swipe

Ce mănâncă la micul dejun Meghan Markle: rețeta care l-a cucerit și pe Prințul Harry

Nu sare niciodată peste micul dejun

În cartea ”Finding Freedom” (ai cărei autori sunt Carolyn Durand și Omar Scobie), se precizează că Ducesa de Sussex nu își începe niciodată ziua fără a lua micul dejun.

Până să mănânce, aceasta apelează la apă caldă cu lămâie, după care servește cereale, piureuri de fructe sau omletă cu brânză și cu verdețuri: ”Ritualul ei de dimineață începe cu apă caldă cu o felie de lămâie, urmat de micul ei dejun preferat ce constă în cereale pe bază de ovăz (de obicei cu lapte de migdale sau de soia) cu banane și cu sirop de agave pentru dulceață...”.

Ce mănâncă la micul dejun Meghan Markle: rețeta care l-a cucerit și pe Prințul Harry

Cerelele pe bază de ovăz sunt preferatele ei la masa de dimineață

Meghan Markle a preferat dintotdeauna acest preparat întrucât asigură energie și absoarbe toxinele. De obicei servește cerealele și cu fructe, nuci sau semințe.

Pentru a pregăti cereale așa cum îi plac acesteia, sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 100 g porridge din ovăz
  • 200 ml lapte semidegresat
  • 300 ml apă
  • lapte (inclusiv vegetal) pentru servire
  • nuci coapte sau semințe
  • un topping la alegere
  • banane
  • sirop de arțar
  • diverse fructe
  • un praf de sare (opțional)

Ulterior vor fi urmați pașii de mai jos:

  • Ovăzul, laptele, apa (și sarea) se pun într-o cratiță
  • Vor fi lăsate la fiert până când aproape fierb, având grijă să amesteci permanent cu o lingură de lemn
  • Amestecul va fi pus într-un castron și se mai poate adăuga lapte
  • Se vor pune topping-ul dorit, nucile/semințele și fructele, servindu-se cât mai repede

Ce mănâncă la micul dejun Meghan Markle: rețeta care l-a cucerit și pe Prințul Harry

Piureul cu acai pulbere este o altă preferință pentru micul dejun

Încă de pe vremea când deținea blog-ul de lifestyle ”The TIG”, Meghan dezvăluia cum își prepară dimineața piureuri de fructe care conțineau obligatoriu și pudra de acai (fructele acai sunt bogate în antioxidanți și grăsimi sănătoase). Printre ingredientele pe care le utiliza cel mai mult se numărau: bananele, laptele de migdale, fructele de pădure, fulgii de cocos, mierea de Manuka și polenul.

Ce mănâncă la micul dejun Meghan Markle: rețeta care l-a cucerit și pe Prințul Harry

Prânzul este masa preferată

Pe când mai juca în serialul ”Suits”, actrița povestea că de obicei la prânz i se făcea cel mai mult foame și că îndrăgește  salatele, de care „nu se satură niciodată”. Cele pe care le consuma adesea erau cele ce conțineau și proteine, precum acelea cu quinoa sau orez.

În mai multe interviuri a precizat că, deși ocolește în general carnea, nu o evită total, servind-o mereu alături de legume.

Ce mănâncă la micul dejun Meghan Markle: rețeta care l-a cucerit și pe Prințul Harry

După-amiază alege un smoothie

În scopul de a evita cofeina de după-amiază, dar și pentru a-și menține din plin energia, Meghan Markle obișnuiește să-și prepare un smoothie verde, din care să nu lipsească: salata Kale, merele, spanacul, lămâile, ghimbirul.

Ce mănâncă la micul dejun Meghan Markle: rețeta care l-a cucerit și pe Prințul Harry

Este foarte atentă când vine vorba despre gustări

Autorii cărții ”Finding Freedom” au vorbit și despre gustările pe care Ducesa de Sussex obișnuia să le ia zi de zi: „Pentru gustările de peste zi, opta pentru felii de măr și unt de arahide”.

Ce mănâncă la micul dejun Meghan Markle: rețeta care l-a cucerit și pe Prințul Harry

Mizează pe o cină cât mai ușoară

În aceeași carte se menționează faptul că Meghan Markle urmărea să aibă mesele de prânz mai consistente pentru ca cinele să fie cât mai lejere. Printre preferințele sale se numărau: salatele, sushi, tacos vegetarieni.

Ce mănâncă la micul dejun Meghan Markle: rețeta care l-a cucerit și pe Prințul Harry

Îi place să gătească

După ce nu a mai scris pe blog-ul ei, ”The TIG” (pe care împărtășea adesea și rețetele ei preferate), vedeta din „Suits” a acordat un interviu în care a povestit de când și de ce îi place să gătească: ”Să cresc în sudul Californiei are multă legătură cu acest fapt- aveam un lămâi și un smochin în curte, îmi plăcea să mă ocup de grădinărit și să-mi cultiv propriile legume. Să aduci bucatele din grădină pe masă este o idee care mi s-a insuflat de la o vârstă fragedă...am învățat cât de multe conexiuni poate crea mâncarea...A fost ceva uimitor și astfel au apărut semințele iubirii mele pentru a pregăti și pentru a împărți mâncarea”.