Homeopatia - tratament naturist eficient pentru copilul tau!

Homeopatia - tratament naturist eficient pentru copilul tau!

Raluca Cristea

Chiar daca nu ai aflat inca prea multe despre homeopatie, nu ai motive sa fii rezervata. Homeopatia este o terapie naturala, care nu ii face niciun rau copilului ci dimpotriva, poate trata eficient o multime de afectiuni. Asadar, daca pana acum nu l-ai tratat pe micut cu remedii homeopate, nu inseamna ca de acum incolo trebuie sa ocolesti aceasta terapie naturala. Din contra!

Homeopatia este o terapie 100% naturala, ieftina, eficienta, fara efecte secundare. Data viitoare cand micutul se confrunta cu o problema de sanatate, apeleaza cu incredere la aceasta terapie. Te vei numara printre mamicile care au constatat placut surprinse efectele remediilor homeopate!

Homeopatia - o altfel de medicina

De ce este homeopatia o altfel de medicina? Prin ce difera ea de medicina clasica? In primul rand, prin faptul ca nu trateaza boala, ci bolnavul, pornind de la principiul ca fiecare persoana este unica.
Medicul homeopat nu este interesat doar de simptomele de moment ale copilului, ci si de alte aspecte fizice si psihice, care la prima vedere nu au nicio legatura cu boala: daca mananca, ce mananca si cat de des, cat doarme si daca doarme bine, cum suporta caldura si frigul, daca este sociabil si ce jocuri ii plac, etc.

Astfel, un medic homeopat nu este doar un medic curant, ci si un fin psiholog. El are nevoie de multe informatii pentru a intocmi o fisa completa si corecta a copilului. El ii poate stabili profilul, pentru a oferi cel mai bun tratament. In acest sens, o consultatie poate dura intre 40 si 120 de minute.

Si inca ceva! Homeopatia este recunoscuta de Ministerul Sanatatii si este practicata de medici cu pregatire postuniversitara si de specialitate!


Plante si flori - un buchet de avantaje

Ce ar trebui sa te motiveze in alegerea homeopatiei? Iata care sunt avantajele surprinzatoare, efectele rapide si eficiente:

- tratamentul actioneaza bland dar eficient, neavand niciun efect secundar. Nu putem spune acelasi lucru si despre majoritatea medicamentelor clasice;

- remediile sunt accesibile, atat ca puncte de vanzare cat si ca pret;
- remediile folosite sunt 100% naturale, fiind obtinute prin procedee speciale ( diluare, macerare, fierbere, etc. ), din substante vegetale, minerale sau animale;

- previne o multime de afectiuni care in mod normal cer un tratament greu de suportat pentru copil. De exemplu, daca micutul sufera de o afectiune a cailor respiratorii sau de otita, tratamentul homeopat reduce intensitatea simptomelor, apoi reduce frecventa reaparitiei infectiei, pana la inlaturarea ei definitiva;

- tratamentul este eficient in cazul unei palete foarte mari de afectiuni si simptome puternice: tuse, raceala, guturai, gripa, febra, amigdalita, otita, diaree, constipatie, infectii intestinale, intepaturi de insecte, alergii, eczeme, iritatii, arsuri, tulburari ale somnului sau tulburari de concentrare si memorie.


Remediile homeopate se gasesc sub forma de granule mici si dulci, solutii, uleiuri, siropuri si creme, care fie se dilueaza, fie se iau ca atare.

Pe cine sa alegi? Medicul pediatru sau medicul homeopat?

Pe amandoi.

Faptul ca ai decis sa tratezi copilul si cu remedii homeopate nu inseamna ca trebuie sa renunti la vizitele facute pediatrului. De cele mai multe ori, mamicile aleg sa apeleze la sfaturile ambilor medici, cu atat mai mult cu cat unele afectiuni grave pot fi tratate foarte rapid daca imbini un tratament clasic cu un tratament homeopat.

Si totusi, cand copilul se imbolnaveste, pe cine trebuie sa suni prima data? Depinde de increderea pe care o ai in cei doi medici si felul in care copilul a raspuns de-a lungul timpului la tratamentele prescrise de acestia. Te sfatuiesc sa incepi usor, cu un tratament homeopat. Daca incepi cu un tratament alopat (clasic), nu este indicat sa incepi apoi si unul homeopat, deoarece simptomele se schimba in timpul tratamentului alopat.

Pe de alta parte, poti merge prima data la medicul pediatru, mai ales daca copilul sufera de o afectiune severa. Iti va recomanda un tratament clasic, bazat pe siropuri si pastile potrivite varstei copilului.

