swipe

Pulpe de rață la cuptor: 5 rețete bune de te lingi pe degete, de la Jamie Oliver

1. Pulpe de rață cu măcriș și brânză feta

Ingrediente:

  • 2 pulpe de rață
  • 250 de rame de roșii cherry
  • 100 de grame de măcriș
  • 150 de grame brânză feta

Ingrediente pentru sosul de salată:

  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură de ulei de sâmburi de prune (dacă nu ai, folosește o lingură de ulei de măsline extra virgin și adaugă o esență de migdale)
  • 1 lingură de oțet balsamic

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la maxim.
  2. Pune pulpele de rață la cuptor, pe o tavă de copt, după ce ai presărat carnea cu sare de mare și piper negru. Scade căldura la 180 ° C și lasă-le să se gătească timp de aproximativ 35 de minute sau până când pielea este crocantă și carnea este fragedă. Lasă apoi carnea deoparte timp de 5 minute.
  3. Taie în bucăți roșile cherry și așează-le într-un bol de ​​salată cu măcrișul și brânza feta mărunțită.
  4. Pregătește sosul pentru salată, amestecând toate ingredientele într-un borcan sau pahar.
  5. Taie în bucăți mai mici carnea de rață, adaugă-le în vas, toarnă sosul pe deasupra, amestecă și servește.

Pulpe de rață la cuptor: 5 rețete bune de te lingi pe degete, de la Jamie Oliver

2. Pulpe de rață crocante cu sos de prune

Dacă vrei să impresionezi pe cineva cu o rețetă deosebită, atunci trebuie să încerci pulpe de rață la cuptor cu sos de prune. Este o rețetă absolut delicioasă!

Ingrediente pentru marinată:

  • 4 pulpe de rață
  • 2 steluțe de anason
  • 1 băț de scorțișoară
  • 6 linguri de miere
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingură ulei de susan

Ingrediente pentru sosul de prune:

  • 6 prune coapte
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 1 steluță de anason

Ingrediente pentru salata de quinoa:

  • 150 g quinoa
  • 100 g nuci macadamia
  • ½ de legătură de busuioc proaspăt
  • ½ de legătură de coriandru proaspăt
  • 4 cepe
  • 1 lingură oțet de vin de orez
  • 1 lingură de miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură ulei de susan

Mod de preparare:

  1. Cu o seară înainte, introdu toate ingredientele pentru marinată într-un vas, adaugă pulpele de rață, acoperă vasul și lasă-l la frigider peste noapte.
  2. Pentru a găti salata de quinoa, într-o cratiță 450 ml apă, adaugă sare de mare și pune quinoa la fiert. Acoperă și fierbe timp de 20 de minute, până când quinoa s-a desfăcut.
  3. Pentru a face sosul de prune, pune o tigaie la foc mare. Decojește prunele, taie-le în jumătăți și pune-le într-un bol, presărând peste ele o lingură de zahăr.
  4. Transferă prunele în tigaie și prăjește-le timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi transferă-le din nou în bol cu ​​restul de zahăr, amestecă, adaugă anasonul și lasă amestecul puțin deoparte.
  5. Pentru a găti rața, scoate pulpele marinate, așează-le pe o tigaie și gătește-le foarte încet la foc mediu-mic, timp de 40 de minute, până când carnea este fragedă cu o piele crocantă. Întoarce carnea des și adugă din când în când sosul folosit pentru marinarea pulpelor de rață. Dacă vrei, poți găti pulpele de rață la cuptor.
  6. Scurge quinoa și pune-o deoparte. Prăjește nucile într-o tigaie fără ulei, apoi zdrobește-le bine. Toacă coriandru și busuiocul și taie mărunt ceapa.
  7. Amestecă nucile macadamia zdrobite cu ierbuirile, quinoa ceapa tocată, oțetul de vin de orez, mierea, soia și uleiul.
  8. Servește pulpele de rața cu salata de quinoa și sos de prune prăjit, presărând deasupra puțină verdeață.

Pulpe de rață la cuptor: 5 rețete bune de te lingi pe degete, de la Jamie Oliver

3. Pulpe de rață la cuptor cu salată de țelină

Aceasta este o salată franțuzească și este foarte simplu de făcut. Este important să folosești la această rețetă sarea Maldon, o sare fulgi de mare, care se lipește pe carne și îi dă o savoare specială.

Ingrediente:

  • Pulpe de rață
  • Sare Maldon
  • 2 linguri de pudră chinezească cinci condimente
  • 2 linguri de smântână proaspătă
  • Sucul de la o lămâie
  • 2 linguri de muștar
  • Sare de mare după gust
  • piper negru proaspăt măcinat
  • ½ de țelină, decojită și tăiată felii subțiri (de forma bețelor de chibrituri)
  • 2 pere decojite, tăiate în bețe de chibrituri
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel proaspăt, tocate

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar apoi freacă pulpele de rață cu o cantitate generoasă de sare de mare Maldon și pudra cu cinci condimente. Pune pulpele pe o tavă și bagă-le în cuptor să se coacă timp de o oră pe o parte. apoi încă o oră pe cealaltă parte. Înainte de a roti pulpele de rață la cuptor pe cealaltă parte, scurge toată grăsimea din tavă.
  2. După cele două ore, scoate pulpele din cuptor și lasă-le să se răcească. În acest timp, faci salata de țelină.
  3. Pentru salata de crudități, pune smântâna, sucul de lămâie și muștarul într-un bol, condimentează cu sare și piper și amestecă bine. Adaugă țelina, perele și cea mai mare parte a pătrunjelului și amestecă cu grijă.
  4. Împarte salata în porții mai mici și presară pe deasupra restul de pătrunjel tocat. Savurează pe îndelete!

