Corp sănătos, copil frumos. Ce am învăţat la primul seminar Şcoala Părinţilor Responsabili

Corp sănătos, copil frumos. Ce am învăţat la primul seminar Şcoala Părinţilor Responsabili

Gabriela Paladi - Redactor

În 3 Martie s-au deschis porţile primului seminar educativ dedicat părinţilor responsabili. Ora de anatomie a fost dedicată informării în ceea ce priveşte sănătatea copilului. Corp sănătos, copil frumos a fost scopul părinţilor prezenţi la acest seminar, dar şi a celor care au urmărit live transmisia discursurilor specialiştilor invitaţi la catedra Şcolii Părinţilor Responsabili.

 

"Sunt cu adevărat încântată să văd cum se umple sala. Dar, încântarea mea se revarsă mai mult din interesul pe care îl observ la părinţii prezenţi, interes pentru toată informaţia care vine dinspre catedra Şcolii Părinţilor Responsabili.

 Acesta a fost scopul Qbebe de la bun început, să aducă părinţii mai aproape de specialiştii care îi pot ajuta să crească şi să educe copiii cât mai frumos şi mai responsabil. Avem în faţă o serie întreagă de astfel de seminarii, şi îmi doresc ca la sfârşit de an să pot trage o linie şi să afirm cu mândrie că sunt înconjurată de părinţi responsabili şi că, împreună, chiar am produs o schimbare în viitorul copiilor noştri. ", a declarat Gabriela Paladi, redactor-şef Qbebe şi iniţiatorul campaniei.

"Ora de Anatomie: Corp sănătos, copil frumos" a adus la catedră cinci medici specialişti care s-au întrecut în a expune părinţilor, într-un mod prietenos şi util, informaţii importante şi necesare. Tily Niculae, moderatorul seminarului, dar, în primul rând, o mamă responsabilă, a condus părinţii prin acest drum al informaţiilor cu multă curiozitate şi simţ al umorului.

Prima lecţie a fost oferită de dr. Alina Ciocoiu, Medic primar neonatologic, specialist in pediatrie, care a deschis întrebări şi răspunsuri despre Imunitatea copilului și traiul în colectivitate.

Aflăm că "vârsta de 3-4 ani este cea optimă pentru intrarea copilului în colectivitate şi că este normal să fie expus unui risc crescut de infecții, care va conduce în timp la o experiență imunologică și maturizarea sistemului imunitar. Acesta se poate confrunta cu 8-10 episoade infecțioase pe an, ceea ce este normal. Nu trebuie să ne îngrijoreze dacă la început se îmbolnăvește frecvent în urma contactului cu colectivitatea. Este important însă ca aceste îmbolnăviri să nu conducă spre afecțiuni medii spre severe, care să necesite tratament intempestiv și eventual internări. "
Tot discursul poate fi citit sau vizionat aici: https://www.qbebe.ro/copilul/sanatate/imunitatea_copilului_si_traiul_in_colectivitate_sfatul_specialistului

Scoala Parintilor Responsabili

Cea de-a doua lecţie a fost preluată de dr. Irina Costache, medic specialist pediatru, care a deschis în detaliu subiectul Probioticelor, acele substanțe care ajută/induc creșterea bacteriilor bune.

"Produsele pe bază de probiotice, precum Baby Guard Happy Flora, au numeroase întrebuințări, respectiv de prevenție a diareei și a dermatitei atopice, dar și de tratament pentru diaree și colici sau tulburări ale tractului gastrointestinal, pentru a suplimenta microbiota sugarilor și copiilor și a susține sistemul imunitar. Suplimentele alimentare probiotice pentru copii ajută la îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv al copiilor."
Tot discursul poate fi citit sau vizionat aici:
https://www.qbebe.ro/copilul/sanatate/probioticele_si_imunitatea_copiilor__sfatul_specialistului

Baby Guard Happy Flora

Cea de-a treia lecţie a fost creionată cu multe informaţii şi deschidere de către Alina Stoica, terapeut nutriţionist, care a adus în atenţia părinţilor sistemul digestiv și prevenția și tratarea bolilor digestive la copii.

