- Timp preparare:
- 2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Paine, Finger Food, La cuptor, Legume, Usturoi, Gustari, Simple, Paine de casa
- Ingrediente principale:
- faina, usturoi
Ingrediente pentru painici ucrainiene:
300 g de faina
190 ml de apa
8 g de drojdie
1 lingurita de sare
1/2 de lingurita de zahar
5 catei de usturoi
50 ml de ulei
1 legatura de marar
Cum prepari painici ucrainiene:
In putina apa calduta inmoaie drojdia si las-o sa fermenteze pentru 15 minute. Incepe sa amesteci cu faina, sare si ueli, framantand si adaugand faina pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana.Pune aluatul intr-un castro, acopera-l cu un prosop curat si lasa-l sa dospeasca la cald pentru 30-60 de minute. Imparte aluatul in 7-8 parti egale si formeaza mici bilute. Tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt. Preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. Pune painicile pe tava si lasa-le la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp prepara sosul de usturoi. Striveste cateii de usturoi, adauga 1 varf de lingurita de sare, 1 lingura de ulei de masline, mararul tocat marunt si amesteca bine. Aplica pe painici sosul de usturoi si lasa painicile sa se raceasca.In bucataria ucrainieana aceste painici se savureaza alaturi de un bors. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!