Culinarby
Qbebe

Martipan

Martipan

Ileana Gheorghe

Martipanul este o pasta de migdale cu zahar care este folosita ca desert sau pentru a decora diferite torturi si prajituri, pentru ca ste indeajuns de maleabila pentru a fi modelata in cele mai diverse forme.

Martipan
Timp preparare Timp preparare:
10-30 minute
Familie Varsta:
2 - 4 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, Finger Food, La foc, Prajituri, Torturi, Italiene, Prajituri simple, Torturi martipan, Gustari
Ingrediente Ingrediente principale:
migdale, zahar

Ingrediente pentru martipan:

250 g de migdale curatate
500 g zahar
½ de pahar de apa

Cum prepari martipan:

Migdalele se usuca 5 minute in cuptorul incins. Se piseaza si se adauga apa, astfel incat sa obtii o pasta omogena. Intr-un vas la foc mic se pune zaharul sa se caramelizeze. Se amesteca tot timpul cu o lingura de lemn, apoi se adauga pasta de migdale si se amesteca bine, pana la omogenizare. Cand incepe sa se mai raceasca, astfel incat sa se poata lucra, se pot modela formele dorite.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (9)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.
    © 2024 Qbebe