3 schimbări care te vor ajuta să ai o căsnicie fericită

 3 schimbări care te vor ajuta să ai o căsnicie fericită

Bianca Onofrei

Cei mai mulţi percep căsătoria ca pe o destinaţie finală în drumul lung şi anevoios pe care majoritatea îl parcurg, atunci când îşi caută o persoană potrivită cu care să-şi petreacă viaţa. Cei mai optimişti şi idealişti o numesc „suflet pereche", cu care plănuiesc să rămână „până la adânci bătrâneţi". În căsătorie, fiind percepută ca şi o destinaţie finală, automat nu se poate pune problema de schimbări în casnicie, pentru că „treaba este terminată", nu-i aşa?

În realitate, lucrurile sunt destul de complexe şi diferite faţă de percepţia generală. Noţiunea de „suflet pereche" este relativă. Unii consideră că vor găsi o persoană care li se potriveşte mănuşă, fără să depună efort, cu care o să împartă bune şi rele, fără conflicte majore. Alţii consideră că sufletul pereche este acea persoană alături de care au trecut prin momente dificile şi cu toate acestea au rezistat împreună. „Până la adânci bătrâneţi" a devenit în vremurile moderne „până în momentul în care ceva nu merge bine". Oamenii, deşi au ajuns să se căsătorească la vârste mult mai înaintate, existând multe motivaţii pentru asta, divorţează foarte uşor. Aşteptările sunt uneori nerealiste şi în momentul în care „vraja se rupe", pentru a face loc realităţii şi problemelor de zi cu zi, entuziasmul de a rămâne cu acea persoană dispare. 

Atunci când totuşi cei doi parteneri îşi doresc să rămână împreună şi să depăşească divergenţele, o văd ca pe un compromis amar, nu ca pe un efort firesc pe care orice cuplu îl va face la un moment dat. Atunci când se gândesc la schimbări în căsnicie, le este dificil în primul rând să recunoască faptul că au o problemă şi că este nevoie de unele schimbări. Atât timp cât orice pe acest Pământ necesită ajustări şi reparaţii, de ce o relaţie ar funcţiona extraordinar, de la început până la sfârşit, fără efort? 

În ciuda comediilor romantice la care multe femei îşi obligă bărbaţii să se uite, relaţii fără momente tensionate şi conflicte nu există. Ar fi ideal, simplu şi relaxant ca partenerii să-şi citească gândurile (sau nu?!?), să fie de acord cu orice îşi doreşte partenerul, dar până la urmă, asemenea sincronizare absolută nu există nici măcar în relaţiile de prietenie.
verighete 
Chiar dacă îţi iubeşti foarte mult partenerul şi căsnicia voastră este una solidă, uneori, mai ales după mai mulţi ani petrecuţi împreună, veţi avea nevoie de câteva trucuri pentru ca viaţa de cuplu să fie una mai fericită. Cel mai important aspect este să evitaţi să vă înstrăinaţi. Nu este suficient să locuiţi împreună, ci trebuie să aveţi activităţi pe care să le faceţi împreună şi care să vă facă plăcere, să nu fiţi doar nişte parteneri care îşi gestionează bugetul familiei şi iau decizii importante sau care împart sarcinile casnice. 

Iată care sunt cele 3 ritualuri pe care le puteţi include în căsnicia voastră, pentru o viaţă mai fericită şi mai puţin stresantă:

Nu încetaţi să faceţi lucrurile simple
 
Atunci când vine vorba de schimbări în căsnicie, asta nu presupune să mergeţi în vacanţe de lux, să vă schimbaţi maşina, în ideea că asta vă face mai fericiţi sau să faceţi lucruri care se vor a fi palpitante, deşi nu vi se potrivesc. Amintiţi-vă care sunt lucrurile simple pe care le făceaţi la începutul relaţiei, care vă ajutau să rămâneţi conectaţi, să vă simţiţi mult mai intimi. Poate fi vorba de acele discuţii scurte, la lumina lumânărilor sau a veiozei, înainte de a merge la culcare, mersul la sala de fitness, de băutul cafelei de dimineaţă, de fuga la magazinul de la colţ în hainele de casă, pentru a cumpăra îngheţată, plimbarea în parc duminica, orice vă face plăcere. Chiar dacă aceste ritualuri nu sunt activităţi palpitante, chiar dacă vi se pare că sunt copilăreşti, important este să vă placă să le faceţi împreună şi să vă simţiţi aproape atunci când le faceţi. Toate acestea leagă o relaţie, care oricât de solidă ar fi, se poate rupe în momentul în care nu există activităţi comune. 
 
