Cred ca mai corect ar fi fost din punct de vedere logic sa desemnez aceasta batalie a creatorilor de sandvisuri drept un eveniment plin de savoare sau de aroma, dat fiind contextul culinar. Am preferat insa paleta cromatica pentru ca mi s-a parut inedita alaturarea unei locatii distinse, respectiv Iconic Food& Wine and Design cu o intrecere in prepararea celui mai gustos sandvis pornind de la produse Cris-Tim si mai ales cu bloggeri culinari din mai multe zone ale tarii, fiecare cu preferinte/abilitati gastronomice proprii.
Spre rusinea mea, ne-am aflat intr-o zi mohorata de 10 septembrie pentru prima data in acest loc si, tot o premiera, aici am cunoscut cativa dintre cei mai apreciati bloggeri culinari ai tarii. De unii mai auzisem prin mediul online, dar cum nu sunt foarte pasionata de acest domeniu (functionez pe principiul gatesc ca sa traiesc), nu sunt prea familiarizata cu fineturile gastronomice. Mi-am pus la incercare insa toate abilitatile (si papilele) gustative si am incercat sa jurizez (evident din punctul de vedere al unei profane) cele 5 preparate care ne-au fost servite, gatite cu multa imaginatie si rabdare de Laura Laurentiu (www.lauralaurentiu.ro), Oana Igretiu (http://savoriurbane.com), Teo Rogobete (www.teoskitchen.ro), Cristina Toth (http://divainbucatarie.ro) si Florin Itu (http://crazymothercooker.blogspot.ro), de fapt echipele lor (compuse din cei mentionati plus inca o persoana). Premiul echipei castigatoare nu era deloc neglijabil si consta in servirea sandvisului creat timp de o luna in cadrul locatiei unde s-a desfasurat concursului.
Dificila sarcina de a juriza a fost ingreunata si suplimentar de gustarile servite la sosire, mai exact niste croissanti realmente deliciosi (sincer cei mai buni incercati vreodata), proaspat scosi din cuptor (cu unt si ciocolata), cafea/suc/apa/ ceai, dupa dorinta fiecaruia. Ca sa intelegeti mai bine "supliciile" digestive prin care am trecut, afirm cu simt de raspundere ca ar fi trebuit sa ne avertizeze pe noi, bieti pofticiosi, sa nu ne infruptam cu prea multe delicatese si daca se poate (chiar indicat) sa fi postit cu cel putin doua zile inainte. Spun asta pentru ca primele sandvisuri au fost de dimensiuni greu de asimilat (nici n-am incercat, de altfel) si oferite spre degustare la un interval de cateva minute, iar la final s-a servit si un fel de brunch (sper ca nu gresesc) cu 3 tipuri de aperitive (din fericire, mult mai mici).
Copilul din dotare (doar nu va imaginati ca putea lipsi) a facut si el parte din peisajul colorat. Si-a facut simtita prezenta manifestand niste mutre (a se citi expresii faciale nemultumite/plictisite) fata de introducerea sa in vreo poza. Nu va imaginati ca sufar cumva de mania expunerii excesive a propriei progenituri, departe de mine asemenea ganduri, mai ales ca aceasta-progenitura-nu este chiar atat de fotogenica (ca si mine, de altfel). Apoi mutrele au continuat refuzand sa consume vreunul din sandvisurile participante la competitie (pe principiul nu mananc salam decat daca e presarat pe pizza) iar singurul produs pe placul micului domn Goe a fost croissant-ul cu ciocolata acompaniat de un pahar de apa minerala. Marele noroc pentru mine a constat in spatiul vast care i-a permis sa se destrabaleze in voie pe toata durata evenimentului, adica sa-si plimbe si sa-si baraie masinuta si apoi sa caute tutoriale despre Minecraft pe youtube. Nu are sens sa va povestesc ca am stat cu ochii pe el ca pe butelie ca nu cumva sa distruga ceva din elementele de decor (pesemne platibile doar in baza unui credit la banca); a reusit insa sa curete bine covorul din blana de caine (nu stiu de unde i-a venit ideea) din camera unde si-a desfasurat activitatile.
Am deviat insa de la subiect si nu v-am povestit esentialul, anume ce sandvisuri mi-au placut si ce echipa am votat. Cred ca e mai diplomatic sa fiu discreta si va spun doar ca nu a castigat niciuna dintre echipele votate de mine cu punctaj maxim (am fost generoasa si am votat doua); "indulgenta" se explica prin faptul ca efortul prepararii nu a fost unul de neglijat si nici nu am considerat ca vreuna merita un numar minim de puncte. Mi-a placut cel mai mult un sandvis pe care poate multi il considerau banal (v-am zis ca nu am afinitati pentru delicatese), insa au fost servite sandvisuri cu paella, nuci, castraveciori murati, oua posate, crema de branza si ansoa (doar cateva dintre ingredientele pe care le-am retinut). In concluzie m-am simtit tare bine cunoscand oameni interesanti si pasionati de ceea ce fac, asadar multumim pentru invitatie si ospitalitate. In poza de mai jos vedeti echipa castigatoare.
La plecare toti invitatii au primit o cutie cu produse Cris-Tim, fabricate din carne de cea mai buna calitate, atent selectionata si preparata cu ingredient naturale, dupa cum am aflat ulterior. Cea mai interesanta parte a povestirii insa abia acum incepe, de fapt cand am ajuns acasa, iar micul terorist, dezamagit ca talentul culinar nu i-a fost solicitat/pus la incercare (mai avea putin si batea din picior de nervi), si-a dorit sa-si puna ideile in aplicare (nu duce lipsa) si folosind salam Cris-Tim, rosii, castraveti, cascaval, masline si chifle cu susan a rezultat ce vedeti mai jos pentru intreaga familie. Credeti-ma pe cuvant cand va spun ca nu am contribuit deloc la produsul finit, revenindu-mi umila sarcina de a taia/transa ingredientele pentru micul chef si ca gustul "creatiei" il intrece pe oricare altul incercat in prealabil. Doar e primul lui sandvis!