Aflăm, astfel, că "în România se înregistrează un exces de carne și mamele se tem că nu asigură copiilor suficiente proteine. În mod normal, un copil sau un adult sănătos trebuie să mănânce 2 porții de carne pe săptămână, dar la noi se întâmplă acest lucru pe zi. Dacă asigurați un aport mai mare, copiii nu-și pot face rezerve din această carne, în schimb apar dezechilibre majore prin inducerea unui PH-acid care conduce la instalarea deficiențelor imunitare, dar apar și afecțiuni la nivelul ficatului, rinichiului; când acestea nu mai fac față, pielea preia capacitatea de eliminare a toxinelor, motiv pentru care apar multe probleme pe piele la copii".
Tot discursul poate fi citit sau vizionat aici: https://www.qbebe.ro/copilul/sanatate/sistemul_digestiv_si_preventia_si_tratarea_bolilor_digestive_sfatul_specialistului

Scoala Parintilor Responsabili

A patra lecţie, un Ghid de utilizare a bolilor copilăriei, a fost predată de către dr. Rodica Ungurianu, Medic specialist pediatru la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş.

Aflăm că, una dintre cele mai periculoase boli ale copilăriei, rujeola "poate fi prevenită prin vaccinare care are loc în jurul vârstei de 1 an în schema normală de vaccinare, dar fiind acum în epidemie s-a coborât vârsta la 9 luni și în situații grave cu mai mulți sugari cu rujeolă se pot vaccina și de la vârsta de 7 luni. "
Tot discursul poate fi citit sau vizionat aici: https://www.qbebe.ro/copilul/sanatate/ghid_de_utilizare_a_bolilor_copilariei_sfatul_specialistului

Scoala Parintilor Responsabili

Ultima lecţie, a fost predată de dr. Ana Maria Apostol, medic specialist ORL, care a oferit informaţii despre sistemul respirator și prevenția și tratarea răcelilor, subiect care s-a potrivit nu numai cu interesul părinţilor, ci şi cu situaţia specifică indusă de primăvară.

Astfel, descoperim că roşu în gât, o boală comună în acest sezon la copii, "nu reprezintă o problemă mare deoarece organismul are imunitate și încearcă să lupte. Dacă copilul nu are simptomele menționate (febră, durere acută la înghiţit, lipsa poftei de mâncare) nu reprezintă motiv de îngrijorare; este suficientă vitamina C și îi suflăm nasul (se agravează din cauza secrețiilor care coboară în spatele nasului). Secrețiile nesuflate coboară în gât și inflamează faringele și amigdalele, apărând o faringită de lungă durată. Antibioterapia se instituie doar cu acordul medicului și nu de părinte."
Tot discursul poate fi citit sau vizionat aici: https://www.qbebe.ro/copilul/sanatate/sistemul_respirator_si_preventia_si_tratarea_racelilor_sfatul_specialistului

Scoala Parintilor Responsabili

Majoritatea părinţilor au venit însoţiţi chiar de motivul pentru care au venit la Şcoala Părinţilor Responsabili, proprii lor copilaşi.

Scoala Parintilor Responsabili

Spre bucuria tuturor, a fost amenajat un Colţ cu activităţi dedicat copiilor, unde aceştia s-au distrat cu animatorii de la Ursulla.ro şi cu Vio de la trupa de teatru Pam Pam. Şi pentru că interesul seminariilor este acela al unei vieţi sănătoase, s-au pregătit gustări delicioase şi nutritive. Bucătăraşul cel Dibaci a meşterit cu imaginaţie "frigărui" cu paste integrale, roşii cherry şi mozzarella, rulouri din tortilla cu caşcaval, frittata cu seminţe de chia, toate pregătite să mulţumească atât mofturile celor mici cât şi dorinţele celor mari.

bucatarasul cel dibaci Scoala Parintilor Responsabili

"A fost genial totul. Urmăresc Qbebe cu mare interes încă de pe vremea când eram însărcinată. Am găsit multe informaţii utile şi bine documentate. Iar acum, că am putut participa la un seminar atât de util, nu pot decât să fiu şi mai încântată. Am venit pentru că sunt decisă să îmi cresc cât mai frumos copilul, şi mulţumesc Qbebe pentru că a organizat o astfel de şcoală dedicată părinţilor. Plec foarte mulţumită de aici.", a declarat Mirela, una dintre mămicile participante la Şcoala Părinţilor Responsabili.

