4 semne că vei face hemoroizi în sarcină

4 semne că vei face hemoroizi în sarcină

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Printre neplăcerile care pot surveni pe parcursul sarcinii se află și hemoroizii. Din articolul de mai jos vei descoperi nu numai care sunt semnele ce-ți pot arăta că te vei confrunta cu ei, ci și cum ar trebui să acționezi pentru a-i preveni și trata cât mai eficient

Cum știi că este posibil să faci hemoroizi în sarcină

Nu faci suficientă mișcare
O activitate fizică regulată va reduce riscul de a fi constipată pe parcursul sarcinii. Astfel, se recomandă ca o femeie însărcinată să efectueze cel puțin 20-30 de minute de activitate fizică pe zi, de cel puțin 3 ori pe săptămână.
Pentru ca tu și bebelușul să fiți în siguranță, nu te apuca să te implici în activități fizice fără a te consulta în prealabil cu un medic.
Alte avantaje majore ale faptului că vei face mișcare în timpul sarcinii sunt: vei fi mai puțin stresată, vei dormi mai bine, corpul tău va fi mai pregătit pentru naștere.

Nu incluzi suficiente fibre în dietă
Fibrele sunt foarte importante când vine vorba despre îmbunătățirea tranzitului intestinal și prevenirea constipației, una dintre principalele cauze ale hemoroizilor.
Un aport optim de fibre ar trebui să-ți aducă aproximativ 25- 35 de grame în fiecare zi. În acest scop, orientează-te cu precădere spre fructe și legume, cereale integrale, nuci și semințe, pâine integrală, fructe uscate.
Ca să fii sigură că îți sunt permise anumite alimente cu fibre, ar trebui să ceri și sfatul medicului.

Nu te hidratezi așa cum ar trebui
Dacă vei avea grijă ca zi de zi să-ți asiguri necesarul de fluide, șansele să ai probleme cu constipația și ulterior cu hemoroizii se vor diminua considerabil.
Alături de 8-10 pahare de apă, ar trebui să consumi și sucuri naturale (de fructe și legume), smoothie-uri, compoturi, supe, ceaiuri neîndulcite (Cere sfatul unui specialist pentru a afla exact ce fel de ceaiuri nu sunt recomandate în sarcină).

Citește și: Apa în sarcină- Câtă apă e sănătos să bei zilnic dacă ești însărcinată

Iei anumite suplimente alimentare
Unele suplimente alimentare ce-ți vor fi prescrise pentru perioada sarcinii pot avea drept efect secundar constipația. Cele mai cunoscute dintre ele sunt cele pe bază de fier și cele cu calciu.
În ceea ce le privește pe acelea cu fier, ele sunt recomandate pentru a te feri de anemie. De cele mai multe ori, doza zilnică ideală este de cel puțin 27 mg de fier pe zi.

Suplimentele alimentare cu calciu trebuie luate tot în funcție de recomandarea medicului. Cu toate acestea, nu este imposibil să ai de-a face și cu efecte nedorite, cum ar fi constipația cronică. În cazul în care ți se întâmplă așa, ia legătura cât mai repede cu specialistul pentru a-ți ajusta doza sau pentru a o schimba cu o altă formă de administrare. De asemenea, vei fi sfătuită să nu iei mai mult de 500 mg de calciu o dată. Acest demers îți va fi util și pentru a fi sigură că organismul tău va absorbi cât mai mult din acest mineral.

Femeie insarcinata care tine in mana un tub de medicamente

Poți să previi să ai dificultăți din cauza constipației, în timpul tratamentului cu aceste suplimente alimentare, dacă vei ține cont și de aceste sfaturi:
• Îți vei suplimenta porția zilnică de fibre
• Vei bea cel puțin 8 pahare de apă pe zi
• Îi vei spune medicului dacă faci anumite tratamente care au printre efectele secundare și constipația

De câte feluri sunt hemoroizii și ce simptome provoacă

Aceștia pot să fie externi (hemoroizii de acest tip se referă la dilatarea venelor de sub pielea din jurul anusului. Pot fi recunoscuți pentru că sunt formațiuni moi și umede, de culoare roz) sau interni (această formă a hemoroizilor se referă la dilatații ale venelor aflate în interiorul rectului).

