insa a pica in ridicol. Tinuta este una casual, extrem de practica si usor de realizat.
Daca pentru adulti, tutu-ul poate fi stilizat si purtat doar in anumite tinute, pentru copii, tutu-ul este o varianta accesibila, purtabila oricand, in tinute ce nu necesita un foarte mare efort.
De unde iei cele mai frumoase tutu-uri?
Tutu by Maia vine in intampinarea celor mai pretentioase printese si balerine, cu tutu-uri realizate handmade, din cele mai fine si elegante materiale. Piesele realizate de Tutu by Maia sunt potrivite atat pentru tinutele de zi cu zi, cat si pentru evenimentele speciale.
Cu balerini, tenisi sau ghetute in picioare, cu un pulovaras, tricou, corset sau geaca de piele, tutu-ul va completa cu succes orice look.
|
|
Tutu by Maia sustine calitatea si frumusetea lucrurilor handmade. Delicate, finute, elegante sau incadrate intr-o tinuta casual, tutu-urile reprezinta "accesoriul" ce nu trebuie sa lipseasca din garderoba fetitei tale, la evenimentele speciale din viata ei. Oferind un tutu cadou, ai siguranta ca nu vei da gres, ci dimpotriva, vei face o fetita sa se simta ca o adevarata printesa.
Preturile pentru o fustita tutu variaza intre 35-40 lei, iar pentru o rochita, intre 60-75 lei, in functie de marimi. Tutu by Maia confectioneaza si bentite, la pretul de 5 lei. Pe pagina de Facebook Tutu by Maia vei gasi o multime de modele pentru orice gusturi.
Pentru comenzi, Tutu by Maia te asteapta la numarul de telefon 0725 699 472.