Afinele sunt un aliment care nu îngrașă întrucât, în primul rând, conțin fibre. Acestea nu numai că te vor ajuta să simți că te-ai săturat, dar vor stimula și sațietatea. Întrucât fibrele rămân pentru mai mult timp în stomac, absorbind și apa, de aceea îți asigură senzația de îndestulare și stimulează un tranzit intestinal normal, ferindu-te de constipație.
În același timp, afinele nu sunt bogate în zahăr, contribuind la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și ținându-te departe de fluctuațiile bruște ale acestuia, care te predispun „atacurilor” de foame. Datorită acestei calități, consumul de afine îți poate furniza și enegie.
Nu în ultimul rând, consumând adesea afine vei beneficia de un aport de nutrienți pentru buna funționare a organismului, precum: vitamina C, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, mangan, zinc sau vitamina K.
Aromate și savuroase, căpșunele se remarcă prin conținutul de vitamina C, de magneziu, de potasiu, dar și prin prezența fibrelor și a polifenolilor. Sunt însă și un aliat de nădejde pentru a-ți păstra silueta, întrucât:
Fac parte dintre alimentele cele mai apreciate întrucât nu îngrașă, putând fi consumați fără probleme și în cantități ridicate. Descoperă motivele pentru care sunt incluși mereu și în curele de slăbire:
Profită de aceste calități ale castraveților și include-i cu încredere în salate, supe, în sandvișuri sau în apă infuzată!
La fel ca alimentele menționate anterior, broccoli te va asigura că nu te vei îngrășa deoarece:
În afară de calciu, în broccoli se află: vitamina K1, vitamina C, vitamina B9, potasiu, mangan, fier. Ca să te bucuri din plin de acești nutrienți, ai grijă cum vei găti broccoli: evită să îl fierbi, orientându-te mai degrabă spre coacere, frigere sau gătire la aburi.
Nu este nici ea de ocolit când vine vorba de consumul de alimente care nu te îngrașă. Pe de o parte, conopida se remarcă prin conținutul de fibre (100 g de broccoli îți oferă 2 g de fibre) și de apă (la 100 g conopidă se află cam 92 mg apă), ceea ce înseamnă că te va asigura că te vei simți sătulă și că vei fi ferită de constipație.
Pe de altă parte, este săracă în calorii, astfel că la 100 g se regăsesc doar 25 de calorii, așa că va fi alegerea perfectă în locul carbohidraților nesănătoși.
În conopidă sunt și alte substanțe nutritive utile sănătății tale, ca de exemplu: vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid pantotenic, potasiu, magneziu, fosfor.
Numele său este asociat adesea cu promovarea procesului de slăbire. Argumentele nutriționiștilor, din acest punct de vedere, sunt următoarele:
Ai însă în vedere că grapefruitul interacționează cu numeroase medicamente, printre care:
Sunt și ele unele dintre cele mai recomandate alimente care nu îngrașă. Ține însă cont și de următorul sfat al medicilor nutriționiști: studiile au arătat că este mai bine să se consume fructele ca atare și nu preponderent sub formă de suc pentru a se reduce apetitul. Iată de ce este mai bine să mănânci portocalele întregi și să nu te bazezi doar pe consumul de suc!
Un alt studiu, publicat online în anul 2014, a adus în prim-plan importanța aportului de vitamina C în scopul prevenirii obezității. Printre beneficiile acesteia, adus în prim-plan de oamenii de știință, se numără:
Poți să beneficiezi de aceste efecte pozitive consumând adesea portocole, o sursă excelentă de vitamina C.