Culinarby
Qbebe

Colţunaşi

Colţunaşi

Ileana Gheorghe

Colţunaşii fac parte din tradiţia culinară românească, fiind parte din istoria noastră şi nelipsiţi de la mesele tradiţionale de sărbători mai ales în sate, unde se menţin obiceiurile strămoşeşti. Noi le spunem colţunaşi, ruşii le spun piroşte, iar italienii le spun ravioli. Oricum ar fi, sunt delicioşi. Şi se prepară foarte repede. Noi îţi oferim o reţetă de post cu gem de prune sau magiun, cum i se spune în popor, dar colţunaşii pot fi umpluţi cu orice doreşti: brânză, caşcaval, fructe, chiar şi carne tocată.

Colţunaşi
Timp preparare Timp preparare:
15 minute
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Prajituri, Prajituri cu nuca, Prajituri cu gem, Prajituri de post, Prajituri simple, Prajituri de casa, Gustoase, De post
Ingrediente Ingrediente principale:
faina, magiun

Ingrediente pentru colţunaşi:

300 g de făină, 200 g de magiun, 100 g de zahăr, 50 g de margarină, 10 g de sare

Cum prepari colţunaşi:

Prepară un aluat din făină, sare şi apă caldă, frământă-l bine şi bate-l de masă pentru a deveni elastic. Întinde o foaie de 4 mm grosime, taie-l în pătrate cu o latură de 6 cm şi pune pe fiecare pătrat o lingură de magiun. Îndoaie în formă de triunghi şi presează marginile cu dinţii unei furculiţe. Colţunaşii se fierb pe rând în apă clocotită. Se pun apoi într-un vas termorezistent, se presară cu zahăr şi cu nuci şi se mai bagă la cuptor pentru 5 minute. Poftă bună!

Articolul urmator
Cum să faci pierogi ucrainene: rețeta tradițională
Cum să faci pierogi ucrainene: rețeta tradițională

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (5)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.
    © 2025 Qbebe