Scoala Parintilor Responsabili

Ne-au ajutat în împlinirea acestui vis, oameni minunaţi care împărtăşesc acelaşi scop cu al nostru şi cărora trebuie să le mulţumim:

Sponsori principali:

baby guard happy flora

immunopower kids

Parteneri: Radio Itsy Bitsy, Andreea Gutiu Photography, Ursulla, Crina Coliban, Frici de mamici, WowMom, Mamica Pediatru, SuntPitic.ro, Mothers and the city, Johannasburg.ro, Florina Badea

Școala Părinților Responsabili este un proiect Qbebe® powered by DivaInteractive®.

 

Articolul urmator
Nu le-am spus părinților mei că am făcut un copil acum 10 ani. Acum mama copilului îmi cere ajutorul
Nu le-am spus părinților mei că am făcut un copil acum 10 ani. Acum mama copilului îmi cere ajutorul

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    O fetiță salvează viața unui copil dupa ce a învățat cum să acorde primul ajutor de pe YouTube
    O fetiță salvează viața unui copil dupa ce a învățat cum să acorde primul ajutor de pe YouTube

    Internetul poate fi util pentru copii! Pe lângă faptul că îi ajută să se familiarizeze, încă de la vârste foarte fragede, cu mediul digital, internetul abundă...

    Sute de elevi au fost botezați la școală fără știrea părinților
    Sute de elevi au fost botezați la școală fără știrea părinților

    Când lași copilul dimineața la școală te gândești că va avea o zi ca oricare alta, unde va primi educație și noi cunoștințe, se va simți bine alături de colegi, va...

    Seminar: Riscuri în sezonul rece în cazul prematurilor sau al nou-născuților cu probleme cardiace sau bronho-respiratorii
    Seminar: Riscuri în sezonul rece în cazul prematurilor sau al nou-născuților cu probleme cardiace sau bronho-respiratorii

    Asociația Unu și Unu prezintă un seminar pentru părinți, din care veți afla care sunt riscurile infectării cu Virusul Respirator Sincițial (VRS) în cazul prematurilor sau al...

    Mi-am retras copiii de la școală și natura i-a învățat mai mult decât orice alt profesor
    Mi-am retras copiii de la școală și natura i-a învățat mai mult decât orice alt profesor

    Din dorința de a-și stimula copiii să îndrăgească natura și să învețe lucruri noi într-un mod inedit, unii părinți fac tot posibilul ca micuții lor să petreacă...

    Uimitor! Un copil a învățat să citească singur la 2 ani și 4 luni. A intrat oficial în Cartea Recordurilor!
    Uimitor! Un copil a învățat să citească singur la 2 ani și 4 luni. A intrat oficial în Cartea Recordurilor!

    Un copil din Marea Britanie a învățat să citească la vârsta de 2 ani și 4 luni. Puștiul e un geniu și e considerat unul dintre cei mai inteligenți copii din lume.

    Cel mai frumos cadou: soția fostului principe Nicolae al României este însărcinată cu al doilea copil
    Cel mai frumos cadou: soția fostului principe Nicolae al României este însărcinată cu al doilea copil

    Fericire mare în familia fostului principe Nicolae al României! Acesta a dat cea mai frumoasă veste în ajun de Moș Nicolae: soția sa, Alina-Maria Binder, este...

    Sunt un copil care a preluat fantomele copiilor părinților mei, iar asta este povestea mea
    Sunt un copil care a preluat fantomele copiilor părinților mei, iar asta este povestea mea

    Încep aceste rânduri prin a menționa că dezvolt un subiect care nu îmi e deloc comod. Ba din contră, simt că deschid răni atât de vechi, dar totodată simt și...

    Te rog frumos, nu încerca să-mi educi copilul. Păstrează-ți sfaturile pentru propriul copil
    Te rog frumos, nu încerca să-mi educi copilul. Păstrează-ți sfaturile pentru propriul copil

    Fiind martora unor mustrări făcute de o mamă unui copil care nu este al ei, o femeie a realizat că nu este deloc de acord cu un astfel de comportament. Sfătuiește toți părinții să...

    © 2024 Qbebe