- Timp preparare:
- 2-3 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Moldovenesti, Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Struguri, Branza, Branza de vaci, Fructe, Lactate, Branza dulce, Placinte, Oua, Placinte cu branza, Placinte moldovenesti, Placinte simple, Placinte la cuptor, Aluat placinte, Romanesti, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase
- Ingrediente principale:
- branza, faina, stafide
Ingrediente pentru branzoaice:
Pentru aluat:
300 ml de lapte, 300 ml de ulei
2 linguri de zahar, 1/2 de lingurita de sare
400 g de faina, 11 g de drojdie uscata, 10 g praf de copt
Pentru umplutura:
500 g de branza de vaci, 200 g de zahar
100 g de stafide, 2 oua, esenta de vanilie
Cum prepari branzoaice:
Prepara aluatul. Incalzeste intr-o cratita laptele, uleiul, sarea si zaharul, ia de pe foc si adauga drojdia si faina, praful de copt si amesteca bine cu un tel. Trebuie sa iasa un aluat moale si putin lipicios chiar. Framana aluatul cu putin faina pe blatul de lucru, pune-l intr-un bol si acopera. Lasa la dospit 30 de minute. Framanata-l bine apoi cu putina faina si mai lasa-l sa se odihneasca inca 10 minute. Taie-l in bucati mai mic si decupeaza cercuri mari cu un castron.
Prepara umplutura amestecand branza cu zaharul cu ouale batute si stafide. Pune umplutura in cercurile dealuat, si impatureste usor, cu marginile spre mijloc, fara sa acoperi insa toata umplutura. Pune branzoaicele pe o tava acoperita cu hartie de copt la cuptor preincalzit la 200 grade, cam 25-30 de minute, pana se rumenesc frumos. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!