Kensington Palace a făcut publice trei fotografii spectaculoase, portrete ale Ducesei de Cambridge, cu ocazia împlinii a 40 de ani. Kate Middleton a ales să poarte rochii Alexander McQueen, iar fotografiile au fost făcute de Paolo Roversi în Grădinile Kews din Londra. Ducesa poartă în una dintre fotografii cercei cu perle care au fost ai prințesei Diana, iar în alta cercei împrumutați de la Regina Elisabeta. Prin aceste alegeri Kate aduce un tribut atât mamei soțului ei, cât și bunicii acestuia, ca o recunoaștere a personalităților feminien puternice din istoria Familiei Regale. Fotografiile vor intra în colecția permanentă National Portrait Gallery.
Surse foto: Paolo Roversi/Handout/Kensington Palace via Getty Images
Încă de dinainte să se căsătorească, viitoarea Ducesă de Cambridge s-a străduit să-şi păstreze silueta cu ajutorul unei diete care să mizeze pe consumul ridicat de proteine şi pe un consum redus de carbohidraţi: Dieta Dukan (aceasta are trei faze: faza de "atac"- se consumă doar proteine, faza de "croazieră"- se pot consuma legume pentru câteva zile, faza de "consolidare"- este permis consumul de proteine, de anumite fructe, legume, de brânză etc.).
Nu se ştie dacă în momentul de faţă mai urmează această dietă, dar s-a putut observa că preferă alimentele cu proteine în detrimentul carbohidraţilor şi consumă cât mai multe alimente crude.
Grija pentru siluetă, dar şi pentru a avea un ten radiant, a motivat-o pe Kate Middleton să consume la micul dejun un smoothie. Printre combinaţiile ei favorite se numără cea bazată pe: salată Kale, spirulină, matcha, spanac, salată romană, frunze de coriandru şi afine.
Uneori, ducesa serveşte dimineaţa un bol cu cereale.
Ducesa nu este adepta unei diete vegetariene, dar doreşte ca la masa de prânz să evite carnea ori de câte ori se poate.
Potrivit unui articol din "Daily Mail", printre felurile de mâncare cele mai apreciate de Kate Middleton se numără: salatele cu pepene, salata Tabbouleh, supa Gazpacho sau ceviche.
Bucătarul însărcinat să se ocupe de mesele pe care Ducesa de Cambridge şi Prinţul William urmau să le servească în cadrul vizitei la Palatul Taj Mahal, a relatat că aceştia au optat pentru preparate vegetariene, cum ar fi kebab vegetarian şi curry din linte. În special Ducesa este amatoare de curry, dorind să consume adesea acest fel de mâncare.
Cuplul regal este cunoscut şi pentru faptul că adoră să consume alimente specifice locurilor pe care le vizitează. Spre exemplu, într-o vizită în Japonia au încercat sushi, iar ulterior au transmis felicitări bucătarului care a gătit pentru ei.
Curry este unul dintre preparatele de suflet ale lui Kate Middleton, aceasta optând adesea pentru el încă de când era însărcinată cu Prinţul George. Îl preferă mai ales pe cel cu legume, gătit chiar de bucătari indieni. Referitor la curry, nu s-a ferit să spună că, în timp ce ea iubeşte mâncărurile puternic condimentate, soţul ei nu prea le suportă.
Pentru cină, Ducesa de Cambridge nu se fereşte să consume paste sau diverse preparate la cuptor.
Într-un interviu pentru revista "Vanity Fair", Katie Nicholl (jurnalist și autoare de cărți legate de membrii Casei Regale Britanice), a venit cu următoarea precizare: ori de câte ori poate, Ducesa de Cambridge îşi răsfaţă familia cu felul de mâncare cel mai îndrăgit al Prinţului William: puiul la cuptor.
Cu ocazia unei vizite pe care Kate Middleton a efectuat-o la o şcoală din Londra, ea le-a dezvăluit celor de acolo faptul că îi place să gătească acasă, alături de copiii ei şi că aleg adesea să pregătească macaroane cu brânză sau salate.
Când simte că i se face foame sau că ar vrea ceva dulce, Kate Middleton se orientează spre gustări precum piureurile de fructe de pădure, peste care obişnuieşte să adauge fructe uscate sau goji. Nu ocoleşte nici fructele sau legumele proaspete.
De pildă, în luna februarie a acestui an, ea şi Prinţul William au fost surprinşi într-o gelaterie în timpul vizitei în South Wales. Dacă soțul ei a optat pentru o îngheţată cu ciocolată, Ducesa a optat pentru una de vanilie, servită la pahar.