swipe

Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum

El este Victory. Băiețelul nigerian lăsat să moară de foame. Iată cum arată acum, după ce a fost salvat

Acum 18 luni Anja Ringgren Lovén posta pe contul ei de Instagram imagini cu un băiețel din Nigeria lăsat să moară de foame pe străzi. Acum, acel băiețel salvat se duce la școală și are o viață normală. 

Când am pus postarea eram în conflict pentru că nu știam dacă să fac publice imaginile, pentru că era unul dintre cele mai oribile cazuri de abuz al copiilor pe care îl văzusem. Am decis să facem publică povestea pentru că nu știam dacă copilul va supraviețui, iar morții nu pot să ceară dreptate. Este datoria noastră, a celor vii, să le facem dreptate. I-am pus numele Victory copilului și s-a luptat 6 luni în spital pentru viața lui. Era capabil doar să respire cu ajutorul aparatelor de oxigen și mare parte din mușchii lui fesieri erau pur și simplu dispăruți. A durat multă vreme până ce a fost capabil să meargă. Dar văzând copii care jucau fotbal în fiecare zi și-a adunat curajul și puterea psihică să meargă de unul singur. Azi Victory are aproape toată puterea înapoi. Poate să meargă, să vorbească fără să uite cuvinte. Trebuie doar să se mai îngrașe puțin și în curând va alerge pe terenul de fotbal. Vă mulțumesc pentru tot suportul vostru și iubirea oferită. Victory trăiește azi pentru că voi ne susțineți. Oferiți viață celor mai vulnerabili copii și nu vă putem mulțumi îndeajuns.”, scrie Anja pe contul ei.  

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Anja Ringgren Lovén (@landofhope)

Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum

Povestea lui Victory

Fundația „Land of Hope” a salvat până acum peste 74 de copii africani. Acum câteva luni, Anja a scris pe o rețea de socializare despre unul dintre cazurile recente pe care ea și soțul ei, David, le-au întâlnit în perioada pandemiei. Este vorba tot despre un băiat, abandonat pe străzi. După ce restricțiile legate de pandemie au fost ridicate, acesta a fost salvat, fiind dus la spital. Iată ce relatează Anja despre cazul lui: „Aceasta este povestea unui băiat pe care David și echipa noastră l-au salvat acum 2 zile. Nu am știut niciodată numele lui, dar David i-a dat unul: Victory. Înainte ca lumea să fie blocată din cauza pandemiei de coronavirus, Victory trăia pe străzi, singur. Cineva l-a văzut, i-a făcut poze și i le-a arătat poliției. Dar după aceea a izbucnit pandemia și totul a fost închis în Nigeria.

Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum

Niciun copil nu merită așa ceva!

La câtva timp după ce restricțiile au fost ridicate, cineva s-a dus să-l caute pe Victory și l-a găsit mort. Sau așa se credea. A fost o surpriză să se vadă că Victory încă respira. Pozele cu el au ajuns pe Facebook, iar eu și David le-am văzut. David a acționat foarte rapid. David și echipa noastră l-au salvat pe Victory și l-au dus la spital. Chiar acum Victory se află în spital în grija noastră. Asistenta noastră Itoro Gregory este cu el 24 de ore pe zi, 7 zile din șapte și are grijă de el. Poate să respire doar cu ajutorul oxigenului...Tot ce putem face acum este să sperăm. Este într-adevăr o luptă și sunt foarte tristă și furioasă totodată...Echipa noastră, David și eu vrem să le mulțumim doctorilor și asistentelor pentru că fac tot ce pot pentru a-l salva pe Victory. Vă suntem foarte recunoscători pentru eforturile voastre nemaipomenite”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@davidumem and I have been very conflicted about whether to make this update or not. Firstly I think this is among one of the worst child abuse cases we have ever had. Secondly videos and pictures of this abuse is to violent and horrifying to post online. Thirdly, the child will likely not survive. So why even make the update ? I think David and I already knew the answer when we talked about it, because the dead cannot cry out for justice. It is the duty of the living to do so for them. So this is the story of a boy who David and our team rescued two days ago. A boy we might never know the name of. But David has given him a name: VICTORY. Before the world was locked down by the corona virus pandemic, Victory was living on the street, abandoned and alone. A person saw him and took pictures of him on different days to show to the police. But then the corona virus pandemic hit and lock down was issued all over Nigeria. When the lock down was shifted to a curfew the person went back to see Victory and found him dead. Or so he thought. He was surprised when he heard that Victory was still breathing. The pictures of him was posted on facebook and David and I were tagged in the post. David acted very fast. David and our team rushed to rescue Victory and they took him immediately to the hospital. Right now Victory is in the hospital in our care. Our nurse Itoro Gregory is with him 24/7 and is taking good care of him. He can only breathe with help from oxygen. Almost all of his bottom is gone and his whole body is in a state I don’t want to describe further. Right now all we do is hope. It is really an uphill battle and I´m just very sad and angry at the same time. The pictures of Victory from the hospital is taken by David today. It is the same hospital we brought Hope to. Our team, David and I want to thank all the hardworking doctors and nurses that are doing everything they can to save Victory. We are very grateful for your amazing efforts #childabuse #justice #landofhope #childrights #childrennotwitches #humanity #rescue #victory

