- Timp preparare:
- 75 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Prajituri, Prajituri cu nuca, Turcesti, Prajituri de casa, Prajituri cu foi, Prajituri turcesti, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- nuci, zahar
Ingrediente pentru baclava:
500 g de foi de placintă de post, 250 g de margarină, 400 g de nuci pisate, 25 g de pesmet, 500 g de zahăr, 3 pahare cu apă, 2 linguri de miere, coaja rasă de la o lămâie, zahăr vanilat
Cum prepari baclava:
Unge cu grăsime o tavă şi aşează pe ea foile de plăcintă tăiate pe măsura tăvii. Mai întâi pui un strat de 3-4 foi, fiecare unsă cu margarină, apoi un strat gros de nuci pisate, amestecate cu pesmet, apoi un alt strat de foi, unse cu margarină, apoi încă un alt strat, până ce se termină toate foile. Ultima foaie nu se mai acoperă cu miez de nucă pisată. După ce ai pus toate straturile, cu un cuţit foarte ascuţit taie baclavaua în bucăţi pătrate egale, apoi torni pe ea margarină topită, pe care o întinzi uniform pe toată suprafaţa. Bagă tava în cuptorul încălzit şi las-o la foc mediu pentru o oră. Între timp pune într-un castronzahărul, mierea, mirodeniile şi apa şi se lasă să fiarbă câteva clocote. Când baclavaua este aproape gata, scoate-o din cuptor, adaugă siropul şi bagă din nou la cuptor până se rumeneşte uşor.Când este gata, scoate tava, las-o să se răcească, apoi pune bucăţile de baclava pe un platou. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!