Primul manual de dictie pentru copii, sau cum ne-am indragostit de Strafurnica
Trebuie sa recunosc ca sunt impresionata. Nu ma asteptam ca fetita mea sa fie atat de incantata de exercitiile de dictie. In fiecare seara la culcare ne-am format deja obiceiul de a citi o poveste cu Strafurnica si de a practica din exercitiile "incurca limba". Desigur ca la inceput a fost dificil si distractiv in acelasi timp, pentru ca mi se incurca mie limba, daramite ei, un copil de numai 4 ani. Insa dupa multa exersare exercitiile simple au devenit usoare si am inceput sa evoluam catre exercitii mai complicate. Si, iata cum, simple exercitii de dictie ajuta si parintele si copil catre o dictie corecta. Mai jos chiar va ofer spre ascultare unul dintre momentele noastre de exersare, care sigur va va amuza asa cum ne amuza pe noi in fiecare seara.
Apoi, trebuie sa povestesc putin si despre povestile care ajuta si ele in dictie. Desigur, pentru a-si atinge scopul, ele sunt destinate copiilor mai mari, care pot sa citeasca, si reprezinta lectii minunate de dictie pentru la scoala. Pentru noi, povestile cu Strafurnica au fost exercitii de dictie pentru mami si tati si lectii de viata minunate pentru Anya. Sunt scrise tare frumos, jumatate in versuri, cu o muzicalitate aparte, cu personaje deosebite, pline de personalitate si cu un curs al povestirii care surprinde si incanta. Este cu adevarat suprinzator modul in care autoare reuseste sa cuprinda intr-o poveste exercitii de dictie, randuri cu rima si lectii de viata interesante pentru cei mici.
Mi-as dori sa regasesc acest manual de dictie pentru copii in programa scolara
Sa invatam copii sa vorbeasca corect este clar scopul nostru, al parintilor, insa putini dintre noi se gandesc cu adevarat si la modul in care pronunta cei mici cuvintele. Dictia a devenit deja o calitate importanta in lumea noastra, a adultilor, iar o astfel de calitate dezvoltata la copil inca de micut va deveni o comoara in viata lui profesionala si nu numai. Asa ca, pot sa recomand parintilor acest manual, nu numai pentru imbunatatirea dictiei celui mic, cat si ca o carte minunata de povesti. Si, cu siguranta, mi-as dori sa regasesc in programa scolara un astfel de manual, care ar aduce noutate in sistemul de invatamant romanesc si in educatia copiilor nostri. Manualul se poate achizitiona de pe www.dictie.ro