Hemoroizii externi pot fi identificați mai ușor decât cei interni, în condițiile în care aceștia din urmă nu sunt dureroși. În schimb, prezența celor externi se va face simțită prin simptome precum:
• Vei avea senzație de mâncărime și/sau arsură în zona anusului
• Vei simți durere sau disconfort după ce mergi la toaletă
• Vei sesiza o iritație în regiunea anală
• Vei vedea o umflătură mică, sensibilă și dureroasă în preajma anusului
• Pot apărea sângerări, mai ales după eliminarea materiilor fecale

Este indicat să nu ignori aceste simptome și să te duci la doctor, în special dacă durerile, sângerările și disconfortul sunt persistente.

Cum poți ameliora simptomele provocate de hemoroizi în sarcină

Dacă bănuiești că ai hemoroizi, consultă neapărat un medic, mai ales dacă ai sângerări frecvente, dureri abdominale sau în apropierea anusului, iar aspectul scaunelor se tot modifică în interval de o săptămână. Numai acesta poate să-ți dea un diagnostic și să-ți prescrie un tratament.
De cele mai multe ori, ți se va indica un unguent cu proprietăți anestezice sau supozitoare, având în vedere să conțină numai substanțe ce nu sunt contraindicate în sarcină. În plus, ți se pot indica și niște suplimente alimentare pe bază de fibre, menite să-ți îmbunătățească tranzitul intestinal.

Pe lângă tratamentul prescris de medic, poți să-ți ameliorezi și singură simptomele neplăcute create de hemoroizi prin adoptarea unor reguli de igienă. Iată câteva exemple în acest sens:
• Zona afectată de hemoroizi va fi cufundată în apă călduță, dar fără să pui în ea săpun, gel de duș sau spumă de baie, întrucât acestea pot spori iritația și mâncărimile
• Poți face o baie cu apă în care ai pus bicarbonat de sodiu
• Tamponează-te cu bicarbonat pe zonele în care simți disconfort
• Evită să stai prea mult timp jos- În acest fel, vei evita constipația și presiunea suplimentară exercitată asupra vaselor de sânge din zona anală

Multi Gyn comprese anale În același timp, nu uita că iritațiile, pruritul și senzația de arsură create de hemoroizi pot fi tratate și cu ajutorul compreselor anale.
Spre exemplu, cele din gama Multi-Gyn constituie un tratament foarte eficient în caz de hemoroizi și fisuri anale, sprijinind procesul de vindecare. Ele au un efect calmant puternic asupra țesuturilor afectate, a mâncarimii și a iritației. Totodată, au capacitatea de a reduce inflamația și de a preveni infecția.
Pentru cele mai bune rezultate ar trebui să le folosești urmând aceste instrucțiuni:
• Așează compresa cu partea impregnată cu gel pe locul afectat de hemoroizi
• Compresa va sta fixată acolo cel puțin 20 de minute
• Compresele se pot aplica și de două ori pe zi, până când simptomele nu mai sunt supărătoare sau dispar
Compresele anale nu ar trebui aplicate mai mult de 30 de zile într-o perioadă de tratament.

Prin ce demersuri poți preveni hemoroizii din perioada sarcinii

Ca să ai cât mai puțin de suferit din cauza simptomelor supărătoare ale hemoroizilor din sarcină, fie că este vorba despre cei externi, fie că este vorba despre cei interni, poți lua măsuri precum:
• Vei evita constipația- În vederea atingerii acestui obiectiv, vei face mai multă mișcare, vei consuma mai multe fibre, vei bea mai multe lichide

• Vei avea grijă să eviți, pe cât posibil, presiunile exercitate asupra venelor din zona anusului- Astfel, ar trebui să nu stai niciodată prea mult timp jos sau întinsă, încercând să alternezi momentele de repaus cu cele de mișcare

