Vernisajul continua seria ambitioasa a lucrarilor reunite sub titlul When you can feel the earth you can breath the air prin tema iubirii ca forma de existenta in afara timpului si a spatiului.
Expozitia poate fi vizitata in perioada 3 - 11 august la Muzeul National al Taranului Roman, Sala Irina Nicolau, intre orele 10:00 - 18:00.
Andreea Costenco, prin noua serie de lucrari Atinge pamantul si respira aerul, invita la o neasteptata escapada „in afara timpului", prin termenii lui Eliade, pentru descoperirea unui nou tip de libertate.
Cele 20 de tablouri, lucrate prin mijloacele traditionale ale picturii, expun noi perspective asupra libertatii, ca moneda de schimb in valorificarea timpului, a libertatii in gandire si constientizare, sustinute metatextual printr-un efort de cercetare considerabil, investit in mii de pagini de lectura.
Lucrarile Andreei Costenco redau in aceasta serie, dincolo de intentia metafizica descrisa mai devreme, si o lumina noua si interesanta asupra actului creatiei in sine, argumente pentru care aceasta expozitie merita toata atentia publicului.
Andreea Costenco - date biografice
Andreea Costenco si-a inceput parcursul in cariera artistica in Bucuresti, a absolvit Liceul de Arte „Nicolae Tonitza" si a continuat studiile universitare cu o diploma in Arte Plastice la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti. A urmat un master in scenografie - MA Scenography la Central Saint Martins Colege of Art and Design din Londra.
Cea mai recenta expozitie de pictura a avut vernisajul la Carturesti - Verona in Bucuresti, in noiembrie 2012, si s-a intitulat „History Organic: Breeze Between Water and Flame". Prima manifestare a seriei de pictura/ instalatie „Camino History Organic Structure" a avut loc la Galeria Odeon in iunie 2012. O alta expozitie de pictura/ instalatie a fost realizata in München, "Odissee", Westandvillage in 2010.
Ca pictor, Andreea a mai expus la "Young Colours - Tineri Artisti - Expozitie Pictura" de la Art Expo/ Galeriile Teatrului National din Romania 2004, Muzeul Banatului din Timisoara 2004 si alte participari la expozitii in tara si strainatate. De asemenea, a prezentat seria „Looking for Mr. Green" la Titu Maiorescu Rumanisches Kulturinstitut din Berlin. In 2002, a realizat o expozitie intitulata „Metamorfosi" la Instituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Venetia.
Ca artist multimedia, Andreea Costenco a participat cu doua lucrari video la competitiile internationale SCHMIDT, „Sin City" in 2011 si la competitia organizata de MOBY pentru spotul videoclipului „Wait for me" in 2010. Alte lucrari includ „Something About Lysistrata", eveniment instalatie/performance de la Cantieri Culturali Alla Zisa, Palermo, Sicilia, in 2005; un scurt video experimental „World Story" prezentat la Uncut, eveniment de film de scurt metraj in cadrul Institute of Contemporary Art (ICA), The Mall, London, Institutul de Arta Contemporana din Londra 2004 (anterior prezentat la Festivalul CineMAiubit, la Cinema Studio din Bucuresti). In 2002 a creat o expozitie/ instalatie/ interventie intitulata „I Love NY" la Galeria Eforie din Bucuresti, instalatie prezentata si la International Education Week, Comisia Fulbright in Bucuresti.
In calitate de scenograf, Andreea Costenco a conceput scenografia si costumele pentru spectacolul „O noapte furtunoasa" la Teatrul Bulandra, spectacol cu premiera in mai 2002, prezentat si in cadrul Festivalului National de Teatru „Ion Luca Caragiale", editia a XII-a de la Bucuresti.
Catalin Cretu - date biografice
Catalin Cretu este compozitor si artist multimedia. A studiat compozitia - cu Dan Dediu si Adrian Iorgulescu - la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti (UNMB) si compozitie multimedia - cu Peter Michael Hamel si Georg Hajdu - la Hochschule für Musik und Theater Hamburg. In 2008 a obtinut titlul de Doctor in muzica la UNMB, sub indrumarea prof. univ. dr. Octavian Nemescu. Din 2003 este membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Din 2008 este cercetator stiintific la Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia al UNMB.