Roagă un consultant în alăptare sau o mămică de gemeni sau de tripleți să îți arate aceste poziții din timp, în așa fel încât să îți fie mai ușor să îți alăptezi copilașii!
Foto: Ileana Sarai Photography
Hrănește-i pe rând o perioadă, în așa fel încât să îți poți da seama dacă micuții tăi primesc suficient lapte sau dacă ai nevoie de ajutor ca aceștia să prindă sânul corect. În același timp, îți faci și tu o idee despre cât timp trebuie să sugp ca să se sature.
Citește și: Top 5 cele mai eficiente tehnici de alaptare
Foto: Baby Monster Photography
Este posibil că unul dintre ei să fie mai pofticios, iar tu trebuie să te asiguri că cei mici își iau cantitatea de lapte de care au nevoie pentru a se dezvolta sănătos. De regulă, fiecare bebeluș ar trebui să câștige în greutate cam 300 de grame pe săptămâna.
Foto: Blackcherry Photography
...și aproape 75% dintre mame produc mai mult lapte la sânul drept (fără nicio legătură cu faptul că sunt stângace sau dreptace)!
Foto: Jill Keech Photography
În medie, bebelușii sug aproximativ 67% din laptele disponibil.
Foto: Michelle McKay
La început sug în ritm alert pentru stimulare, până când laptele coboară, iar apoi, când laptele curge repede, schimbă ritmul alert cu unul lent și mai profund, mâncând astfel până când se satură.
Foto: Austin Birth Photos
Laptele tău curge în timpul suptului propriu-zis, când bebelușul tău își mișcă limba într-un anume fel.
Foto: Jennifer Mancuso
Acest lucru se întâmplă deoarece compoziția laptelui se schimbă de la alăptare la alăptare. La începutul alăptării, laptele tău conține în principal lactoză și proteine și are o culoare pală. La sfârșitul alăptării, bebelușul tău suge lapte care este constituit în principal din grăsimi și îi oferă bebelușului tău caloriile necesare creșterii.
Citește și: Fructele recomandate in alaptare
În perioada de alăptare, tipul laptelui matern se schimbă după cum urmează: colostru în primele 5 zile, lapte de tranziție între zilele 6 și 14 și lapte matur după ziua 14. Compoziția și tipul proteinelor se modifică, astfel încât ponderea proteinelor în colostru este de aproximativ 5 ori mai mare decât în laptele matur.
Foto: Elis Freitas
Pe măsură ce sesiunile de alăptare se răresc, corpul tău va produce mai puțin lapte.
Foto: Jade Beall Photography
Poți congela laptele matern și acesta își va păstra proprietățile timp de aproximativ 3-4 luni dacă îl păstrezi în congelator. Acest lucru este important de știut mai ales pentru mamele care folosesc pompa de sân și păstrează laptele pentru hrănirea bebelușului în timpul cât ele sunt plecate de acasă!
Foto: Quinn Moss
Laptele matern nu se poate solidifica în tractul intestinal al bebelușului.
Prolactina, un hormon prezent în laptele mamei face că bebelușii chiar să adoarmă, uneori, în timpul alăptării.
Foto: Jennifer Mancuso
Atunci când ia contact cu sfârcul tău, saliva bebelușului stimulează sânul să producă anticorpii necesari.
Citește și: Alăptarea la orizontală: tot ce trebuie să știe proaspetele mămici
Foto: Red Poppy Photography