Spălatul mâinilor, în special după folosirea toaletei și înainte de a mânca, te poate proteja de răceală și gripă. Din păcate, doar 5% dintre persoane se spală pe mâini o durată suficientă de timp pentru a scăpa eficient de germeni și doar 2 din 3 persoane folosesc săpun.
Expertul în germeni și biolog în cadrul Universității din Arizona, Charles Gerba, susține că dezinfectantele pentru mâini au devenit mai bune în ultimii ani. Trebuie să cauți un produs cu minim 60% alcool, acest procent fiind necesar pentru distrugerea microbilor. Nu exagera însă, trebuie folosit de 1-2 ori pe zi, precum și când folosești transportul public, când ajungi acasă sau înainte de a mânca (dacă nu ai apă și săpun).
Mânerul ușii este una dintre cele mai contaminate suprafețe dintr-o toaletă; doar 31% dintre bărbați și 65% dintre femei se spală după ce folosesc toaleta. După ce te ștergi pe mâini cu prosopul de hârtie, îl poți folosi pentru a deschide ușa.
Un astfel de dispozitiv nu este doar deranjant pentru auz, ci poate fi periculos pentru sănătatea ta. Conform studiilor, împrăștie de 1300 ori mai mulți germeni decât prosoapele de hârtie. Dacă nu ai prosop de hârtie, lasă mâinile să se usuce singure.
În mod evident, există o mulțime de germeni pe astfel de ecrane, inclusiv bacterii fecale care pot cauza infecții de tip intraspitalicesc, precum Enterococcus faecalis, precum și stafilococi, care pot cauza septicemie. Este mai bine să stai la coadă și să comanzi decât să folosești un ecran digital.
Butonul de comandă pentru lift, care este atins de toată lumea, poate deveni extrem de contaminat și este mai bine să eviți contactul direct cu mâna. Poți folosi scările sau apelează la dezinfectant dacă decizi să îl atingi.
Poți explica că nu ești nepoliticos, pur și simplu ții la sănătatea ta. Chiar dacă este vorba despre rude și prieteni apropiați, atunci când tușesc sau strănută este mai bine să nu se apropie de tine.
Atunci când îți atingi ochii, nasul sau gura cu mâinile murdare ai șanse mari să te îmbolnăvești. Poți face acest gest mai des decât îți imaginezi, conform unui studiu un adult ajungând să își atingă în medie fața de aproximativ 16 ori pe oră.