Pulpe de rață la cuptor: 5 rețete bune de te lingi pe degete, de la Jamie Oliver
2. Pulpe de rață crocante cu sos de prune
Dacă vrei să impresionezi pe cineva cu o rețetă deosebită, atunci trebuie să încerci pulpe de rață la cuptor cu sos de prune. Este o rețetă absolut delicioasă!
Ingrediente pentru marinată:
- 4 pulpe de rață
- 2 steluțe de anason
- 1 băț de scorțișoară
- 6 linguri de miere
- 4 linguri sos de soia
- 1 lingură ulei de susan
Ingrediente pentru sosul de prune:
- 6 prune coapte
- 3 linguri de zahăr brun
- 1 steluță de anason
Ingrediente pentru salata de quinoa:
- 150 g quinoa
- 100 g nuci macadamia
- ½ de legătură de busuioc proaspăt
- ½ de legătură de coriandru proaspăt
- 4 cepe
- 1 lingură oțet de vin de orez
- 1 lingură de miere
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură ulei de susan
Mod de preparare:
- Cu o seară înainte, introdu toate ingredientele pentru marinată într-un vas, adaugă pulpele de rață, acoperă vasul și lasă-l la frigider peste noapte.
- Pentru a găti salata de quinoa, într-o cratiță 450 ml apă, adaugă sare de mare și pune quinoa la fiert. Acoperă și fierbe timp de 20 de minute, până când quinoa s-a desfăcut.
- Pentru a face sosul de prune, pune o tigaie la foc mare. Decojește prunele, taie-le în jumătăți și pune-le într-un bol, presărând peste ele o lingură de zahăr.
- Transferă prunele în tigaie și prăjește-le timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi transferă-le din nou în bol cu restul de zahăr, amestecă, adaugă anasonul și lasă amestecul puțin deoparte.
- Pentru a găti rața, scoate pulpele marinate, așează-le pe o tigaie și gătește-le foarte încet la foc mediu-mic, timp de 40 de minute, până când carnea este fragedă cu o piele crocantă. Întoarce carnea des și adugă din când în când sosul folosit pentru marinarea pulpelor de rață. Dacă vrei, poți găti pulpele de rață la cuptor.
- Scurge quinoa și pune-o deoparte. Prăjește nucile într-o tigaie fără ulei, apoi zdrobește-le bine. Toacă coriandru și busuiocul și taie mărunt ceapa.
- Amestecă nucile macadamia zdrobite cu ierbuirile, quinoa ceapa tocată, oțetul de vin de orez, mierea, soia și uleiul.
- Servește pulpele de rața cu salata de quinoa și sos de prune prăjit, presărând deasupra puțină verdeață.