A post shared by Anja Ringgren Lovén (@landofhope) on

Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum

Anja Ringgren Lovén a început să călătorească în Africa în anul 2011.

Impresionată de modul de viață al copiilor de acolo, a hotărât să nu se mai întoarcă în Danemarca pentru a se dedica micuților din Africa, în încercarea de a le oferi șansa la o viață mai bună.

Până să ajungă în Nigeria, Anja călătorise în Malawi și în Tanzania și văzuse cum trăiesc oamenii, sesizând sărăcia și foametea cu care se confruntau copiii și familiile lor. Ulterior, în Nigeria, a fost marcată de modul în care superstițiile determinau comunitățile să despartă copiii de părinți, existând concepția conform căreia unii dintre ei sunt vrăjitori și trebuiau alungați de la casele lor. În afara faptului că acești copii erau abandonați, erau și torturați, otrăviți, schingiuiți, supuși înfometării.

Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum

„Land of Hope”

De la aceste cazuri a pornit Anja pentru a pune bazele „Land of Hope”, o organizație ce și-a propus să combată superstiția prin accesul la educație și la informare. Unul dintre principalele scopuri ale fundației sale este ca prin educație să se asigure progres, care să le asigure copiilor și familiilor lor șansa la un viitor mai sigur.

Cei care lucrează cu Anja și-au propus să identifice toate cazurile de expulzare și de maltratare a copiilor pentru a-i salva, iar „Land of Hope” să le ofere siguranță și șansa de a învăța.

Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum

Se spunea despre băiețel că este vrăjitor.

În anul 2016, pe 30 ianuarie, Anja a postat pe o rețea de socializare fotografia unui copil subnutrit, dezbrăcat, aproape pe moarte. Imaginea acestuia a devenit populară și a făcut înconjurul lumii, mai ales după ce s-a precizat că asemenea acelui copil sunt numeroși alții în Nigeria și nu numai. Timp de mai multe luni, s-a încercat salvarea băiețelului care fusese lăsat să moară pe străzi pentru că se spunea că este „vrăjitor”. După ce mai multe imagini ale sale au fost surprinse de fotografi, Anja a hotărât să-i de a numele Hope, spunând că tot ce își dorea era ca acesta să poată supraviețui.

În lunile ce au urmat, Hope a fost găsit în stare gravă și a suferit și o intervenție chirurgicală. Un an mai târziu, Hope și-a revenit și au fost postate imagini cu el care au demonstrat că se simțea bine și că începuse să urmeze cursuri în cadrul școlii de la „Land of Hope”.

Îți amintești de băiețelul subnutrit din Nigeria salvat de o asistentă socială? Uite cum arată și ce face acum

Hope este sănătos și fericit acum.

La sfârșitul anului trecut și la începutul acestui an, Anja a anunțat, tot prin intermediul postărilor de pe rețelele de socializare, că Hope este la școală, că este sănătos. Ea a povestit că Hope participă și la competiții sportive pentru școala sa (cum ar fi cursele de alergare de 100 de m).