Muzicianul britanic Eric Clapton a aflat târziu că a fost adoptat. Bunicii săi din partea mamei (mama și tatăl vitreg al mamei sale biologice, Patricia) l-au adoptat întrucât aceasta era adolescentă (avea 16 ani) când l-a născut.
Eric Clapton nu a fost adoptat legal, dar perioada petrecută alături de bunici i-a stimulat dragostea pentru muzică. La vârsta de 14 ani, a primit prima sa chitară.
În anul 1998 muzicianul a descoperit numele tatălui său biologic, care fusese un soldat canadian și a aflat că are și frați.
Pe numele său adevărat Eric Marlon Bishop, Jamie Foxx este actor, cantautor și comediant american. El a fost adoptat la vârsta de 7 luni de către părinții adoptivi ai mamei sale, Esther Marie și Mark Talley. Din acel moment, nu a mai ținut legătura cu părinții săi biologici.
Întrebat ce a simțit în legătură cu faptul că este adoptat, Jamie Foxx a mărturisit: „Am fost adoptat la vârsta de 7 luni și o să-ți spun ce înseamnă asta. Bunica mea? Nu este de fapt bunica mea biologică...”
Cântăreața americană de muzică country a fost adoptată în copilărie de către cuplul Edna și Ted Perry. A primit numele de Audrey Faith Perry și a fost crescută alături de cei doi fii biologici ai cuplului ce a adoptat-o.
Faith Hill a aflat mai târziu că părinții săi biologici s-au căsătorit după ce au dat-o spre adopție și că au mai avut un copil. Aceasta și-a exprimat recunoștința față de cei care au crescut-o: „Am fost adoptată în această casă incredibilă, într-un mediu plin de iubire, atât de pozitiv, care a risipit tot ce era întunecat în mine”.
Faith Hill și-a reîntâlnit părinții și pe fratele ei biologic.
Inventator american, designer și anteprenor de succes, care a fondat alături de Steve Wozniak „Apple Computers”, Steve Jobs s-a născut din relația dintre Abdulfattah Jandali și Joanne Schieble. Când tatăl mamei sale biologice i-a interzis acesteia să continue relația cu Abdulfattah Jandali, aceasta a plecat în California, iar Steve a fost dat spre adopție.
Copilul a fost adoptat de cuplul Clara și Paul Jobs, care nu puteau avea copii. Steve Jobs a crescut în partea din California ce este acum cunoscută drept Silicon Valley. El nu și-a mai întâlnit părinții biologici, dar la vârsta de 27 ani și-a cunoscut sora biologică. Între timp, relația dintre ei a devenit tot mai apropiată, iar Steve Jobs a declarat de mai multe ori că cei care l-au crescut au fost singurii părinți pe care îi știe.
Cunoscutul membru al formației britanice „the Beatles” John Lennon a fost adoptat de la o vârstă fragedă. Când avea de 3 ani, părinții săi biologici s-au despărțit. Ulterior, când avea vârsta de 5 ani, tatăl său a încercat să-și salveze relația cu mama sa, dar încercările sale au eșuat.
Întrucât tatăl său a plecat să lucreze pe o navă de croazieră, iar mama sa nu se mai putea ocupa de el, John Lennon a fost adoptat de mătușa Mimi și de unchiul George. Acesta a decedat când John avea 12 ani.
Fostul președinte al Africii de Sud a fost adoptat după moartea tatălui său, în 1927. Totul s-a întâmplat pe când Nelson Mandela avea vârsta de 9 ani, fiind adoptat de către Jongintaba Dalindyebo, căpetenia tribului Thembu, ce locuia în satul sud-african Mvezo. Acesta a fost cel care l-a stimulat pe Nelson Mandela să devină un lider încă din tinerețe în cadrul tribului său.
Faimoasa actriță face și ea parte dintre personalitățile ce au fost adoptate în copilărie. Pe numele său Norma Jeane Mortensen, a fost fiica lui Gladys Baker și a lui Martin Edward Mortensen.
Când era mică, mama sa nu a mai putut să o crească, având o situație financiară precară și tulburări mentale, așa că a dat-o spre adopție cuplului format din Albert și Ida Bolender. Mai târziu, Gladys a încercat să-și recupereze fiica, dar nu a reușit să facă acest demers până când nu a obținut o casă. După ce aceasta s-a internat în spital, Marilyn a ajuns în mai multe orfelinate.
Actriță, om de televiziune, creatoare de modă și autoare americană, Nicole Richie a fost adoptată la vârsta de 9 ani de către cuplul format din Brenda Harvey și Lionel Richie (cântăreț și compozitor). Adopția lui Nicole a fost posibilă întrucât părinții ei biologici (tatăl ei biologic,Peter Michael Escovedo, a cântat o perioadă alături de Lionel Richie) nu își permiteau să-și crească fiica și se mutaseră în casa lui Lionel Richie.
Relația dintre Nicole Richie și tatăl ei adoptiv, Lionel Richie, este una puternică, acesta mărturisind într-un interviu cum a decis să o adopte: „I-am cunoscut mama și tatăl și am zis...De vreme ce aveți dificultăți, copilul stă într-un infern. Aduceți-o în casa mea...”
A fost scriitoare, scenaristă, poetă, actriță, dansatoare și activistă pentru Drepturile Omului, fiind cunoscută mai ales pentru lucrarea „I Know Why the Caged Bird Sings” (primul bestseller nonfincțional, o autobiografie, ce a fost realizată de o femeie de origine afro-americană). Maya Angelou a primit numeroase distincții, printre care două distincții NAACP pentru opere literare nonficționale, în 2005 și 2009.
Maya Angelou s-a născut în St.Louis (SUA), iar pentru că familia ei s-a destrămat a ajuns să locuiască alături de fratele mai mare cu mama tatălui ei, Anne Henderson, în Stamp, statul Arkansas.
Bunica ei nu a adoptat-o legal, dar Maya Angelou și-a petrecut o mare parte din copilărie în casa acesteia, iar în perioada celui de-al Doilea Război Mondial s-a mutat în California, în San Francisco, unde a obținut o bursă pentru a studia dansul și actoria.
Soția președintelui american Franklin D. Roosevelt, Eleanor Roosevelt s-a născut într-o familie înstărită din New York. Întrucât tatăl său avea probleme cu alcoolul, în familia sa au existat numeroase tensiuni. În anul 1892 mama lui Eleanor Roosevelt a decedat din cauza dizenteriei, iar Eleanor și cei doi frați ai ei (Elliott Roosevelt Jr. și Gracie Hall Roosevelt) au ajuns să locuiască alături de bunica lor, Mary Ludlow Hall, care i-a adoptat.
Eleanor Roosevelt a plecat din America la vârsta de 15 ani pentru a studia în Marea Britanie, iar în 1905 s-a căsătorit cu Franklin Roosevelt. După căsătorie, ea a devenit una dintre cele mai cunoscute prime doamne și s-a implicat nu numai în viața politică (în timpul ambelor Războaie Mondiale), ci și în activități ce vizau justiția socială și rasială.