- Câştigătoarea concursului nostru este Mihaela Panait. Iată ce poveste a inventat alături de copilul ei:
- Lucruri interesante despre peştişorii clovn
- Concursul Acvaticii Pluşaţi
- Hai la PROFI, cumpără produse în valoare de minim 30 LEI, scanează bonul la infochiosc și colecționează cei 8 Acvatici Plușați!
Câştigătoarea concursului nostru este Mihaela Panait. Iată ce poveste a inventat alături de copilul ei:
A fost o dată, nu foarte demult, undeva prin Australia, într-un mare recif de corali, o familie veselă de peştisori arlechin. Erau tata, mama, bunicii şi 30 de copilaşi peştişori care trăiau toţi într-o anemonă micuţă, lângă castelul marelui rege Somnifer. Frăţiorii erau foarte veseli şi zburdalnici şi toată ziua se jucau şi se plimbau prin recif. Mai puţin Solzişoru Peştişoru, care era mai speriat de felul lui şi refuza să părăsească anemona, căsuţa care îl proteja de pericolele exterioare.
Într-o zi, a rămas singur cu bunicuţa lui acasă. Iar bunicuţa s-a îmbolnăvit foarte tare şi Solzişor s-a speriat teribil, pentru că trebuia să se ducă să anunţe pe peştii sanitari şi să o salveze pe bunicuţa lui. Şi-a făcut curaj şi, a zbughit-o cu o viteză uimitoare din anemonă direct spre castelul lui Somnifer, acolo unde era şi spitalul. A ajuns foarte repede, i-a alertat pe peştii sanitari care au venit repede cu o ambulanţă din scoici, şi au salvat-o pe bunică. Toată familia şi toţi peştii din recif au rămas uimiţi de viteza cu care micuţul peştişor a reuşit să salveze situaţia. Bunica i-a dăruit un pandantiv pe care scrie Cel mai rapid înotător pe care Solzişoru Peştişoru îl poartă cu mândrie.
Acum participă la toate concursurile de înot, iese mereu câştigător şi nu îi mai este deloc teamă să părăsească anemona. Dimpotrivă, şi-a făcut firmă de curierat AcvaRapid, şi s-a mutat chiar în propria lui anemonă, şi-a întemeiat o familie şi acum are şi el copii, 30 de peştişori zurlii, pe care îi învaţă zi de zi să aibă mult curaj, pentru că, se prea poate, ca într-o zi, familia, prietenii sau chiar şi un necunoscut să fie salvaţi de curajul lor.
Lucruri interesante despre peştişorii clovn
Peştele clovn este cunoscut şi cu numele de peşte anemonă. Există 30 de specii recunoscute, care se găsesc în apele calde ale Oceanului Indian şi ale Oceanului Pacific, cu abundenţă în Marea Barieră de Corali din Australia. |
|
Peştii clovn au o relaţie de simbioză cu anemonele. Anemona este o plantă carnivoră cu tentacule otrăvitoare. Peştii clovn o curăţă de paraziţi, ajută în circulaţia apei în jurul ei, atrag pradă prin coloritul lor specific şi oferă nutrimente prin reziduurile alimentare. În schimb, anemona le oferă o casă, protejându-i de prădători. | |
Peştii clovn au imunitate la anemone, construită în timp, şi datorată şi unui strat substanţial de mucus existent pe solzişorii peştelui. Deşi se crede despre ei că sunt simpatici şi neajutoraţi, de fapt, peştii clovni sunt agresivi şi foarte puternici. | |
Speciile de peşte clovn au colorit asemănător, cu nuanţe de galben, portocaliu, şi negru, şi cu dungi albe. Cel mai mare peşte clovn poate ajunge la 18 centimetri, cât un recipient de apă de 500 de ml, iar cel mai mic are 10 centimetri, cât palma unui copil de şcoală, de la bază la vârfurile degetelor. |
|
Toţii peştii clovni se nasc băieţi. Când femela dominantă a unui grup moare, cel mai mare mascul se transformă singur în femelă, o schimbare care este ireversibilă. Peştii clovn trăiesc aproape 10 ani în libertate, iar în medie aproximativ 6-8 ani. |
|
Femelele depun aproximativ 1000 de ouă, iar masculul păzeşte ouăle, până ce ies micii peştişori. Ele depun ouăle numai când este lună plină, şi eclosează numai la amurg. Peştii clovn reprezintă 40% din comerţul global de animale marine ornamentale. Peştii sunt crescuţi în captivitate sau capturaţi din natură. |
Concursul Acvaticii Pluşaţi
Inventează împreună cu copilul tău o poveste, și poți câștiga un set complet de animăluțe Acvaticii Plușați
Te invităm să petreci timp de calitate cu copilul tău și să câștigi pentru el un set complet de animăluțe Acvaticii Plușați.
Ce trebuie să faci?
1. Alege unul dintre animăluțe ca personaj principal pentru povestea voastră. Puteți face chiar testul care dezvăluie ce animăluț plușat acvatic ești.
2. Citește-i copilului poezia plușatului ales.
3. Începeți jocul: Spune tu primele 3 cuvinte de poveste, apoi copilul, apoi tu, până ce ajungeți la final de poveste. Nu există limită de cuvinte, povestea poate să fie foarte scurtă sau foarte lungă.
4. Scrie-ne povestea voastră în comentarii pe facebook la postarea concursului pe care o găsești aici.
5. Gata! Te-ai înscris!
Concursul se desfășoară în perioada 22 februarie - 26 februarie 2017, dar nu te întrista dacă nu câștigi din prima încercare. Până în 15 aprilie, punem la bătaie 6 seturi a câte opt jucării, așa că vei avea ocazia să ne spui povestea voastră și să fii câștigătoare. Cele mai frumoase povești vor fi alese de echipa noastră, iar copiii cu cea mai bogată imaginație vor primi un set complet de Acvatici Plușați. Aici găseşti detalii despre concurs si linkuri catre fiecare concurs în parte: www.qbebe.ro/acvaticii_plusati/fii_profi_la_povesti.
Hai la PROFI, cumpără produse în valoare de minim 30 LEI, scanează bonul la infochiosc și colecționează cei 8 Acvatici Plușați!
Află despre campanie aici.
SUCCES!