Tratamentul individualizat

Asa cum iti spuneam si mai sus, inainte de stabilirea diagnosticului si tratamentului, medicul homeopat realizeaza o fisa medicala individuala a copilului. Astfel, tratamentul pe care il va urma micutul este strict individualizat.

Ce inseamna asta? Ca un remediu care a functionat in cazul copilului tau nu inseamna neaparat ca va functiona si in cazul altui copil, iar reciproca este valabila, chiar daca poate fi vorba despre aceeasi afectiune.

In cazul unei afectiuni acute, remediul homeopat incepe sa isi faca efectul dupa maximum 2 zile de la inceperea tratamentului. Daca in cursul a maximum 4 zile nu observi nicio ameliorare, atunci trebuie sa intrerupi tratamentul si sa alegi un altul.

Daca vrei sa iti feresti copilul de gripa, vaccinul antigripal homeopat este o alegere foarte buna. Eu insami am folosit un astfel de remediu eficient. Nu este vorba despre un vaccin in forma tipica ( seringa si ac ), ci despre un tub cu niste granule mici si dulci, pe care copilul trebuie sa le tina sub limba pana se topesc. Daca copilul tau este prea mic pentru a tine granulele sub limba, i le poti dilua in biberon sau in cana cu apa.

Vaccinul trebuie administrat copilului 1 data pe luna, in intervalul septembrie - martie.

Daca micutul face febra si vrei sa ii dai un medicament antitermic, trebuie sa stii ca antitermicele scad, partial sau total, efectele remediilor homeopate.


Iti doresc multa sanatate si intelepciune in alegerea a ceea ce este mai bun pentru puiul tau!
Articolul urmator
Transpiratii reci la copii: cauze și tratament
Transpiratii reci la copii: cauze și tratament

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Înlocuirea unui singur cuvânt cuvânt din vocabular îți va disciplina eficient copilul
    Înlocuirea unui singur cuvânt cuvânt din vocabular îți va disciplina eficient copilul

    Una dintre marile provocări pe care le ai când ești părinte este să poți găsi cuvintele potrivite, în momentele potrivite. Uneori, fără să îți dai seama, limbajul...

    Secreție galbenă la ochi la bebeluș: cauze și tratament
    Secreție galbenă la ochi la bebeluș: cauze și tratament

    Copiii pot avea secreții galbene la ochi din mai multe motive. Este esențial să urmărești starea de sănătate a celui mic, iar dacă observi și alte simptome se impune un consult de...

    Consultantul în alăptare ne învață: cum să extragi eficient laptele matern
    Consultantul în alăptare ne învață: cum să extragi eficient laptele matern

    Alăptarea este un fenomen natural care în societatea modernă primește foarte multă atenție. Grație noilor tehnologii și invenții, mamele sunt ajutate să își mărească...

    Copilul meu este ca o "bombă cu ceas" umană din cauza celor 7 boli neurologice extrem de grave. Nu o să renunț până nu găsesc un tratament
    Copilul meu este ca o "bombă cu ceas" umană din cauza celor 7 boli neurologice extrem de grave. Nu o să renunț până nu găsesc un tratament

    Mary nu mai ține minte de câte ori a sunat la salvare în ultimii ani, speriată că își va pierde băiețelul. De când s-a născut, micuțul Henry, în...

    Alergii rare de care nu știai că ar putea suferi copilul tău
    Alergii rare de care nu știai că ar putea suferi copilul tău

    Te temi că micuțul tău ar putea dezvolta o alergie la proteina laptelui de vacă, la alune sau la înțepături de insecte? Acestea sunt cele mai comune alergii cu care se confruntă...

    Cum găsești un terapeut potrivit pentru copilul tău?
    Cum găsești un terapeut potrivit pentru copilul tău?

    Tocmai ai aflat sau bănuiești că al tău copil are nevoie de terapie. Următorul pas este să-i găsești un terapeut, dar cum știi de unde începi? Ei bine, îți spunem noi.

    Ce faci când copilul tău are FEBRĂ?
    Ce faci când copilul tău are FEBRĂ?

    Ți s-a întâmplat și ție. Copilul e letargic, nu are poftă de mâncare și nici chef să se joace, ba mai e și aprins la față sau are frisoane. E limpede ca lumina...

    Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău
    Cum eviți cheltuielile neașteptate cu cel mic? Ce beneficii îți aduce o asigurare pentru copilul tău

    Atunci când ai un copil, cheltuielile neprevăzute sunt inevitabile. Fie că este vorba de o urgență medicală, de creșterea facturilor la utilități, de (re)amenajarea camerei...

    © 2024 Qbebe