Milioane de persoane ar prefera să ignore la nesfârșit ceasul deșteptător. Nimic nu poate fi mai neplăcut decât să fii întrerupt dintr-un vis în care erai eroul principal. Oamenii care se trezesc morocănoși nu sunt deprimați sau au probleme în viața de zi cu zi, ci pur și simplu nu sunt fanii trezitului de dimineață. Specialiștii au descoperit cele 5 motive pentru care nu poți afișa un zâmbet larg la prima oră a dimineții.
Lipsa somnului confortabil
Sunt puțini cei care își permit să doarmă 9, 10 ore. De regulă, media este la 6, 7 ore pe noapte, fapt pentru care este esențial ca acestea să fie de calitate. Astfel, este nevoie de o saltea confortabilă și o pernă care să mențină gâtul într-o poziție corectă. Oamenii se trezesc morocănoși cu anumite dureri de gât sau de spate. Astfel, specialiștii recomandă dormitul pe spate, care este cea mai bună poziție pentru coloana vertebrală și pe o pernă suficient de tare, care să mențină linia gâtului la același nivel cu spatele.
Alcool înainte de culcare
Un pahar de vin înainte de culcare este inofensiv, nu-i așa? Ei bine, cercetătorii sunt de părere că acest obicei conduce către o stare de indispoziție dimineața, alcoolul provocând o stare permanentă de somnolență. Mai mult decât atât, licorile lui Bachus intră în competiție cu influențele creierului de a se cufunda într-un somn adânc.
Ratezi micul dejun
Prima masă a zilei este cea mai importantă din punct de vedere nutrivit. Dar asta nu este tot. Conform specialiștilor de la Universitatea din Northumbia, micul dejun scade nivelul proastei dispoziții din zori. Din studiile lor, au descoperit că acesta influențează starea de bine.
Lipsa exercițiilor
Micul dejun este benefic, dar punerea în mișcare la prima oră a dimineții este esențială. Cele două activități aparent lipsite de importanță îmbunătățesc dispoziția și ajută procesele cognitive.
Este genetic
Deși pare de necrezut, există șanse ca un individ să se trezească morocănos din cauza genelor sale. Din cercetările specialiștilor a reieșit faptul că anumite persoane prezintă o mică mutație genetică ce formează legătura dintre starea de spirit și ritmul circadian (capacitatea de reglare a somnului). Aceste persoane au tendița să dezvolte tulburări afective sezoniere și chiar depresie în lunile de iarnă, când există mai puțină lumină.
Surse: powerofpositivity.com, huffingtonpost.com.