Iată o modalitate la îndemână legată de cum să folosești laptele stricat în bucătărie: vei prepara cu el brânză dulce de casă. Gustoasă și foarte versatilă, o vei putea folosi apoi în diferite preparate.
Ca să o poți pregăti, vei avea nevoie de:
Vei proceda după cum urmează:
Brânza obținută va fi pusă imediat în frigider și va fi consumată cât mai repede!
Ți-a rămas lapte ușor stricat și vrei să îl arunci? Dacă te vei inspira din rețeta de biscuiți de mai jos, nu va mai fi nevoie. Coacerea va masca perfect gustul dezagreabil al laptelui, iar grăsimea alimentară va conferi frăgezime.
Ingrediente:
Având la îndemâna ingredientele, urmărește indicațiile de mai jos:
Un alt mod foarte simplu de a folosi laptele stricat în bucătărie este să prepari cu el supe-creme. Laptele va conferi consistență și un gust special. Poți prepara orice fel de supe de legume, gustul acrișor al laptelui pretându-se bine, de exemplu, cu supele-cremă pe bază de cartofi, cu cele cu broccoli, cu sfeclă sau cu dovleac.
Înainte să te apuci să folosești laptele stricat la o salată, ține cont de următorul aspect: poți utiliza, în acest scop, doar lapte proaspăt, crud, nepasteurizat, nu și lapte din comerț.
O variantă de sos de salată care se prepară cât ai bate din palme este și cel care constă în îmbinarea următoarelor ingrediente:
Servește imediat sosul preparat!
Te-ai săturat de banalele crutoane, lipsite de o aromă specială? În acest caz, dă-le o nouă savoare cu ajutorul laptelui puțin stricat. Tot ce vei avea de făcut va fi să pui un strat de crutoane într-o tigaie și să torni peste ele puțin lapte stricat. Amestecă bine.
Dacă dorești să obții o salată inedită, cu legume coapte, poți să rumenești în puțin lapte acrit și legume precum vinete, dovleac și roșii. O vei servi alături de crutoanele obținute.
Ori de câte ori vrei să te bucuri de o friptură mai fragedă și mai aromată, nu mai sta pe gânduri și folosește-te și de laptele puțin stricat. Acidul lactic este excelent pentru frăgezirea cărnii, de aceea nu va trebui decât să înmoi bucățile de carne în lapte înainte să le gătești.