Pulpe de rață la cuptor: 5 rețete bune de te lingi pe degete, de la Jamie Oliver

4. Pulpe de rață la cuptor cu mere și verdeață

Ai nevoie de 3 ore și jumătate pentru a găti această rețetă, dar rezultatul este absolut fantastic. Pur și simplu ți se va topi în gură!

Ingrediente:

  • 200 g fasole verde uscată
  • 1 kg de pulpe de rață
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi
  • 2-3 mere
  • 4 bețe de țelină
  • ½ de legătură de cimbru proaspăt
  • 100 ml cidru de mere
  • 1 litru de supă de pui făcută în casă
  • 1 lingură sos de roșii

Ingrediente pentru topping:

Mod de preparare:

  1. Cu o seară înainte, pune fasolea într-un bol și adaugă 600 ml de apă peste ea. Las-o la macerat peste noapte.
  2. Încălzește cuptorul la 170 grade Celsius și condimentează pulpele de rață cu sare de mare și piper negru.
  3. Așează pulpele într-o tavă sau un vas rezistent la cuptor și gătește-le la foc mediu timp de 5-10 minute sau până se rumenesc bine.
  4. Scoate pulpele din cuptor și transferă-le pe o farfurie curată, apoi scurge grăsimea într-un borcan pentru a o folosi mai târziu.
  5. Decojește morcovii, ceapa, usturoiul și merele. Scoate sâmburii din mere și taie-le în 6 bucăți, apoi taie foarte fin usturoiul și toacă morcovii și ceapa. Toacă apoi bețișoarele de țelină.
  6. Bagă legumele tocate, mărul și usturoiul în vasul în care ai pus pulpele de rață la cuptor. Adaugă cimbrul și gătește timp de 10 minute la foc mediu până încep să se înmoaie și devin aurii.
  7. Scurge fasolea și adăug-o în vas, împreună cu cidrul, supa de pui, pasta de roșii și pulpele de rață rumenite.
  8. Adu amestecul la fierbere, apoi transferă vasul în cuptor, acoperind cu o folie și gătește timp de 2 ore până la 2 ore jumătate sau până când pulpele de rață devin fragede.
  9. După 1 oră verifică pulpele de rață, amestecă și adaugă condimente, supă de pui sau apă, dacă ți se par uscate.
  10. Între timp, decojește usturoiul pentru topping și spală frunzele de pătrunjel. Amestecă pâinea, usturoiul și pătrunjelul într-un procesor de alimente până obții un amestec fin.
  11. Când sunt gata pulpele, scoate-le din cuptor și presară peste ele toppingul de pâine și usturoi, păstrând un pic și pentru servire.
  12. Presară pe deasupra 1 lingură de grăsime de rață sau folosește ulei de măsline, apoi bagă din nou pulpele de rață la cuptor, neacoperite, timp de 10 minute, până când devin aurii.
  13. Scoate pulpele de la cuptor și garnisește-le cu topping-ul rămas.

Pulpe de rață la cuptor: 5 rețete bune de te lingi pe degete, de la Jamie Oliver

5. Pulpe de rață la cuptor cu ierburi și clătite

Ingrediente:

  • 2 kg de pulpe de rață
  • 1 ceapă roșie
  • Ulei de măsline
  • Pudră cu cinci condimente
  • 1 clementină

Ingrediente pentru garnitură:

  • 4 cepe de primăvară (ceapă verde)
  • 4 morcovi mici
  • ½ de castravete
  • 1 ardei iute roșu proaspăt
  • 1 buchet mixt de mentă proaspătă și coriandru (30g)
  • 1 lămâie
  • 18 clătite chinezești

Ingrediente pentru sosul Hoisin (sos chinezesc):

  • 2 căței de usturoi
  • O bucată de 5 cm de ghimbir
  • 200 g afine congelate
  • 2 linguri sos de soia cu sare scăzută
  • 2 linguri oțet de vin de orez
  • 2 linguri de miere
  • 2 clementine

Mod de preparare:

  1. Scoate carnea din frigider și las-o la temperatura camerei înainte de a o găti. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Decojește ceapa, tai-o în bucăți și prăjește-o puțin într-o tigaie.
  3. Freacă pulpele de rață cu 1 lingură de ulei, 1 lingură de pudră de cinci condimente și un vârf de sare de mare.
  4. Taie în bucăți clementina și așeaz-o împreună cu ceapa prăjită și pulpele de rață la cuptor.
  5. Lasă-le în cuptor timp de 2 ore sau până când rața este crocantă și gătită, amestecând din când în când să nu se prindă.
  6. În timp ce rața se gătește, pregătește garnitura. Taie fin ceapa verde pe lungime, la fel și morcovii, apoi feliați castraveții și ardeiul iute. Pregătește frunzele de mentă și coriandri și taie lămâia în felii subțiri.
  7. Scoate pulpele de rață de la cuptor, acoperă-le și lasă-le să se răcească timp de 30 de minute. Scoate separat sosul (grăsimea) din tava de unde au fost pulpele și pune-l într-o tigaie, alături de cățeii de usturoi și ghimbirul zdrobiți, adaugă o lingură de pudră de cinci condimente și afinele.
  8. Amestecă și gătește timp de 2 minute, apoi adaugă soia, oțetul, mierea, sucul de la clementine și un strop de apă. Amestecă încă 5 minute până se obține un sos gros.
  9. Introdu sosul într-un blender și amestecă până se transformă într-o pastă fină.
  10. Încălzește clătitele deasupra unei oale cu apă clocotită de 1-2 minute.
  11. Scoate carnea de pe os și tai-o în bucăți mai mici și servește împreună cu sosul, clătitele și garnitura. Poftă bună.

Sursa: jamieoliver.com