Am aflat despre acest atelier chiar pe pagina de facebook a companiei si, fire prevazatoare, am insistat sa aflu detalii - in principiu doua aspecte erau de interes, si anume costul si ora desfasurarii (era specificat de vineri pana duminica, insa imi imaginam ca nu se va desfasura in mod permanent). Dupa ceva sapaturi (a se citi un telefon la sediul din Braila si inca o convorbire cu PR-ul companiei Brainconf), m-am dumirit. Pentru cei interesati, seara e de preferat sa ajungeti pana in ora 18, iar in weekend dupa ora 10; am aflat ulterior ca atelierul va persista pe termen nelimitat la fiecare doua weekend-uri, asadar un telefon in prealabil la magazin nu strica.
Prin urmare, adaptandu-ne in functie de restul activitatilor specifice weekend-ului, am decis ca experienta sa aiba loc in ziua de duminica, respectiv 16 august. Locatia este una selecta, hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel, unde Braiconf are un showroom (sunt disponibile in special produse din colectia Royal-de lux- data fiind ambianta galeriei comerciale); de altfel, a fost si unul din motivele pentru care ne-am hotarat sa participam (cel mic adora hotelurile, iar daca i s-ar propune ar schimba oricand propria casa pe traiul intr-o camera de hotel).
Am ajuns la ora 10:30 unde am fost intampinati de o domnisoara amabila care ne-a informat ca managerul de magazin este responsabil de acest atelier si ca va sosi cat de curand. Intre timp am avut ocazia sa aflam exact in ce consta atelierul, dar si multe informatii interesante despre Braiconf. In cazul in care va intrebati, atelierul este gratuit (materialele sunt puse la dispozitie de organizator), iar "operele de arta" se realizeaza pe o hartie tip bloc de desen, ulterior, in cazul in care parintii doresc sa se bucure pentru posteritate (am aflat ca unele camasi Braiconf rezista la spalari mai bine de 50 de ani) de creatia micului artist acestea pot fi imprimate pe o camasa dupa gust, fie a copilului, fie a unuia din parinti. Transferul implica de fapt o reproducere manuala, realizata de managerul magazinului despre care veti citi mai jos, respectand intocmai desenul/creatia copilului; trebuie sa subliniez insa ca, fiind vorba de o doamna plina de imaginatie, sunt sanse sa rezulte si alte lucruri minunate cu ajutorul desenelor celor mici.
Ce am aflat despre Braiconf? Ca este singurul magazin cu specific autohton din Galeriile Marriott (aspect extrem de laudabil), ca materialul din care sunt realizate produsele este in general bumbac egiptean (fac exceptie cateva camasi din in) si ca este disponibil, la cerere si contra cost, un tip nou de serviciu (de altfel si promovat prin intermediul acestui atelier), denumit made-to-measure. Presupune, in esenta, conceperea unei camasi pentru oricine, adaptata masurilor individuale; oricine insemnand chiar si doamne si copii, nu doar domni.
Dar sa nu va mai plictisesc cu detalii. Atelierul a durat aproximativ 1 ora timp in care Teo a realizat, dupa cum vedeti, ceva tare interesant. Intelegand ideea transferului pe o camasa (din pacate, imposibil de achizitionat pentru noi), s-a gandit, pe loc, la un model abstract care a implicat si un fel de mozaic. Doamna Cristina Vasiliu, managerul magazinului, dar si absolventa de Arte Plastice, i-a indrumat ideile in asa fel incat sa nu i le ingradeasca si a rezultat, zic eu, un desen deosebit (maine-poimaine il vad pe urmele lui Picasso). A folosit tempera si pasteluri pentru culoare, cu acestea din urma nemaiavand contact pana in prezent. Doamna Cristina Vasiliu i-a lasat o impresie extrem de placuta (se intampla destul de rar) si cel mic mi-a impartasit in drumul spre casa ca isi doreste sa mai venim o data pentru a finaliza si cea de-a doua idee care ii trecuse prin minte: un clovn mustacios (nu ma intrebati originea sa). Mi s-a confirmat inca o data ca nenumaratele constructii de Lego pe care le pune la cale inca de la 3 ani, cat si jocul Minecraft pe care efectiv il savureaza (inclusiv tutorialele asociate) indica o fire creativa si, de ce nu, poate de viitor arhitect. La partea abstracta sta excelent, insa la cea mai...realista mai are de lucru, parerea mea, dat fiind faptul ca oamenii sunt in continuare (adica la 8 ani) reprezentati de un guguloi pe post de cap si niste bete in loc de membre.
Asteptam cu drag urmatoarea experienta artistica, mai ales daca va avea loc intr-un hotel.
Later edit: Am revenit la invitatia doamnei Cristina Vasiliu pentru un al doilea atelier in cadrul caruia Teo si-a pus in practica ideea despre care v-am povestit (clovnul mustacios) care a fost transpusa cu multa migala pe o camasa de-a sa, folosindu-se culori speciale pentru textile. Ne-a bucurat tare mult revederea si cu siguranta vom mai trece in vizita pentru ca Teo este extrem de incantat de noua prietenie legata (a depasit stadiul de impartasit tutoriale Minecraft, trecand la filmulete cu roboti pe laptop-ul magazinului). Iar camasa va fi purtata cu multa mandrie in prima zi de scoala. Multumim pentru o experienta inestimabila!