- Timp preparare:
- 15 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Prajituri, Prajituri cu nuca, Prajituri cu gem, Prajituri de post, Prajituri simple, Prajituri de casa, Gustoase, De post
- Ingrediente principale:
- faina, magiun
Ingrediente pentru colţunaşi:
300 g de făină, 200 g de magiun, 100 g de zahăr, 50 g de margarină, 10 g de sare
Cum prepari colţunaşi:
Prepară un aluat din făină, sare şi apă caldă, frământă-l bine şi bate-l de masă pentru a deveni elastic. Întinde o foaie de 4 mm grosime, taie-l în pătrate cu o latură de 6 cm şi pune pe fiecare pătrat o lingură de magiun. Îndoaie în formă de triunghi şi presează marginile cu dinţii unei furculiţe. Colţunaşii se fierb pe rând în apă clocotită. Se pun apoi într-un vas termorezistent, se presară cu zahăr şi cu nuci şi se mai bagă la cuptor pentru 5 minute. Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!