- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- peste 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Pulpa de porc, Feluri de mancare, Mancaruri cu carne, La foc, Mancaruri gustoase, Carne, Legume, Ciuperci, Mancaruri, Pranz, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara tochitura olteneasca?
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara tochitura olteneasca :
- 500 g pulpa de porc,
- 100 g costita afumata,
- 200 g ciuperci,
- 1 ardei gras,
- 2 cepe,
- 150 ml suc de rosii,
- 3-4 catei de usturoi,
- 50 ml ulei,
- sare, piper.
Cum se prepara tochitura olteneasca?
Iata cum trebuie sa procedezi:
1. Speli pulpa de porc si o tai cubulete.
2. Costita afumata o tai felii subtiri.
3. Incingi uleiul intr-o tava si prajesti bucatile de carne.
4. Scoti carnea si rumenesti feliile de costita in ulei.
5. Cureti, speli si tai marunt ciupercile, ceapa si ardeiul gras.
6. Legumele le pui la calit 5 minute in uleiul in care ai prajit carnea si costita.
7. Peste legumele calite pui sucul de rosii, si lasi totul 10 minute la foc mic.
8. Adaugi usturoiul tocat, sare si piper, dupa gust.
Tochitura olteneasca se serveste cu mamaliguta calda, peste care poti presara patrunjel verde tocat si putina branza rasa. Durata totala de preparare a acestei retete este de 1 h si 30 de minute.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!