- Timp preparare:
- 10-30 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La foc, Prajituri, Torturi, Italiene, Prajituri simple, Torturi martipan, Gustari
- Ingrediente principale:
- migdale, zahar
Ingrediente pentru martipan:
250 g de migdale curatate
500 g zahar
½ de pahar de apa
Cum prepari martipan:
Migdalele se usuca 5 minute in cuptorul incins. Se piseaza si se adauga apa, astfel incat sa obtii o pasta omogena. Intr-un vas la foc mic se pune zaharul sa se caramelizeze. Se amesteca tot timpul cu o lingura de lemn, apoi se adauga pasta de migdale si se amesteca bine, pana la omogenizare. Cand incepe sa se mai raceasca, astfel incat sa se poata lucra, se pot modela formele dorite.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!
(9)