Culinarby
Qbebe

Amaretti

Amaretti

Ileana Gheorghe

Amaretti di Saronno sau Amaretto este un biscuit traditional din zona Lombardia a Italiei. Acest gustos biscuit a devenit faimos in perioada Renasterii, cand un cardinal din Milano a vizitat micutul satuc, si un cuplu grabit sa ii ofere acestuia ceva la sosire, a preparat cativa biscuiti din zahar, albusuri de ou si migdale. Cardinalul, evident ca a fost incantat de deliciosii biscuiti. Asa cum vom incanta si noi familia cu o reteta simpla si gustoasa de te lingi pe degete.

Amaretti
Timp preparare Timp preparare:
60 de minute
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, Mic dejun copii, Finger Food, La cuptor, Mancaruri italiene, Fursecuri de casa, Fursecuri simple, Migdale, Fructe, Fursecuri, Prajituri, Italiene, Prajituri de casa, Mic dejun, Gustari, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
migdale, oua

Ingrediente pentru Amaretti

250 g migdale dulci, decojite
5 g migdale amare, decojite
250 g de zahar
3 albusuri
unt, zahar pudra

Cum prepari Amaretti

Migdalele se piseaza impreuna cu zaharul. Faiana astfel obtinuta se cerne. Albusurile se bat spuma, apoi se adauga incet faina de migdale. Se amesteca delicat si se pun cu o lingurita amaretti la distanta unul de celalalt pe o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt unsa cu unt. Se presara cu zahar pudra si se lasa sa se odihneasca aproximativ o ora. Se coc in cuptorul incins in prealabil pentru 30 de minute la 180 de grade Celsius. Se servesc reci. Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.
    © 2024 Qbebe