Ceai de musețel pentru bebeluș
În mod tradițional multe mame folosesc acest tip de ceai pentru bebelușii lor deoarece se spune că are proprietăți calmante. Mușețelul susține digestia și este excelent de consumat înaintea meselor pentru a stimula procesul digestiv. Dacă un copil se confruntă cu un deranjament stomacal cauzat de consumul de prea multe alimente dulci, mușețelul este alegerea ideală pentru a calma disconfortul. Mușețelul relaxează sistemul nervos și acționează ca un antiinflamator, ceea ce îl transformă într-o plantă minunată pentru un copil cu erupție dentară sau pentru unul agitat sau stresat. În cazul erupției dentare, ceaiul de mușețel poate fi transformat în mici cuburi de gheață pe care le oferi apoi într-un castronel pentru ca bebelușul să îl sugă și să îl ronțăie. În cazul copiilor anxioși, este indicată o cană de ceai cald cu o oră înainte de culcare pentru a-i ajuta să se relaxeze și pentru a-i pregăti de somn. Dacă ai un copil care se confruntă cu enurezis, oferă-i ceaiul la scurt timp după cină.
Ceai de mentă pentru bebeluș
Ceaiul de mentă, un remediu popular pentru toate vârstele este excelent pentru copiii care sunt constipați și suferă de gaze, balonări, crampe abdominale sau spasme prin stimularea intestinelor care vor transporta materiile fecale în afara corpului. Constipația poate fi rezultatul mai multor factori diferiți și ar trebui monitorizată de către medicul pediatru dacă persistă mai mult de o săptămână. O cantitate excesivă de ceai de mentă poate exacerba sau poate cauza refluxul gastroesofagian, prin urmare nu sunt indicate mai mult de 2-3 căni de ceai de mentă zilnic.
Ceai de fenicul pentru bebeluși
Feniculul este o altă plantă utilă în digestie, care ajută cu gazele, crampele și spasmele stomacale. Copiii adoră gustul său dulce. Este recomandat în special copiilor care prezintă un apetit scăzut sau care suferă de greață și vărsături. Dacă greața și vărsăturile sunt problema, este cel mai bine ca bebelușul tău să bea cantități mici de ceai.