- Timp preparare:
- peste 2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- dificil
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Mancaruri italiene, Lamai, Portocale, Struguri, Migdale, Fructe, Prajituri, Italiene, Prajituri de casa, Craciun, Revelion, Pasti, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- faina, zahar, oua, drojdie
Ingrediente pentru panettone:
700 g de faina
250 g de zahar
225 g de unt
200 g de stafide
70 g de coaja de portocala confiata
20 g de drojdie de bere
6 oua
2 lamai
migdale
sare
Cum prepari panettone:
Drojdia se desface in putina apa calduta, apoi se framanata cu 100 g de faina si apa, cat este necesar pentru a obtine un aluat consistent. Se face o blia din aluat, deasupra careia se taie in forma de cruce. Se lasa sa creasca intr-un lco caldut 30-40 de minute. Intr-un castron se pune jumatate din faina ramasa si se framanta cu aluatul lasat la crescut, adaugand apa, astfel incat sa se obtina aceeasi consistent. Se lasa aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul. Cand coca a crescut, se adauga faina ramasa, untul topit, galbenusurile batute cu zaharul, un praf de sare si coaja de lamaie rasa. Se framanta totul. Daca este necesar se toarna putina apa calduta. Se adauga stafidele date prin faina si coaja de portocala confiata. Se unge cu unt o forma cilindrica inalta din hartie pentru copt, se pune aluatul inauntru, se face deasupra o taietura in forma de cruce si se aseaza migdale, presand putin sa intre in aluat. Se pune la cuptor 10 minute la foc iute, apoi se reduce focul si se mai lasa 40 de minute. Cuptorul nu se deschide pe timpul coacerii. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!