• Vei folosi uleiuri vegetale sănătoase când gătești- Uleiuri precum cel de măsline sau de cocos îți vor furniza grăsimi sănătoase și te vor ține departe de constipația cronică

• Vei încerca să nu stai prea mult timp pe toaletă- Ca să se evite unele gesturi care ar forța ieșirea în afară a hemoroizilor,  este recomandat să nu petreci acolo mai mult de 3-5 minute

• Poți recurge și la exercițiile de tip Kegel- Acestea au rolul de a întări musculatura din zona pelvisului, ceea ce asigură o susținere mai bună a mușchilor rectali, îmbunătățind totodată circulația sanguină. Discută cu un specialist înainte de a te apuca de astfel de exerciții pentru a vedea care ți s-ar potrivi cel mai bine. Pe măsură ce vei exersa, vei învăța cum să încordezi mușchii care trebuie.

Femeie insarcinata ce face exercitii tip Kegel

Tu știai până acum care sunt semnele ce-ți pot indica faptul că este foarte posibil să faci hemoroizi în timpul sarcinii?

MagazinVavianPharma.ro

Citește și: Hemoroizi in sarcina-simptome si tratament

Surse:
www.everydayhealth.com, www.livestrong.com, www.webmd.com, www.whattoexpect.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Tratament hemoroizi: Cum sa scapi de hemoroizi in 6 pasi!
    Tratament hemoroizi: Cum sa scapi de hemoroizi in 6 pasi!

    Tratament hemoroizi. Cum poti scapa de hemoroizi este o intrebare care macina multa lume. Hemoroizii sunt o problema de sanatate de serioasa, chiar daca nu pune viata in pericol. Sunt...

    Cum îți dai seama că ai pierdut o sarcină? 4 semne pe care nu trebuie să le ignori
    Cum îți dai seama că ai pierdut o sarcină? 4 semne pe care nu trebuie să le ignori

    Poate crezi că e ușor să îți dai seama că ai pierdut o sarcină, însă nu este tot timpul așa. Uite la ce semne trebuie să fii atentă.

    Sora mea mi-a spus că dacă nu îi dau rochia mea de mireasă, va face întrerupere de sarcină
    Sora mea mi-a spus că dacă nu îi dau rochia mea de mireasă, va face întrerupere de sarcină

    Șantajul emoțional al fraților și surorilor mai mici este cu atât mai șocant, cu cât se petrece în perioada adultă și implică alegeri foarte dificile! „Nu...

    6 semne că nu mai ești la ovulație
    6 semne că nu mai ești la ovulație

    Dacă încerci să rămâi însărcinată, este important să știi când ești și când nu ești la ovulație. Uite 6 semne prin care îți poți da seama...

    O sarcină gemelară poate da un test de sarcină fals negativ? Care este explicația
    O sarcină gemelară poate da un test de sarcină fals negativ? Care este explicația

    În anumite situații, există posibilitatea să primești un rezultat negativ după un test de sarcină deși, de fapt, ești însărcinată. Printre asemenea situații se...

    „Mai scăpăm și noi de colăcei?”, „Se vede că te-ai cam obișnuit cu kilogramele din sarcină”. Cum faci față acestor comentarii răutăcioase după sarcină?
    „Mai scăpăm și noi de colăcei?”, „Se vede că te-ai cam obișnuit cu kilogramele din sarcină”. Cum faci față acestor comentarii răutăcioase după sarcină?

    Corpul femeii în sarcină trece prin numeroase transformări, care se văd ulterior, în perioada postpartum. Indiferent câte kilograme în plus a acumulat mama...

    27 de semne ca esti vindecator spiritual. Atentie la punctul 10!
    27 de semne ca esti vindecator spiritual. Atentie la punctul 10!

    Vindecatorul spiritual este considerat sacru in multe culturi. Unii oameni cred ca acest dar este transmis din generatie in generatie, asemenea codului ADN. Totusi, darul vindecarii...

    © 2024 Qbebe