Rezervaţi-vă o noapte pe săptămână doar pentru voi
 
Fie că aveţi sau nu copii, sexul într-o relaţie este foarte important. Ca şi în cazul căsniciei comparate cu perioada în care îţi cauţi un partener, în momentul în care te căsătoreşti sau faci un copil, asta nu înseamnă că a venit sfârşitul vieţii sexuale. Nimeni nu spune că activitatea sexuală va fi ca la vârsta de 20 de ani, dar poate fi de calitate şi mult mai satisfacatoare, chiar dacă nu se întâmplă în fiecare zi. Oamenii se lasă copleşiţi de grijile zilnice, de toate lucrurile pe care trebuie să le facă într-un timp foarte scurt, prin urmare este uşor să nu mai ai un libido crescut, să nu te mai simţi atrăgătoare sau pur şi simplu să nu te mai gândeşti la sex. Prin urmare, trebuie să-ţi creezi atmosfera propice pentru momente intime alături de soţul tău. Hotărâţi împreună, chiar dacă mai faceţi modificări, să aveţi o zi pe săptămână în care petreceţi câteva ore împreună, ieşind la o cină romantică, la o plimbare sau stând singuri acasă. Astfel, veţi avea o atmosferă intimă, relaxantă, în care flacăra iubirii se poate aprinde din nou.Nu îţi imaginezi cât de mult poate conta o noapte pasională care să elimine rutina de zi cu zi. 
  cuplu cina
 
Nu dramatiza
 
Orice cuplu are parte şi de certuri. Important este cum vă certaţi. Atât timp cât vă respectaţi şi păstraţi certurile în limitele decenţei, aveţi voie să aveţi discuţii în contradictoriu, să vă exprimaţi frustrările şi chiar să staţi supăraţi câteva ore. Atât timp cât fiecare se gândeşte la ce a făcut şi revine la partener, pentru clarificare, nu este un motiv de îngrijorare. Bineînţeles că ar fi ideal ca fiecare să înveţe de la o ceartă la alta, astfel încât acestea să nu se mai producă. 
 
Aşa cum se întâmplă şi în cazul prieteniilor care se sting uneori fără motiv, căsnicia nu este un cactus care rezistă chiar dacă uiţi de el, ci o floare ce are nevoie de multă atenţie şi grijă. Nu îţi imagina că persoana pe care o ai lângă tine, chiar şi prin legământul căsătoriei, va rămâne indiferent de comportamentul tău şi de starea relaţiei. Nu te gândi la faptul că din moment ce la început ţi-ai cucerit partenerul, acesta va rămâne fermecat de tine, chiar dacă tu nu mai depui niciun efort în sensul asta. Preţuieşte-ţi relaţia şi partenerul cu acelaşi interes cu care o făceai la început!

 

Articolul urmator
O femeie mărturisește că care o căsnicie fericită datorită faptului că se întâlnește și cu alte persoane
O femeie mărturisește că care o căsnicie fericită datorită faptului că se întâlnește și cu alte persoane

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Astrologii va ajută să stabiliți data nunții în 2024-2025 pentru o căsnicie de vis. Care sunt zilele norocoase în care vă puteți uni destinele?
    Astrologii va ajută să stabiliți data nunții în 2024-2025 pentru o căsnicie de vis. Care sunt zilele norocoase în care vă puteți uni destinele?

    Nu ați stabilit încă data nunții? Nu știți care este cea mai propice perioadă pentru a vă uni destinele? Astrologii vin în sprijinul cuplurilor care doresc să își...

    Ministrul Educației continuă: cele 5 schimbări majore care vor schimba învățământul preuniversitar
    Ministrul Educației continuă: cele 5 schimbări majore care vor schimba învățământul preuniversitar

    Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat în această dimineață, pe Facebook, cele cinci modificări pe care le ia în calcul la proiectele legilor educației, care...

    7 sfaturi care te vor ajuta să comunici cu un adolescent care refuză să-ți vorbească
    7 sfaturi care te vor ajuta să comunici cu un adolescent care refuză să-ți vorbească

    Pe măsură ce copilul crește și devine adolescent, se întâmplă adesea să nu mai comunice cu părintele la fel cum o făcea când era mic. Dacă vrei să te (re)apropii...

    10 sfaturi care te vor ajuta să-ți convingi copilul să te ajute la grădinărit
    10 sfaturi care te vor ajuta să-ți convingi copilul să te ajute la grădinărit

    Grădinăritul are numeroase beneficii pentru copii, dar și pentru adulți. Află cum și de ce este important să-ți convingi copilul să te ajute la grădinărit.

    12 trucuri care te vor ajuta să fii o mamă singură de succes
    12 trucuri care te vor ajuta să fii o mamă singură de succes

    Viața de mamă te pune în fața unor provocări la care nici nu te-ai fi gândit vreodată. Când ești mamă singură, nu este exclus să consideri că anumite provocări...

    10 sfaturi care te vor ajuta să rămâi cu o atitudine pozitivă chiar și atunci când copilul refuză să mănânce
    10 sfaturi care te vor ajuta să rămâi cu o atitudine pozitivă chiar și atunci când copilul refuză să mănânce

    Fiecare copil trece prin etapa în care refuză să mănânce aproape tot ce i se oferă. Dacă al tău copil se află în această etapă în prezent și vrei să-l...

    Încă puțin și începe școala! 6 trucuri care vor ajuta comunicarea părinte-copil în această perioadă
    Încă puțin și începe școala! 6 trucuri care vor ajuta comunicarea părinte-copil în această perioadă

    Se apropie începerea noului an școlar și știm deja că atât părinții, cât și copiii, trec printr-o perioadă stresantă plină de cumpărături, recapitulări, teme...

    Schimbări în acordarea burselor: "Banii trebuie să ajungă la elevii care au nevoie", spune Cîmpeanu
    Schimbări în acordarea burselor: "Banii trebuie să ajungă la elevii care au nevoie", spune Cîmpeanu

    Cîmpeanu: "Banii trebuie să ajungă la elevii care au nevoie sau fac performanţă"

    © 2024 Qbebe