Se crede că Elvis Presley trăiește pe o insulă, însă în realitate acesta a murit în urma unui infarct, în august 1977, la reședința sa din Memphis. Îndrăgitul cântăreț și compozitor adora dulciurile, așa că în ultima seară din viață a savurat patru cupe de înghețată și șase fursecuri cu ciocolată.
Despre Michael Jackson nu se poate spune că savura ceea ce mânca, ci mai degrabă folosea alimentele pentru a trăi. Îndrăgitul rege pop, care și-a pierdut viața în iunie 2009, a avut parte de o ultimă masă foarte sănătoasă, care a constat în piept de pui la grătar cu salată de spanac. Din păcate, după acestea au urmat niște alegeri mai puțin sănătoase, respectiv propofol (anestezic foarte puternic) și alte medicamente care i-au cauzat decesul.
Diva secolului, cunoscută pentru extravaganțele sale, a trăit o viață palpitantă. Deși au fost emise multe teorii ale conspirației cu privire la moartea sa din august 1962, indiciile conduc către sinucidere, folosind barbiturice. Înainte de a-și curma viața actrița a mâncat chiftele, ciuperci umplute și a băut șampanie Dom Perignon.
După cum bine știi, intens mediatizatul deces al Prințesei Diana a avut loc in iulie 1997, în urma unui accident de mașină. Aceasta era însoțită de Dodi Fayed, alături de care plecase de la hotelul Ritz, deținut de tatăl iubitului său. În acest hotel i-a fost servită și ultima masă, care a fost compusă din tempura de legume și omletă cu sparanghel și ciuperci.
Cunoscută pentru activitatea de chef și implicarea în televiziune, Julia Child a murit în august 2004. Datorită ei bucătăria franceză a ajuns să devină populară și în SUA, fiind autoarea a unei cunoscute cărți de bucate. Ultima mâncare pe care a consumat-o a fost o supă franțuzească de ceapă, un preparat specific gastronomiei franceze.
Pentru că am amintit mai sus de Marilyn Monroe, vom vorbi și de iubitul acesteia, asasinat în noiembrie 1963 în mașină, unde se afla alături de soția sa. Acesta plecase de la un hotel din Texas, unde luase micul dejun. Bucătarul chef a declarat că președintele a consumat două ouă fierte, pâine prăjită și marmeladă și a băut cafea și suc de portocale.
Moartea cântărețului a fost cauzată de un infarct, în anul 1998. Ultima sa masă a fost reprezentată de un sandviș cu brânză caldă și pâine prăjită, o alegere neobișnuită, deoarece nu se afla pe lista de mâncăruri care îi făceau plăcere.
Renumitul scriitor a iubit mâncarea până în ultima clipă, fiind cunoscut drept gurmand. Este singurul din listă care a știut care va fi ultima masă, căci după ce a mâncat la restaurant alături de prieteni, s-a sinucis în iulie 1961. Ultima sa masă a constat în friptură de vită, cu un cartof copt și salată Caesar, consumând o cantitate mare de vin Bordeaux.